Hei, tässä on nyt Fyra ihan itse. Jossu on puhelimessa ja elvistelee uroteollani pitkin Suomea. Ai mikä uroteko? Antakaas kun aloitan aivan alusta...

311409.jpg
Aamulla me oltiin Viskin kanssa ihan vaan bilettämässä tuolla metsässä. Silleen siviilikamppeissa kruisailtiin pitkin jäkäläkankaita ja koitettiin olla hippasilla. Siinä juostessamme, tuli yhtäkkiä tieto, että yksi joulupukin tontuista on kadonnut. Siis KADONNUT! Apua, juuri vielä se tonttu, jonka piti tulla jouluaattona juuri meidän joulun viettoon mukaan.

311412.jpg
Piti siinä sitten Viskin kanssa kuiskutella tämä työnjako selväksi. Kyllä me tämä homma handlataan kun Viski on kokenut konkari näissä etsintähommissa ja minäkin teoriassa ainakin tiedän miksi pusikoissa juostaan ne oranssit rintsikat päällä. Käytäntöpuoli on vielä vähän hakusessa, mutta hakusessa se on tonttukin...

311415.jpg
Viski pisti nenänsä hommiin ja lähti länteen. Sillä oli kuulemma aika selvät kuviot siitä kuinka hänestä tulee sankari ja joulupukki tuo sitten sille ihan erikoisherkut...

311420.jpg
Ja minä sitten pistin päälleni uudenkarheat rintsikat ja loikkasin toiseen ilmansuuntaan ja samalla tuntemattomaan kun en minä ihan tarkalleen tiennyt edes tuntomerkkejä. En minä ole koskaan nähnytkään tonttua. Jotain ne höpötti punaisesta väristä. SITTEN MÄ NÄIN SEN!

311421.jpg
Lakki, ilmiselvä lakki, vieläpä punainen. Ypöyksin!

311422.jpg
Poimin sen nopeasti talteen, sillä tästä saattaisi olla apua siinä tontun pelastuksessa. En kyllä vahingossakaan huikannut Viskille, että mulla oli jujua asiasta. Annoin sen porhaltaa siellä länsirintamalla ja oli siellä oletettavasti jo aika kaukana. Se poika rakastaa muuten juoksemista!

311425.jpg
Hoksasin sitten lähteä kiikuttamaan löytämääni lakkia Jossulle, jos se vaikka antaisi lisäohjeita tähän pelastustehtävään.

311426.jpg
Alkoi jo hämärtää, mutta en raaskinut irroittaa otettani siitä punaisesta lakista. Jossu pisti mulle tuollaisen vilkkuvan pannan ja aivan heti sen asentamisen jälkeen YHTÄKKIÄ mulla tuli nenään sellainen tontuntuoksu. Tai no piparin, kinkun ja lauantaimakkaran - pääasiassa sen lauantaimakkaran kun olihan tänään lauantai. Saako muuten perjantaisin perjantaimakkaraa?

311440.jpg
Sillon mulla tuli kiire! Jos vaikka Viski ehtii sankariksi ennen mua. Lähdin seuraamaan tontunhajua ja se vain voimistui ja voimistui.

311441.jpg
Sitten mä näin jotain punaista. Siinä juostessani mietin, että tuo lakki on voisi passata tuolle tyypille, mutta miksi se tuolla risukossa kyykkii ja mitä se tekee ilman lakkiaan. Kylmäkinhän täällä jo on vaikkei lunta olekaan.

311443.jpg
Se ressukka itki siellä pusikossa. Se oli jouluasetelmia varten lähtenyt etsimään vielä viimeisiä jäkäliä ja tiputtanut tärkeän tontun tunnusmerkkinsä, siis sen lakin ja se pelkäsi että joulupukki suuttuu kun kuulee tästä. Tokihan mä noilla perusteluilla luovuin siitä karvareunaisesta punaisesta aarteestani, sillä onhan se varmaan sille yhtä tärkeä juttu kuin mulle on tuo nukkumaboksi tai villasukat tai nuo pelastusrintsikat.

311444.jpg
Se tuli ihan hirveän iloiseksi, niin iloiseksi, että jakoi sillä eväänä olleet lauantaimakkarat mun kanssa.

311448.jpg
Ei niitä kyllä kauhean paljoa ollut, sellainen pieni pakasterasiallinen vaan, mutta jo se sen ilo lakkinsa saamisesta sai minut hyvälle mielelle ja ne makkarat tietenkin veden kielelle. Yhdessä me sitten tultiin pois sieltä metsästä ja nythän on sellainen juttu, että kun yksi yö nukutaan, näen tuon saman tontun kuulemma huomennakin.

JIPPII! JOULU ON PELASTETTU!