Ensiksi Fyra oli mukana alueen sotkemisessa. Se on aina meidän poppoossa perinteinen "kääpiöiden" homma. Sitten autoon odottelemaan omaa vuoroa.

Äppö-rottis, Misiu-corgi, Eero-bortsu ja Konna-mali kävivät vuorollaan nostamassa ukot metsästä. Fyran vuoro koitti viimeisenä. Ajatuksena oli ottaa sille tuulitreenit, mutta kun ei tuullut... ei vähääkään... vaivaisia vähäisiä ilmavirtoja vaan. Suunnitelman muutos ja nopeasti:

Ensin piiloon meni Anne Neten (4v) kanssa. Fyralle oli aika jännä paikka mennä etsimään, mutta miksipä se menisi kun ei ole mitään tietoa siitä namimäärästä mikä metsässä odotti. Käytiin sitten yhdessä hakemassa ne makkarat purkista.

Seuraava "ukko" oli Marika, joka kävi Fyran kanssa metsässä lenkin makkaransyönnillä. Namit maittoi, häntä heilui. Koti-ikävä ei ehtinyt vaivata vähääkään.

Kolmas "ukko" oli Maiju, joka lähti juosten Fyran edestä metsään. Pieni hassu lottveileli oli innolla lähdössä mukaan, mutta sitten hetkellinen katseen herpaantuminen juuri sillä hetkellä kun Maiju painui puun taakse aiheutti sen, että eihän sitä ukkoa eka yrittämällä löytynyt. Mentiin sitten yhdessä vähän lähemmäksi ja kyllähän se Maiju löytyikin sitten NENÄÄ käyttäen. Kivasti Fyra sitten meni kun vainun sai ja sitä oli helppo lukea.

Viimeinen harjoitus oli sitten Maijun "karkuunjuoksu" noin 20 metrin päähän. Ideana oli päästää Fyra perään heti kun Maiju menee kyykkyyn, mutta Fyran into perään oli niin kova, että minulta lipsahti Fyra irti. No - tässä tapauksessa into oli vain positiivista.

Harkkojen lopuksi kävin Fyran ja Misiun kanssa pikku lenkillä. Tiputtelin siinä matkalla molemmat hanskani ja treenipatukan hiekkatielle. Takaisin tullessa seurasin mitä koirat tekee ne tavarat huomatessaan. No - minullehan ne tuotiin. Fyra toi ensimmäisenä olleen hanskan. Misiu seuraavana olleen patukan ja lopuksi hanskan. Sellainen "esineruudun" alkeisjuttu.

Analysointia: Fyra on vähän mööökö-iässä. Ekaksi meinasi pikkuisen hirvittää Annen löytyminen metsästä (vaikka Anne tuttu Fyralle onkin). Maijun kanssa siinä kuitenkin juteltiin, että koska se on niin ahne ja perusluottavainen ihmisiin, tämä homma on nopeasti taaksejäänyttä höpötystä. Seuraavissa harkoissa Fyra saa alueen sotkemisen aikana harrastaa sotkijalta sotkijalle juoksemista. Kaikilla on namipussit valmiina ja Fyra saa evästää ja juosta. Maalimiesmotivaatio kunniaan.

Ainiin - Fyrasta tehdään sitten rullakoira. Tänään päätin niin kaikessa hiljaisuudessa, Äppön ja Konnan kaunista menoa seuratessani.