treenaaminen siis! Ehkä se mukavuus tulee siitä, että treenihetket kestää meillä 1 minuutista 5 minuuttiin ja ne tapahtuu säännöllisen epäsäännöllisesti monessa erilaisessa arkielämän rakosessa. Sekä koiran että ohjaajan vire säilyy näin alussa melko korkeana. Tokihan jatkossa ja kun pidemmälle edetään ja Fyra aikuistuu, treeneihin tulee pidempääkin kestoa, mutta mikä estää harjoittelemasta edelleen noita pieniä perusjuttuja ihan milloin vain. Ehkä sen myötä kasvaa sellainen varmuus toimia tilanteessa kuin tilanteessa. En todellakaan halua sirkustemppuja tekevää koiraa, jonka "tottelevaisuus" on vain tiettyihin rutiineihin sidoksissa, vaan koiran, joka tekee pyydetyt asiat vaikka lastenhuoneessa keskellä Barbileikkejä tai omalla pihalla vieraiden saapuessa juuri portista. Sitä on mielestäni tottelevaisuus.

Torstain ensimmäinen "oikea" treenihetki meni tosiaan mönkään. Samoin ajatus ensimmäisestä ruudusta. Pidettiin koko lauantaipäivä meillä kotona jalostustoimikunnan kokousta ja se happihyppelyhetki, joka me tehtiin, tapahtui pilkkopimeässä.

Fyra ei kuitenkaan levännyt laakereillaan täysin. Siinä kokoustamisen tauoilla se teki pikkujuttuja perusasennosta noutokapulan pitämiseen ja muutamia seuraamisaskelia. Lopuksi se toi noutokapulan minulle käteen saakka noin 3 metrin päästä. Nyt otti itsekin kapulan maasta hyvään kohtaan suussa eikä pureskellut. Pikkuisen nakkeli niskojaan innoissaan minua kohti tullessaan, mutta leukoihin saakka nakkelu ei mennyt. Pitää silti tehdä sen kanssa paljon näitä kapulan suussapitämis- / kapulan suuhunottamisharjoituksia, sillä tuo pikku otus rakastaa hampaidensa käyttöä.

OK - vähän samaa toistellaan, mutta ainakaan vielä ei näy meissä kummassakaan merkkiä siitä, että edettäisiin liian hitaasti tai varoen. Kai se mun ajatus on tässäkin, että ennemmin vähän uusia asioita ja kunnolla opetellaan kuin että lähdettäisiin hosumaan monia.

Ensi sunnuntaina (ellei muut kiireet tätä ajatusta pilaa) olisi tarkoitus tehdä debyytti ihan oikeisiin treeneihin. Maijun kanssa tuossa suunniteltiin yhteistä treeniä Rottisyhdistyksen P-Suomen alaosaston maneesivuorolla. En katsos käsittänyt, että olenhan minäkin jäsen ko. alaosastossa.... TORVI!!!

Ainiin - Fyran uroteko nro X potenssiin Y. Tyhjensi täyskorkean vaatekaapin pe-la välisenä yönä meidän makkarissa meidän nukkuessa. Oli aamulla mukava peti...