Maneesilla on sitten hupia. Fyralla on siellä kyllä aina kauhean kivaa ja aluksi menee jokunen hetki saada se villikko hieman rajoittamaan intoaan. Ei se muiden koirien perään intoile, ehei! Siitä on vain niin kiva olla mun kanssa ja kuppi keittää yli aina vähän aikaa kun se riemuitsee. No - pentuhan se vielä on.

Seuraamispätkät meni kivasti. Nyt se alkaa jo näyttää kävelemiseltä, ei vain paikallaan pyörimiseltä. Askelmäärää ollaan siis lisätty. Kontakti ei tipu, mutta välillä tulee fyysistä kontaktia ohjaajaan (pomppu-pomppu-loikka-loikka... katsonut kai liikaa Jennin kanssa DVD:ltä Tigrua ja Nalle Puhia?)

Maahanmenokin onnistui, vaikka eihän tätä olla kokeiltu muuta kuin siellä kotikeittiössä. Käsimerkkiäkään ei liioin tarvitse. Käytänkin tätä apua vaihtelevasti. Jos on kauhea hässä päällä ja minulla on aavistuskaan, että sanallinen käsky ei riitä, autan vähän homman tajuamisessa.

Eteenistumisen asentoa treenasin muutaman kerran. Se on kyllä hyvällä mallilla. Tulee lähelle, muttei iholle. Otin tyylillä "Liki" (askel taaksepäin - koira istuu eteen - palkka) ja sama homma uudelleen.

Muutaman noudonkin otin lopuksi. Vaihdoin kapulan patukkaan. Näytti olevan mukava vaihtokauppa.

Ja pitää mun tunnustaa yksi juttu: otin mä sillä agilityäkin pujottelun verran. Siitä taitaa tulla melkoinen salamasuhari.... oivoi... pitää ottaa vuoden projekti itsensä kuntoon laittamiseksi, sillä ei tuon perässä voi pysyä.

Misiun kanssa agiliidettiin kans. Tein sillä sellaista fiilisharjoitusta, että juoksin esteitä aika mielivaltaisessa järjestyksessä ja ohjasin pikkuhäiskää aika "vapaamuotoisesti". Misiulla oli kivaa kun sai painaa todella lujaa vailla vähäisintäkään ohjausmokaa (lue: se sai mennä sinne minne minä näyti tietoisesti tai tietämättäni, mikään ei ollut väärin). Ajatuksena mulla on se, että saisin takaisin sille sen menemisen meiningin, minkä viime kesänä pikaisella kolmosiin nostolla siitä hallinnan kohentamisella hieman sammutin. Jospa nämä kaksi asiaa yhdistämisellä saisi siellä kuninkuusluokassa sitten jotain aikaan.... ;-)

Jos en ennen joulua kirjoittele, niin soronoo ja hyvät joulut kaikille. Tähän lopuksi Ringa-tontun passikuva. Onneksi oli vähän talvea tuossa välissä, ettei ihan mustan joulun toivotuksia kaikille laittele.

joulukortti06.jpg