Fyralla on JUOKSU! Hiphei, se tulee saamaan nyt aivan uuden roolin urosvoittoisessa koirapoppoossamme. Kivat ajat tiedossa (taas).

Fyra ei ollut mukana sunnuntaina maneesilla. En yksinkertaisesti raaskinut ottaa sitä siinä pakkasessa mukaan. Olisihan se varmasti maneesissa treenannut, mutta se koulutusohjaajan omalle koiralle tyypillinen autossa odottelu olisi voinut olla vähemmän mukavaa. Kotona ollaan sitten otettu perinteisiä perusliikkeitä ja sen päänupissa alkaa selvästi jäsentyä ajatus siitä, että maahanmeno tarkoittaa maahanmenoa ja siellä pysymistä kunnes toisin mainitaan. Kunhan vain vapauttaa nopeasti... urheilla tässä vielä ei kovasti...

Mukana maneesilla oli viime sunnuntaina Pörri ja Misiu.

Misiu meni pikkuisen agilityä, mutta kylmyyden vuoksi keskityin lähinnä muutaman matalan aidan kieputtamiseen. Parit rullantuontiharkat otettiin ja BH-kokeen seuraamiskaavion marssin läpi kokeillakseni sen seuraamiskestävyyttä. Siinä ei ole mitään ongelmaa! Liikkeestä maahanmenot meni mukavasti, liikkeestä istumista täytyy hioskella (lue: alkaa opettamaan), mutta senkin sain onnistumaan kun hidastin voimakkaasti omaa liikkumistani. Luoksetuloa sillä on otettu suoraan sivulle, mutta pitää opettaa sille tuo mainio käsky "liki". Misiun treeniohjelma painottunee siis BH-kokeita silmälläpitäen liikkeestä istumiseen ja siihen paikallaoloon, josta tahdon kyllä niin varman kuin vain suinkin mahdollista. Minun omalla hermorakenteella varustetulle ihmiselle paikallaolon aika on ihan liian pitkä aika jännittää pysyykö se vai ei. Mahavaivoja karttaakseni on parempi opettaa se niin että pysyy kanssa!

Pörri teki alokasluokan liikkeitä läpi ja lopuksi parit aitakoukerot mielen virkistämiseksi. Se oli innokas, ehkä vähän turhankin. Luoksetulossa se meinasi lähteä istumisesta perään, mikähän siihenkin on yhtäkkiä mennyt. Pitänee tehdä paljon jättöharjoituksia. Maassa ollessaanhan se ei todellakaan yritä lähteä perään, istuminen sekoittaa sitä jotenkin. Luuleekohan seuraamaan lähdöksi vai mitä - en tiedä. En stressaa, opiskellaan vaan paremmiksi kun ei vielä ilmiselvästi osata. Liikkeestä seisomiset ja maahanmenot meni hyvin. Samoin Tinon kanssa tehty paikallaoloharjoitus. Seuraamiset oli pirteitä ja vasemmalle käännökset Pörrin tyylillä esitettynä lennokkaita. Sehän kääntyy hypähtämällä takajaloillaan etupää ilmassa ja Pörrin mallinen ja rakenteinen koira näyttää koomiselta. Sen takajalathan ovat kuin Chaplinilla ja kieltämättä sen käännöksissä on jotain ko. näyttelijän vaikutteita. Se mitä meidän pitää Pörrin kanssa tokokokeet mielessä alkaa tekemään on tuo hyppyliike. Ei olla kyllä tehty sen osalta mitään, joten eipä voi koiraa moittia sen osaamattomuudesta.

Pakkanen alkaa taas paukkua nurkissa. Mittari näyttää tätä kirjoitettaessa -18,2 ja vähän aikaa sitten se oli asteen verran vähemmän. Pakkasen kiristyminen on siis melko vauhdikasta. Tällä menolla tietää paljon keittiötreeniä ja "suunnittelutyötä".

Seuraava maneesikoitos ensi sunnuntaina. Sitä ennen Sarin avekkina Kennelpiirin juhliin (lauantai) ja torstaina mennään kuulemaan totuus Unton luustosta ja näkemäelimistä. Tuleeko Untosta isikoira parin kuukauden päästä - se jää nähtäväksi ja siltikin vielä harkittavaksi...

MiskaPutkesta.jpg

Tähän loppuun vielä kuva vuodelta kivi ja keppi. Siinä on Miska-venäjänajokoirani Oulussa jossain epävirallisissa agilitykilpailuissa. Vuodesta ei ole mitään tietoa, kauan joka tapauksessa (90-luvun vaihde). On sitä harrastettu ennenkin, tuloksia ei vain tehty eikä niistä isommin edes haaveiltu ;-)