suosittelen kokeilemaan joskus ;-)

Minä kokeilin maanantaina tätä yleisön hauskutusmuotoa yhdistyksemme agility-kuukausi-cupissa. Päätin osallistua mölliluokkaan sekä Fyran että Femman kanssa. Noh - mikäs ihme tuo on, NIINKÖ? No ei kai minun läsnäoloni mikään ihme ole, mutta kun Fyralla oli agilitykokemusta arviolta 5 treenikerran verran takana ja Femman ensimmäisestä esteiden näkemisestä oli yksi (1) viikko ja kaksi (2) vuorokautta ja siihen mahtui esteillä olo neljästi kolmena eri päivänä. Että tällä pohjalla liikuttiin, F2:lle oli siis lähinnä näytetty esteet...

Radalla (16 estettä) oli puomi, mutkaputkia (yhteensä 3 suorituskertaa), umpitunneli, 6 kepin pujo ja aitoja. Ohjauksellisesti kaksi kinkkisempää kohtaa ja estevälit aika isoina. Rataantutustumisessa naureskelin siellä muka suunnitellessani ohjausta, tai hetki - suunnittelinhan mä tavallaan kun juoksin radan myös Ringa-mummelin (ihan pian 10v) kanssa, joka laukkoi ehkä elämänsä iloisimman ratasuorituksen vaikkei se varmaan yleisön mielestä mitään hätkähdyttävää ollut. Omissa näpeissä vain tuntui kuinka mummeli nautti siitä kun pitkästä aikaa pompitaan jotain muutakin kuin siilipalloa takapihalla (eilen pelasi muuten taas, mokoma!)

Femma lähti F2-teamista ensin. Oli siellä hyviäkin hetkiä, jotka muistuttivat hämärästi agilityä ja JOKAISEN esteen se suoritti vankalla viikon lajiharjoittelukokemuksellaan. "Pienen pieni" hiomisen paikka on noissa esteiden väleissä, riittäsköhän siihen toinen viikko ;-)  Virhepisteitä 30 ja yliaikaa rutosti (ihanneaika 40 sekuntia). Virheitä tuli esteiden ohijuoksuista, ainakin oletan niin. Femma oli jo sen verran sisäistänyt lajin taikaa, että juosta täytyy, mielellään lujaa!

Fyran pelleily nauratti paitsi yleisöä, myös ohjaajaa. Sillä on kyllä sikakivaa siellä esteillä ja hetkittäin siinäkin oli agilityyn vivahtavia osia. Yksi mutkaputki tuotti ongelmia kun siihen oli juuri äsken nostettu koipea. "Hyi yök, pissaiseen putkeen... kierrän mielummin!" Jokaisen esteen se kuitenkin teki ja se pujottelu oli suorastaan pro siihen nähden mitä tuota keppisirkusta on harjoiteltu. Fyran luonnollinen kiemurtelu ja hännänheilutusrytmi näyttää sopivan keppien jaotteluun aika loistavasti. Pussikin sujui, vaikka Fyra näki sen esteen ensimmäistä kertaa vähän ennen kisaa. Oppi kertanäyttämällä. Virhepisteitä 30 (=6 virhettä siis) ja ihanneaika ylittyi vielä enemmän kuin Femmalla. Hidashan Fyra ei ole, mutta ne ilokiekat esteiden välillä söi kyllä sekunteja. Ei oikein pysynyt lapasessa, ei...

Nämä sekoilut on videoitu ja oletettavasti arkistoidaan jonnekin odottamaan niitä päiviä kun F2 on lajissa pidemmällä. Saapahan hyvät naurut, sellaiset samanlaiset kuin itse sain maanantaina kun kuulin itselleni esitetyn kysymyksen tultuani Femman kanssa radalta: "tais mennä ohjaussuunnitelmat uusiksi". MITKÄ ohjaussuunnitelmat? Viikon lajia harrastaneen koiran kanssa ohjaussuunnitelmia saa käyttää vessapaperina, tärkeintä oli, että me päästiin maaliin ja koiralla oli kivaa! Femma oli ihan superiloinen kun vähän revittiin lelua "radalta" tultuamme.

Jos mä hieman spekuloin tuloksilla ja laitan kaikki möllikoirakot peräkkäin yhteisiin tuloksiin (rata ja ihanneaika oli sama), ei meillä nyt niin katastrofaalisesti mennyt raakojen tuloksienkaan valossa. Ei muuten oltu viimeisiä ;-) Tarkilleen ottaen Fyra oli Maxeista KOLMAS ja Femma teki paremman tuloksen kuin Fyra. Tässä tämä spekulointi ihan listattunakin:

1.Ringa ja Jossu 0 +1,95 yht.1,95 (mini)
2. yht.5 (maxi)
3. yht.5 (maxi)
4. yht.19,38 (mini)
5. yht.24,15 (mini)
6. yht.37,53 (medi)
7. yht.43,56 (medi)
8. yht.57,90 (mini)
9.Femma ja Jossu 30 +37,81 yht.67,81 (mini)
10. Fyra ja Jossu 30 +51,69 yht.81,69 (maxi)
11. yht.91,69 (maxi)
12.  yht.131,65 (maxi)

Noh, tärkeintä ei tosiaankaan ole onko ensimmäinen vai onko viimeinen, kunhan on ja osallistuu! Toiset vain niin kovin tykkää lueskella noita lukuja ja arvottaa suorituksia niiden mukaan.

Misiu juoksi kaksi rataa myös. Ensimmäinen 1-luokan rata, jonka Misiu juoksi kisan ulkopuolella, oli hyvä kontaktiesteharjoitus. Siinä mentiin A-este kerran ja puomi KOLMESTI. Esteitä parikymmentä, ihanneaika 60. Misiulle nollarata -15,11 alle ihanneaikaan. Kontaktit toimi hyvin, pujottelu oli varma. Putkiin lähetykset ja takaaleikkaukset meni hienosti. Kokonaisuudessaan mieletön fiilis jäi tuosta juoksusta, olkoonkin sitten ykkösluokan rata tai mikä tahansa. Meidän homma pelitti!

Kakkos-kolmosen radalla oli kimurantinpaa ja alkurata meillä meni vähän käsijarru päällä. Siltä se ainakin tuntui, en tiedä miltä näytti (pitää katsoa videolta kun ehtii). Sorruin varmistelemaan - again! Loppuradalla jarru irtosi ja menemisen meininki tuli takaisin. Tällä radalla mentiin A-este kahdesti, samoin puomi. Kontaktivirheitä NOLLA. Toiseksi viimeisen esteen vedin itse alas ohjaamalla Misiun todella typerästi. Suoritusten jälkeen kokeilin saman paikan eri lailla ohjaten ja NYT tiedän mikä olisi ollut se oikea tapa. Siis kisasuorituksesta vitonen radalta, ihanneaika (60 sek) alittui -17,47. Kakkoskolmosten voitto Misiulle.

Tänään illalla menen vetämään tähtiryhmällemme treenejä Annen kanssa. Aiheena on suorat vauhtisuoritukset, jonka jälkeen pitää tehdä jotain tarkkaa. Ei näyttänyt toimivan nuo asiat tuolla kuukausi-cupissa. Meillä on ryhmässä myös kolme uutta koirakkoa. Yksi nostettiin corgien agileirin perusteella ja kaksi eilisen kuukausi-cupin. Ihan turhaan säätävät alemmissa ryhmissä, nyt aletaan hiomaan timantteja ;-)

Huomenna mennään Misiun kanssa Tupokseen treenaamaan Minnan luo. Tästä se kesän jokatorstainen traditio alkaa Annen&Eeron kanssa.