Nonni, nyt se on taas koettu! Jalat on rakoilla, ääni käheänä ja aivot puoliteholla. Voisi kuvitella että ollaan oltu kovissakin bileissä, mutta ehei - ihan kesyä meininkiä meillä oli. Mitä nyt hiekkakenttä teki helteellä tepposet ja pöly valtasi keuhkot ja helle väsytti aivot. Nestetankkaus oli aika vähäholista ja nukuttuakin tuli aivan kohtuullisesti. Nyt tulee näyttelyvuodatusta, joten jos se sylettää isosti, skippaos ystävällisesti tämän tekstin.

Perjantaina startattiin kuuden kieppeillä Julian kanssa kohti Jämsää. Koiria oli mukana Titus (12,5v), Ringa (liki 10v), Ellie (3,5v), Misiu (4,5v), Femma (1,5v) ja Miki-the-pemupallo (juuri 2v). Leireiltiin viikonloppu Jämsässä Puistola-nimisessä paikassa noin vartin päässä näyttelypaikasta. Meitä oli kerääntynyt saman katon alle oikein mukava poppoo, pohjoisimmat Rovaniemeltä ja eteläisimmät kehä kolmosen vaikutuspiiristä. Oli kiva nähdä kavereita, ruokaa oli enemmän kuin omiksi tarpeiksi ja juttu luisti!

Lauantaina oli erkkarin vuoro. Kolmessa kehässä kävi koko päivän kuhina kun reippaasti yli 200 corgia otti mittaa toisistaan missi ja misterkisoissa. Omista oli ekana vuorossa Titus-paappa, joka kävi hyvin innookkaasti näyttämässä menemisen meininkiä muille pappakoirille (luokassa oli 5 koiraa) ja varatuomarina olleelle Jaana Hartukselle. ERI:n sai ja tuli toiseksi heti Ripa-the-Greatin jälkeen. Kovasti sai Titus kehuja kunnostaan ja pirteydestään. Hyvä niin! Titus ei enää sijoittunut paras uros -kehässä, mutta sen arvostellut Fran Fricker (Kerman kennel) tykkäsi siitä kovasti ja ikä teki vaikutuksen häneenkin.

653846.jpg
Titus Franin arvosteltavana, ei ole vakavaa touhua ei.

Meillähän oli tavoitteena saada erkkarissa kasaan Dream Team -kasvattajaluokka ja Titus oli jo osuutensa sen eteen tehnyt. Myös Ringa, Tio ja Femma saivat erit ja luokkasijoitukset. Tio sijoittui jopa paras narttu -kehässä kolmanneksi! Mikä tuossa kasvattajaluokassa nyt sitten on niin kummallista ja erilaista? No - kyse on ryhmästä, jossa on 4 sukupolvea, suora linja isopapasta kakaraan. Veikkaan, ettei tuollaiset kasvisryhmät nyt kovin tavallisia ole. Uskallan jopa itse väittää, että tuo ryhmä oli hieno. Varmasti yksi hienoimmista kasvisryhmistä mitä ollaan koskaan esitetty. Rotunsa parhaaksi ryhmäksihän se tuli ja koko homman kruunasi se, että meidän porukasta leivottiin BIS1-ryhmä.

653882.jpg
Titus 12,5v, tytär Ringa 10v, Ringan tytär Tio 4v ja Tion "puolikas" Femma 1,5v

Jälkeläisluokkia ei tällä hetkellä järjestetä kuin erikoisnäyttelyissä ja sekin on vapaaehtoista. Corgeilla näitä kuitenkin pidetään ja me ollaan aina otettu ne luokat vakavasti. Jos minulta kysytään, niin niiden poistaminen on vienyt sen viimeinen jalostuksellisen häivähdyksen näyttelyistä. Me esitettiin Misiun jälkeläisluokka. Neljä tummaa narttua neljästä eri yhdistelmästä muodosti ryhmän, jolla otettiin ROP-jälk voitto ja BIS-kisassa tunnustettiin pemuryhmä paremmaksi. Meidän ryhmä näytti tältä:

653896.jpg
Misiu, Pulla (Mandastamm Duudi Lullaa), Aida (Doubleclick's Avatar), Trina (Big-Wood's Dorodna Celinka) ja Giga (Big-Wood's Dzika Gwiazda)

Näyttelyn jälkeen pidettiin Corgiseuran hallituksen kokous, joka oli varmaan historian a) nopein (kiitokset ripeälle uudelle sihteerille!) ja b) yksimielisin. Samassa yhteydessä naposteltiin näyttelytoimikunnan tarjoamia piknik-herkkuja, joita oli niin paljon että pöydät vallan notkuivat. Kiitokset sinne Keski-Suomen aktiiveille!

Puistolassa illalla syötiin, saunottiin ja herkuteltiin muurinpohjalätyillä. Uni maittoi!

Sunnuntaina sää jatkui helteisenä. Puistolasta saimme lähtöpassit aamusella näyttelypaikalle ja meille ilmoitettiin, että talon siivous hoidetaan kyllä, joutukaa joutukaa joutukaa... ja mehän jouduttiin. Kiitos siivouspartiolle!

Kehät alkoivat aikataulussa ja tuomarina oli nyt cardeilla edellispäivän pemutuomari, kuvankauniita Bojojamile pemuja Australiassa kasvattava Valerie Joan Hutton. Tänään edellispäivänä juhlineet laiskanpuoleisesti esiintyneet venäläiskoirat saivat tyytyä punaisiin nauhoihin, sporttisempien jyrätessä edelle. Ripa voitti jälleen odotetusti Tituksen, mutta Tituksen ikä aiheutti taas kunnioitusta. Pappa pinkoikin kehässä taas sellaisella virtapiikillä, että taisi olla ainoa koira, joka olisi voinut jatkaa sitä esiintymistä vielä vaikka kolmannenkin päivän, tai neljännen...

