Voi mahdotonta tätä hellettä! Sisällä ja ulkona lämpötila keikkuu +29 - +31. Ei oo reilua ei!

Treenailtu kuitenkin ollaan ja hikeä on virrannut! Aloitetaanpas aikajärjestyksessä siitä mihin viimeksi jäätiin.

Viime lauantaina oltiin Kuopiossa näytelmissä. Geeliturkit loisti kilpaa pilvettömältä taivaalta porottaneen auringon kanssa. Päädyimme Annen kanssa pitämään koirat auton varjossa, sillä se oli kaikkein varjoisin paikka koko raviradalla. Telttoja sun muitakaan viritelmiä ei pystytetty, vaan juoksuttelimme koirat autolta kehille kun niiden aika koitti. Onneksi Kuopiossa auton saa siihen näyttelyalueelle, jos vain niitä on enemmän mukana kuin perustervejärkinen mukanaan yleensä kuskaa (meillä oli 5).

Tuomarina oli corgispesialisti Puolasta, Miroslaw Redlicki. Valittamista tuosta menestyspuolesta ei voi isommin laukoa, sillä me oikeastaan voitettiin kaikki mitä tällä sakilla voitettavissa oli. Femma oli ROP ja sai kuudennen sertinsä, Femman emä Tio PN2, Tion emä Ringa PN3 & ROP-veteraani ja Ringan 12,5 vuotias isäpappa Titus veteraaniluokassa toinen ERI:llä. Agikooki Misiu geeleili vasten tahtoaan parhaaksi urokseksi häviten vain Femmalle. Kasvisluokassa meillä oli 4-sukupolven suora ja oltiin ROP-ryhmä. Isoissa kehissä menestystä tuli vain Femmalle, joka pääsi ryhmässä 8:n parhaan joukkoon. Annen Gia-bortsu sai EH:n, mutta vähän jäi arvostelusta sellainen maku, että isommalla osallistujamäärällä tuon nauhan väri olisi voinut olla vaaleanpunainen. Tuolla nauhalla kun nyt koirasta olisi tullut automaattisest ROP ja se jos mikä pistää tuomaria helposti mietteliääksi ja kriittisemmäksi. Mene ja tiedä...

Näyttelyistä kiidettiin suoraan maksamaan kerhollemme agilityesteitä toimimalla järkkärinä Sulatossa. Puoli kolmeen saakka siellä vahdittiin kohtalaisen kännisen nuorison "päihteetöntä tapahtumaa" ja Annen kanssa oltiin aika tilannehaukkia. Kaksi ulosheittoa, yksi jalaton, yksi shokissa oleva pupujussi (oikeasti se pieni pomppiva karvakorva) ja poliisikoirana toimiminen - siinäpä oli meidän saldo illalta. Kapasiteettiyksikkö ei ollut oikein meidän musiikkimakuun, mutta keikan vetivät hienosti. Technicolor taas - wow - sitä voisi mennä joskus kuuntelemaan ihan muutenkin kuin "työn" merkeissä. Mitenkö tämä liittyi koirankoulutukseen... no sivusi ainakin... (kts. kappaleen ensimmäinen lause).

Sunnuntaina aloitettiin tokoteltiin kun Pirjo oli paikkakunnalla. Fyra harjoitteli pallon kanssa seisomisia ja ihan kelvosti ne alkavat sujua. Eteenpäin ainakin mennään! Hellettä vaan piisasi taas yllin kyllin, joten laiskotti aika lahjakkaasti niin koiria kuin emäntiäkin.

Maanantaina tokoteltiin päivällä Pia, Anne, Pirjo ja mie. Fyra teki nyt vieläkin kelvompia seisomisia ja pysyi hienosti paikallaolossa vaikka sen melkein sinne "unohdin". Lopuksi vielä otettiin Pian kanssa parit hypyt ja Fyran viimeinen suoritus oli niin hyvä, että siihen oli hyvä lopetella siltä erää. Mukana oli myös Pörri, joka sekoilee liikkeestä maahanmenon ja seisomisen kanssa. Hokattiin, että maahanmeno sujuu paremmin jos hidastan huomattavasti seurautusvauhtia ennen liikettä. Kikkakuutoset kehiin, koe taitaa lähestyä ;-)

Maanantai-illalla agiliidettiin. Vedin viidellä koiralla (Misiu, Ella, Konna, Femma ja Fyra) kaksi harjoitusta per moppe. Olihan homma ja kysyi kuntoa! 

Fyralla onnistui renkaalle lähestymiset nyt hienosti, jopa niin hienosti, että se harjoitus loppui todella lyhyeen ennenkuin alkoi menemään pieleen. Toisella kiepillä keskityin kontakteihin ja edellisviikon herneilyt oli taaksejäänyttä sekoilua. Pikkumusta pelitti!

