... siis Fyrasta rottweiler!

Eilen illalla toteutettiin Laura-kasvattajalle puhelimessa annettu uhkaus lähettää jopa seisomakuvia pikkumustasta, joista näkisi missä kehityksen kanssa mennään. Fyran kohdalla kun tuo kuvaaminen on keskittynyt miltei kokonaan treenikuvien ottoon viime aikoina.

Tässä yksi tulos:

521492.jpg

Kyllä siitä rodun tunnistaa ja kovasti on peruspalikoita OK, joilla touhuta ja liikkua. Pää... noh... sillä on pää, se riittää!

Mitäs muuta me sunnuntaina tehtiin kun misseiltiin? Misiu ei tehnyt niin yhtään mitään - paitsi ulkoili aamusta iltaan tontilla. Se lepää tämän illan agiliitoa varten ja kerää painetta pönttöön.

Fyra tottisteli. Seuraamiset meni taas loistavasti ja pysähdykset on napakoita. Jätin sen istumaan ja Heini avusti pitämällä liinanpätkästä jos se meinaa ottaa ritolat. Marssin aika pitkän matkan, käännyin, odotin hetken ja kutsuin luokse. MIKÄ VAUHTI! Toistin harjoituksen ja sama homma, Fyra pysyi ja tuli vauhdilla kun kutsuttiin. Yritin samaa myös maahanmenosta, mutta siinä se meinasi nousta kerran. Heini palautti Fyran oikeaan asentoon ja lopulta se malttoi odottaa kutsua. Jälleen vauhti oli niin kova, että ei meinaa paikallaan uskaltaa seistä kun koira rynnistää sillä tavoin kohti. Pitänee varmaan tehdä jotain, joka saa sen edes hieman hillitsemään räjähtävää nopeuttaan, vähempikin riittää - oikeasti!

Esineruudussa Fyra haki esineitä tarkasti. Yksi pallo sinne peltoon jäi, mutta en viitsinyt enää alkaa jankkaamaan. Yksi kummallisuuskin tuli esille. Mustan nahkahanskan se kahdesti löysi, tiputti, jätti ja haki toisen esineen, kolmannella kiekalla se tuli mulle asti. En kyllä keksi mikä siinä hanskassa oli niin kummallista, että sitä ei voinut pitää haettavana esineenä. Pitäis nyt nahkahanskan olla koiralle mieluinen esine. Kummallista...

Niin ja nyt julkinen päätös: Fyra menee tokokisoihin vasta kun se on oikeasti valmis menemään mahdollisimman vähillä yrityksillä etiäpäin. Koularijahtiin me ei aleta ja hermot ei ohjaajalla (minulla) kestä kokeilemista. Parasta siis painua pisteiden keruuseen vasta kun luokan liikkeet tuntuvat enemmän kuin helpoilta.