Pikkumustan kirsu toimii niin maassa kuin ilmassakin (vettä ei vielä isommin ole testattukaan...hmmm...)!

Eilen oltiin hiekkakuopalla Fyran ja Jannun kanssa. Fyralla otettiin tuuliharjoitukset maastossa, jossa on hiekkadyynejä, matalaa männikköä ja hiekkaa, vettä, jäätä ja pieniä muurahaisia tsiljoona.

Ensin Tapsa meni kiersi kahden dyynin taakse. Matkaa lähetyspaikalta tuli tuonne noin 50 metriä, ehkä enemmänkin. Laskin Fyran vapaaksi ja ennen kuin ehdin aloittaa sen tarkkailun, se olikin jo nostanut kuononsa kohti tuulta ja se meni yli ensimmäisen dyynin. Toisen dyynin päällä se juoksi hetken vastakkaiseen suuntaan missä tapsa oli, mutta ilmiselvästi tuuli pyöri sen verran kovasti, että se vain meni paremmille hajuapajille. Sieltä se sitten hyvin varmasti porhalsi Tapsan luo. Aikaa tähän kului ehkä 30-40 sekuntia, jos sitäkään.

Jätettiin Fyran kanssa Tapsa hiekkadyynin taakse ja siirryttiin takaisin lähetysasemiin. Tapsa siirtyi vallien takana sivusuunnassa noin 50 metriä ja pituussuunnassakin matka vielä kasvoi hieman. Itsekin vaihdoin hieman lähetyspaikkaa ja laskin Fyran irti. Nyt sillä oli muistikuva, että ukko jäi ja se lähti itse porhaltamaan suoraan hajua etsimään. Se saikin sen noin 10 metrin juoksemisen jälkeen -> pieni suunnanmuutos ja SUORAAN Tapsan luo. Aikaa meni jälleen sellainen 30 sekuntia koko hoitoon. Pikkumusta juoksee kertakaikkisen nopeaa ja ilmeisesti sen aivotkin toimivat samaa tahtia, nenästä puhumattakaan.

Halusin, että Tapsakin näkee koiransa toiminnan ohjaajavinkkelistä ja menin itse piiloon. Siinä kävellessäni, ajattelin, että tulikohan talsittua nyt liian kauas. Matkaa lähetysalueelta oli linnuntietä noin 100m ja välissä nyt useampi miestä korkeampi hiekkadyyni ja laajoja vesi-jää-sohjo alueita + erilaista pusikkoa ja puustoa. Soitin vielä Tapsalle piilosta, että ottaa kuvia kun Fyra lähtee etsimään. "Selvä homma" kuului puhelimesta ja sitten tuli lähetyksen hetki ja miltei samassa hetkessä se oli jo luonani. Tapsa ei ollut ehtinyt saada oikeastaan kuvan kuvaa. Kaikki tapahtui niin nopeasti!

Neljäs ja viimeinen tehtävä Fyralle tuli aivan ex-tempore, kun Jenni (melkein 5v) ja kaverinsa Nette menivät piiloon ja Fyra sai hakea muksut. Kaikki tykkäsivät tästä leikistä!

Lopuksi parit kuvat Fyran hakuilusta. Paljon niitä ei tullut kun pitäisi olla erikseen kuvaaja ja senkin vielä melkein varjoaan nopeampi laukauksissaan. Pitääkin soittaa Lucky Lukelle... tietääkö joku numeroa?

489933.jpg
Fyra lähti hakemaan piiloutunutta Jossua

489936.jpg
Täältä me tullaan löydön jälkeen

489937.jpg
Ei-niin-edustava kuva Neten ja Jennin etsintään valmistautumisesta... (minä siinä kuvassa olen, vaikken itseäni siitä tunnistakaan MILLÄÄN lailla)

489934.jpg
"Täältä minä tulen tytöt!"