Femma_lintu_aurinkolaskee.jpg
Illan hämärässä
katson auringon laskua
Sen tummat varjot ovat
täynnä muistoja
Pian on vain välke menneisyydestä
Tavoittamaton tunne

Käännyn vielä kerran katsomaan
mutta se on mennyt

- Paul K. Pekkarinen -

Viimekertaiseen blogi-kirjoitukseeni viitaten, lauantaina tosiaan tottisteltiin Hannan ja Miukun kanssa. Hioskeltiin siinä pieniä juttusia ja todettiin että tokoilu on mennyt tieteen alalajiksi. Vastahan ne oli ajat, jolloin hommat opetettiin nopeasti sinnepäin ja sitten koiran loppuelämä hiottiin virheitä pois tai ainakin vähemmäksi. Nyt on meininki päinvastainen. Hyvin tarkasti tehdään pohjatyötä ja mietitään pienimmätkin yksityiskohdat. Siispä - mekin pilkutettiin ;-)

Fyra tottisteli kelvollisesti. Seuraamiset oli hyviä ja vasemmalle käännökset piti tietenkin esitellä. Paikallaolossa se pysyi hienosti Zola-hukkasen ja Aksu-valkkarin välissä. Ruutuun menossa sille oli aluksi aivan kummallista, että Miuku vei palkan ruutuun. Ollaan treenailtu liikaa tätä ihan yksikseen. Se koitti aluksi juosta Miukun luo, vaikka lelu oli selvästikin näkösällä siellä ruudussa. No - meni se äly pikkumustankin päähän lopulta ja ruutu alkoi löytyä. Tätä ei nyt treenata vähään aikaan yksikseen. Avustajan kanssa harkoista tulee monipuolisemmat. Ainakin luulen niin.

Pörrillä oli tarkoitus tehdä alokasluokan liikkeet läpi, mutta eihän se ihan sellaiseksi muodostunut tämä treeni, sillä luoksetulossa Pörri varasti ja tietenkin sitä piti sitten vähän säätää. Nyt se ei kuitenkaan sekoillut isommin maahanmenossa ja seisomisessa. Seuraamiset oli ihan pirteitä hellessäästä huolimatta.

Miki-riepu, se karvainen suloinen pemupoika joka bunkkaa porukoilla, koki karvaan kohtalon meillä lauantaina. Se joutui trimmauspöydälle ja kaksituntinen operaatio nimeltä "karva" käynnistyi huipentuen lopulta kylpyyn. Lopputuloksen pitäisi olla ensi lauantaina näyttelykelpoinen, mene ja tiedä... pääasia kuitenkin oli, että tyypistä tuli siistimpi ja siitä irtosi karstaan muovikassillinen pohjavillaa. Siinä on muuten koira, joka ei KOSKAAN ole ollut vielä kalju - ei vielä... ;-)

Myöhään lauantai-iltana mentiin Heinin kanssa tuonne rantaan ottamaan auringonlaskukuvia. Ne onnistui enemmän kuin hyvin. Näitä kuvia ja muitakin saman päivän aikana nettiin laitettuja, löytyy Photobucketin galleriasta: http://s52.photobucket.com/albums/g35/JossuF/020607_Ranta_Zola_Miki/

Sunnuntaina mentiin Riikan kanssa rannalle bullmonstereiden kanssa. Aku ja Petu poseerasi ja sitten otettiin rymykuvia vedestä. Tuossa vieressä on linkki poikien blogiin ja sieltä ainakin löytyy jokunen otettu kuva.

Myös Äppö, Sotta ja Raffe emäntineen käväisivät meillä. Sotta on sellainen elämää suloisempi pikkiriikkisenvaltava englanninmastiffin pentu. Kattokaa nyt tekin millanen leipälapio sillä on, siis KOLMEKUISELLA pennulla:

SottaKannetaan.jpg

Tuolle koiralle minä en ainakaan opettaisi vitosen heittoa ;-)

Loppuilta asennettiin tummennuskalvoja Tioon. Osin onnistui, osin ei, mutta lopputulos on kuitenkin se, että auton takaosa tummeni ja ulkonäkö muuttui Mummo-Ankan ruumisautosta vain Mummo-Ankan autoksi.