Misiun edellispäivän punainen nauha vaihtui vaaleanpunaiseksi ja valioluokan voitoksi. Pu-kehässä se sai tunnustaa paremmakseen merlen junnu Pocon, joka on kulkenut tänä vuonna melkeinpä voitosta voittoon. Poikkeusta ei tullut nytkään.

Femma voitti kääpiönartut, juniorit siis. Ellielle luokkavoitto valioista ja Ringa ainoana narttuveteraanina PN-kehään myös ERI1:llään. Koitettiin siinä taktikoida täysillä Ellielle sertiä ja narttujen voittoa. Tämä olisi tiennyt sille valionarvoa Suomireissultaan, mutta - iso MUTTA - vaikka Sanna teki Femman kanssa parhaansa ettei se esiintyisi, "despite of bad handling" Femma ykköseksi ja Ellie kakkoseksi varasertin kera. Kiitos Sanna, teit kaikkesi, mutta Femma vain yksinkertaisesti taisi olla nyt liian kova pala Ellielle.

Roppikehässä vastakkain olivat kaksi junioria. Meitä seisotettiin ja juoksutettiin hetki ja Femuli-Emulista tuli ROP. Jösses sentään, kääpiö oli nyt parin viikon sisään toistamiseen rotunsa paras. Menee sillä mokomalla nyt muka lujaa!

653978.jpg
Poco & Femma

Kasvattajaluokka esitettiin samalla kokoonpanolla kuin eilen sillä arvostelihan tämä tuomari eilen BIS-kasvattajaluokan. Paperissa lukee upea arvostelu: "4 brilliant brindles of 4 generations. Presenting similarity between the four in heads & overall bodies. Excellent team!" ROP-ryhmä jälleen ja isoja kehiä odottelemaan.

Kehien jälkeen Puistolan siivoustiimi oli järkännyt meille ruokien rääppiäiset ja kuskanneet edellispäivänä ostamani jäätelöpaketit kehän laidalle. Nyt juhlittiin koko viikonlopun yhdessäoloa ja jäätelö maistui!

Puolenpäivän maissa oli Miki-the-pemupallon vuoro mennä kehään. Edellispäivän EH muuttui ERI1:ksi ja ylipaino hyvinkehittyneeksi rintakehäksi. Paras uros -kehässä Mikin edelle kiilasi vain kaksi valiourosta ja tämä tarkoitti Mikille sertiä ja VALIONARVOA! Tuppopallo on valio, siis MUOTOVALIO, rotuyksilö ;-) Tähän valionarvoon ei oikeastaan paljon ole juostu. Kahdeksan näyttelyä, neljä sertiä, yksi roppi kera ryhmäsijoituksen ja siinä se oli. Ei siihen välttämättä tarvita joka perähikiän koluamista, helpommallakin voi päästä kun koirassa on ainesta ja ennen kaikkea asennetta.

Miki oli myös mukana kasvattajaluokassa josta tuli ROP ryhmä, mutta joka ei voinut osallistua isossa kehässä iltapäivällä BIS-kasviksen valintaan koska kasvattaja arvosteli toisia rotuja samaisessa näyttelyssä. Noh - pitää sitä antaa mahdollisuudet muillekin :-D *kjäh*

653971.jpg
Nuka (Annline's Knockout Design) ja Miki (Annline's My Magic Chance), molemmat valioituivat Jämsänkoskella 10.6.07 Nukan ollessa vielä upeasti ROP

Ryhmäkehien odottelu meinasi ottaa kunnon päälle ja juuri ennen ryhmäkehiä hoksasimme, että meiltä puuttui yksi esittäjä isoon kehään. Onneksi Pirjo on treenannut "Jalin Sirpan" niin taitavaksi handleriksi, että saimme hänestä oivan avun. Ryhmämme suoriutui esiintymisestä hyvin, mutta ei me siitä isosta määrästä jatkoon päästy, yksipäiväinen kaikkien rotujen koitos kun oli. Femmaakaan ei ryhmässä katsottu, mutta totuuden nimissä me meinattiin myöhästyäkin mokomista kekkereistä. Kuulutukset ei oikein kantaneet siellä pihalla ja meni JOTAIN hieman ohi. Pääasia kuitenkin oli että ryhmässä pyörähdettiin ja juniori selvisi tilanteesta mallikkaasti. Femmaa ei huimaa!

Kotimatkalle lähdettiin Julian kanssa joskus 17-18 välillä, ainakin luulen niin. Palokassa Julia tarjosi minulle Hese-aterian siitä edestä, että minä tarjosin hänelle viikonlopun mittaisen elämyksen. Kiitti vaan Julia kaikesta avusta!

Viitasaarella jouduin luovuttamaan ja jatkamaan ajamista avojaloin. Kengät vain yksinkertaisesti sattuivat jo liikaa. Kotona olin noin 22.30 ja me kaikki matkalaiset (paitsi Titus) olivat umpiväsyneitä. Titus olisi voinut vielä ottaa pari kierrosta kehäilyä, haukkumista, pummaamista ja pomppimista.

ON SE IHME PAAPPA!

Ja lopuksi ihan mahdottoman kamalan suuret kiitokset kivasta viikonlopusta kasvattien omistajille, handleriapulaisille, team-puistolalle ja aivan kaikille!