Pitää koittaa ajatella positiivisesti, kontaktiesteet oli sentään hyviä...

Eilen korkattiin Tupoksella kesäkausi Minnan valmennuksissa meidän osalta. Kaksi ensimmäistä harjoitusta meni Misiulla ja minulla kelvollisesti, jotain pikkusälää säädettiin ja korjailtiin, mutta niistä jäi sellainen mukava onnistumisen fiilis. Viimeinen harjoitus sitten - voi tsiisus - kukaan sivustakatsoja ei olisi uskonut, että siinä kipittelee kolmosluokkalaiset. On se merkillistä, että kun menee säätämiseksi, niin sitten homma pissii 150%:lla teholla. Ei siis kerrassaan MITÄÄN kelvollista, paitsi että pujottelun meni hyvin ja inhokkieste keinu veti puoleensa vaikkei se kuulunut edes rataan. Tuota lyhykäistä listaa kun luen, niin oma osuuteni onnistumisissa jää aika pieneksi. Mitäkö kaikkea meille sattui? Jätän kertomatta, lista liian pitkä ja sisältää mm. koiran ohjaamisen kasvihuonemaneesista ulos... joko naurattaa? Varmasti!

Olen koittanut miettiä syitä tähän kammottavaan tilanteeseen. Ensimmäinen ja helpoin selitys on varmasti väsyminen. Oikea jalka alkoi mennä vasemmalle ja vasen oikealle ja mitä siitä tulee - performanssitaidetta? Misiu on enemmän perinteisen taiteen kannattaja ja tuollainen taiteenmuoto ei viesti sille yhtään mitään. Nyt akka kunnon kohotukseen, että jaksaa juosta vaikka selkä onkin kipeä. Sanoihan se lääkärisetäkin, että liikkua pitää.

Toinen selitys on se, että irtoan Misiusta liian kauas eteen (laiska oikoo radalla) ja sitten olenkin jo niin edessä, että oma liikerata toppaa ja homma menee hätäiseksi huitomiseksi ja viimehetken pelastuksiksi. Ei toimi Misiulla, enkä syytä koiraa vähääkään.

Kolmas selitys tietyissä tilanteissa on se, että koitan ohjata koiraa liian kaukaa takaa, jolloin tarkkuus kärsii. Mutta hei... eihän tässä kolmosessa ja kakkosessa ole mitään järkeä, nehän osin poissulkee toisensa. Syy taitaakin olla siinä, että meidän tekemisistä puuttui eilen tasapaino ja sen takana saattoi olla se minun kropan pettäminen hiekalla juoksemiseen.

No, olipa mitä oli, mutta nyt on reilu puoli viikkoa aikaa löytää edes tasapainon poikanen. Ensi keskiviikkona on kisat Oulussa ja tämän treenin perusteella ei paljon naurata. Ja että vielä SM-joukkueessakin... harakat, voitteko tulla takaisin langoille? Saatte hyvät naurut.

Ajattelin ensin että en treenaa ennen 6.6. kisoja, mutta kyllä mä taidan kentällä käydä tekemässä jotain oikein onnistunutta fiilistelyä. Tuon eilisen harjoituksen rakennan uudelleen vielä kesän aikana, sillä me aikuisten oikeasti ei olla niin huonoja kun eilinen antoi ymmärtää ja mä haluan onnistua noissa koukeroissa.

Kuka lähtee mun kans tänään tai huomenna fiilistelyharkkoihin? Saa ilmoittautua!