Jannu ja Fyra pääsi vielä merelle juoksemaan ja kyllä ne juoksikin! Voe-elämä!

Maanantaina töiden jälkeen meillä poikkesivat Anu, Kaapo ja Kerttu. Misiu ja Pörri sai luvan leikittää vierailijoita. Femmakin siinä sääti jonkun aikaa, mutta siskoksilla meinasi alkaa tunnelma kuumumaan. Ihan vain Femman hipiää ajatellakseni päätin siirtää Emulin sisätiloihin odottelemaan seuraavaa leikkiä. Liekö eilen alkanut juoksu vai mikä, mutta Femma oli aikamoinen Täti-Tiukkis. Mikähän siinä muuten on, kun Misiu on aina niin mahdottoman hyvää pataa poikansa Kaapon kanssa? Ei sitten niin pienintäkään pullistelua, ei koskaan, vaikka näkevät harvoin.

Illan päätteeksi kävin Misiun ja Fyran kanssa Käpälämäessä. Misiun kanssa tein neljällä aidalla, putkella ja pussilla sellaista pientä pyöritystä ja jätin harjoituksen kesken juuri kun se oli hauskimmillaan. Tämä oli taktinen veto ennen keskiviikkoisia kisoja. Misiulla jäi selvästi hampaankoloon harjoitusten keskeytyminen liian aikaisin. Siinäpä märehtii, jospa olis virtaa sitten keskiviikkona.

Fyra meni agia nyt hienosti. Tein sillä harjoituksia, joissa palkkasin sitä "käteen tulemisesta". Lopulta se suoritti esteiden välistävetoja ja takaa kiertoja oikeinkin hyvin. Onnistuin myös tekemään sillä putken ohivientejä ilman, että se sinne varastaa. Pikkumusta osoitti taas eilen, että ehkä siitä tulee fiksukin agikoira, joka on ehkä jopa hallinnassa...

Tottistelin myös Fyran kanssa. Kuumuudesta huolimatta sillä pysyi seuraaminen tarkkana ja vietikkäänä. Palkkailin köysipallolla ja Frolicilla. Nyt jauhoin erityisesti täyskäännöstä vasemmalle. Hienosti Fyra käyttää takaosaansa, mutta tokihan niitä virheellisiä ja hätäisiä heilahduksia joukkoon vielä mahtuu ja Fyra tekee liikkeet vielä liinassa - pitkään! Paikallaolo meni hienosti. Jätin sen paikallaoloon ja menin katsomaan Katin ja Remun agiharjoitusta. Useamman minuutin se siellä makasi ja pysyi hyvin. Vähän meinasi naamalleen tulevia sääskiä nieleskellä, mutta kyynärpäät pysyi maassa ja koira ei kiemurrellut. Otin myös pari hyppyä tokoesteellä. Vein narupallon esteen taakse ja lähetin F:n yli. Hyppäsi hienolla loikalla. Seisomisia otettiin muutama ja ihan pienen maltin jälkeen lensi palkaksi pallo. Ihan kun sillä olisi pieni ajatus jo tuosta odota-käskystä...

Tänään olisi ohjelmassa HalpaHalli-keikka, sukulaisten morjestaminen, tokottelu noiden Hannan ja Miukun kanssa (olen niiden p*rsenal treenari) ja Misiun pesu. Kyllä mä ehin... ainakin yritän...

Huomenna agikisat Oulussa, torstaina valmennus Tupoksella, perjantaina lähtö kohti Jämsänkoskea. Lauantai ja sunnuntai menee geeleillessä, mutta erikoisnäyttely nyt on paikka johon vain on päästävä!

Tämä tästä tällä kertaa, loppuun vielä yksi rantsukuva.

Joutsenet_lahtee.jpg
Lennät vuosien taa
Ne muistot päivittäin sut valtaansa saa
Ne joutsenlauluun etsii taas laulajaa
etsii taas laulajaa

- Jussi Hakulinen -