Laitan tähän saman tekstin minkä olen laittanut paikalliselle koirapalstalle ja corgiseuran foorumiin.

- - - - - -

Olen nyt niin väsynyt ja pahalla tuulella valvottuani viime yönä kolmeen koiriamme käsitellen. Siinä selkäkipuisena koirien kanssa kontatessa ja tuota vanhinta rottista paljaaksi ajellessa kirosin mielessäni kaikki ne ihmiset, jotka jättävät julkisesti ilmoittamatta mahdollisista ulkoloistartunnoista ja edesauttavat tällä älypäisellä toiminnallaan ongelman leviämisen. Koitin myös miettiä mistä meidän koirat olisi tämän vitsauksen saaneet, mutta hetken kuluttua koin sen turhaksi ja päätin kirota mielessäni kaikki koiraihmiset yleensä. Kirosin myös sen ajattelumallin, että negatiivisista asioista vaietaan ja pannaan vahinko kiertämään.

Homma alkoi sillä, että päätin ajaa vanhimman rotikkamme paljaaksi kun sillä oli jokakesäistä hot spottia ja karva steriloinnin jäljiltä niin tiheä ettei ihoa välistä näe. Rupia alkoi olemaan vain melko monessa paikassa ja siksi kone alkoi laulamaan koko koirassa. Näyttäköön minisialta! Karu totuus paljastui ajelun edetessä, hilse ei ollutkaan hilsettä ja tummat pienet ötökät löytyivät. Karva lähti Nörtistä kuin kuppa töölöstä! Sen lisäksi se vielä pestiin ja sai varastossa olleet täimyrkyt niskaan. Sitten käsittelyyn ne 11 muuta + hoidossa oleva "mummilan Miki". En löytänyt niistä mitään mainitsemisen arvoista mutta en ole niin optimistinen idiootti, että kuvittelisin niiden olevan vitsaukselta välttyneet. Nörtti on vain ollut meidän laumasta se, jolla on alentunein vastustuskyky kaikelle, siksi kai ne täit sitä eniten haittaavatkin. Myrkyt tietenkin niskaan noille muillekin, vaikka vanhuksien kohdalla tämä vähän hirvittää. Ainoa tällä hetkellä myrkyttämätön on lainakoira Ellie, joka mahdollisen tiineytensä vuoksi odottaa vielä jonkun tunnin sellaisia litkuja joita siihen voi tilansa takia antaa riskittömästi.

Meidän koirat on nyt myrkytetty ja noin vuorokaudessa meidän uusien epämiellyttävien asukkien pitäisi olla kuolleita. Munia toki jää turkkiin, mutta niistä kuoriutuvien pitäisi menehtyä sitä mukaa kun alkavat ruokailla. Niskanahkaan laitetut myrkyt pitävät tästä huolen. Kaikki kodin tekstiilit, koirien pedit yms menevät nyt jäähylle odottamaan tehopesua. Koirat eivät tule makuuhuoneeseen vähään aikaan, johtuen siitä, että oma psykologinen kutina alkoi juuri silloin kun ensimmäisen täihavainnon tein. Tällaisen lauman kohdalla täiongelma ei ole enää ongelma - se on katastrofi niin työllistävästi kuin taloudellisestikin.

Onneksi täit eivät elä koiran ulkopuolella kovin kauaa, joten niiden tarttuminen tapahtuu hyvin pitkälti vain ihokontaktissa. Meidän koirat eivät muita tartuta eikä ne altistu tartunnalle, jos se vain minun toimillani on estettävissä. Niillä riittää seuraa vakituisissa ystäväkoirissaan ja omassa laumassamme. Meidän mopet eivät tästä eteenpäin ole ihokontaktissa yhdenkään vieraan koiran kanssa - ei nyt kun mahdollisia munia voi vielä olla turkissa eikä tulevaisuudessakaan. Tämä ei ole epäluottamuslause kenenkään koiranpitoa vastaan, mutta se on meidän huushollin varokeino.

Jos Sinä koet omatunnon piston nyt sydämessäsi hoideltuasi hiljaisuudessa jonkun ulkoloistartunnan, saat minun puolesta kieriskellä vaikka tervassa ja höyhenissä ja jatkaa kulkuasi sepelillä avojaloin. Sen oman yhden koiran "hoitelu" onnistuu kyllä salassa näppärästi, eikä ole edes kamalan iso työ tahi kustannut, mutta... viime yön vähäisten unien jälkeen minulta juuri nyt ei riitä myötätuntoa hys-hys-hyssyttelylle ja omien kulissien kiillottamiselle. Täiden löytyminen koirasta ei ole mikään hygienian puuttumisen seuraus, vaan ne voi tulla ihan mille tahansa mopelle, sille parhaitenkin hoidetulle fifille. Jokaisen koiraihmisen VELVOLLISUUS on kuitenkin ilmoittaa näistä asioista mahdollisimman julkisesti ja kattavasti ja vieläpä VÄLITTÖMÄSTI! Siinä ei ole vaihtoehtoja, pakko mikä pakko. Piste!

Tässä vielä parit linkit aiheen tiimoilta:
http://www.greyhoundwiki.org/index.php?title=T%C3%A4i
http://www.vetcare.fi/index.php?id=222
http://www.animalhealth.orion.fi/seuraelaimet/alasivu.shtml/a03?24243

Ja kuva siitä p*rulaisesta:

202741.jpg

- - - -

Ja treeneistä, eiliset agittamiset meni hienosti:

Misiu oli herkällä tuulella ohjauksen suhteen ja hyvä niin. Asettaapahan haasteita ohjaajallekin ;-) Se myös teki parit paraatipuomit ja viimeinen keinu oli suorastaan erinomainen. Pujotteluun me tarvitaan sitä nopeutta lisää - harjoitellaan harjoitellaan!

Esko oli suorastaan hämmästyttävän hyvä. Sen kohdalla pitäisi alkaa tehdä etenemisharjoituksia niin, että minä alan jäädä taka-alalle ja se menee eteenpäin. Yhtä pujottelua lukuunottamatta pujot oli Eskon tasoon nähden hienoja. Se ei-niin-hieno jatkui hienona kun pikkuisen muistitin Eskoa ettei välttis tartteis haistella maata... Esteet se hallitsee ja menee melko tiukkoja kurveja. Sillä on myös asennetta ihan kympillä. Pitääköhän tuo oikeasti ilmoittaa jonnekin kisaamaan?

Ella alkaa olemaan kisakorkkauskunnossa. Eilen sain sille pari pujon lähestymistä menemään oikein ilman että väänsin rautalankaa eka välistä. Tuntui mukavalta työvoitolta! Jospa se siitä loksahtaa lopullisestikin toimivaksi.

Äh - kestoketutus ei nyt ota laantuakseen vaikka treenit menikin eilen kivasti, kroppaa kutittaa vaikkei ne ihmiseen tartukaan ja päätä adistaa se työmäärä mikä meidän kodintekstiilien kanssa on edessä. Samperin täit!