Misiulla otin ekan kierroksen hyppyihin ja ohjaukseen keskittyvää treeniä ja tokalla kiepillä kontaktihiontaa. Eipä noissa mitään isompia huolenaiheita ollut, paitsi että A:n alta menevä putki takaa leikaten ei onnistunut eka kiepillä. Sekin tuli sieltä kesken kaiken pois tyyliin Konna viime viikolla. Teen kai jotain hassusti siinä ja unohdin tietty tänään Minnalta kysyä mitä. Toisella yrittämällä Misiu kuitenkin teki sen oikein. Palkkailin sitä tonnikalaa sisältävällä lentävällä muovipurkilla, tyyppi tykkäs.

Ellalla hinkkasin eka kierroksella pujottelua ja osa meni hyvin osa ei. Tuossa se meidän kompastuskivi on jos jossain. Kotipihalla asiaa on harjoiteltu sitten joka ilta. Se ei vielä osaa etsiä pujon aloitusta, mutta itse pujottelu toimii. Treeniä treeniä treeniä! A-este tuotti sille vähän harmaita karvoja kun sen alta meni putki. Ellan itseluottamus ei riitä suorittamaan A-estettä jos oma kulkulinjani erkanee siitä esteen aikana. Harjoitusohjelmaan tämäkin!

Konnalla otin pitkiä jättöjä esteiden taakse ja avokulmaa pujottelulle melkoisesta vauhdista. Osa onnistui, osa ei, mutta jos pääsen ohjaamaan sitä tarkasti se kyllä onnistuu. Toisella kiepillä hioin kontakteja ja se alkaa jo A-esteelle tarjoilla oikeita "two in - two out" asentoja. Konnalla haen edelleen harkoissa niitä riskirajoja, joilla sen voin ohjata kauempaa ja vielä osua oikealle esteelle. Sellaisella ohjauksella se paineistuu ehkä kaikkein vähiten kun olen kauempana ja aika rauhallinen. Jos rynnin sen viereen puuskuttamaan huonon kuntoni vuoksi, tyyppi kuumuu ja tulos on sen mukaista. Konna keskittyy myös parhaillaan hyppytekniikan hiomiseen niin, että se jarruttelisi hyppypaikkaa etsien ENNEN estettä, eikä löisi liinoja kiinni vasta rimalta laskeuduttuaan.  Ainiin - Konna ei osannutkaan mun selkäytimestä radalla helposti tulevia persjättöjä. Pakko harjoitella niitä kun minulta tulee moneen paikkaan ennemmin p-jättö kuin valssi.

Femma, tämä Jossun pikku valopilkku ja lellikki sai taas leikkiä lyhkäsiä agilitykoukeroita. Parin esteen sarjoja jonka päätteeksi pikkuiset valssit. Marikan kanssa katseltiin pariin kertaan se A-este ja kolmannella kerralla Femma roikaisi sen yli ihan vapaana ja suoraa putkesta sen kummemmin varmistelematta. Puomin alastulokontaktit näyttää olevan jo hatarassa tajunnassa. Kyllä siitä ensi agirotuun mennessä saadaan ihan kelpo agiliitäjä.

Tiistaina koirakerhon hallituksen rantakokouksen jälkeen otin Ellalla parit pujottelut pihalla. Aika hyvin löysi rytmiä ja aloituksetkin sujuivat n. 80% varmuudella. Misiu pujotteli kanssa muutamat kiepit ja sen jälkeen kokeiltiin tokon alokasluokan liikkeiden mukaisesti erinäsiä juttuja. Se osaa paljon, mutta hiottavaa olisi. Lopuksi vielä Fyralla otettiin niitä seisomisia ja voi vitsi - kyllä sille se liike saadaan vielä ennen Raahen kisoja syyskuun lopulla.

Keskiviikkona oli ihan lötköpäivä, jonka aktivoimiseksi päätin mennä tuonne rantaan kuvaamaan koiria. Puolituntinen vedessä muuttui tunniksi vedessä kun emme oikein uskaltaneet rantautua remmien ollessa autolla ja rannalla oli täpäkkä aussienarttu lenkkeilemässä. Mainittakoon vielä että siinä samaisella rantakaistaleella leikki myös heppa vesileikkejä. Aika rankka uimareissu meillä lopulta tuli kaikkine jälkiseurauksineen, mutta saatiinpahan hienoja kuvia:

HeppaTarkkailussa4.jpg

LISÄÄ: http://s52.photobucket.com/albums/g35/JossuF/080807_Uimassa/

Tänään torstaina aamu kärvisteltiin helteessä tekemättä mitään. Koiratkin makoili pihalla ja sisälletulo ei ollut ollenkaan paha asia. Meidän "koirahuone" on talon viilein huone, joten tunkua sinne riittää. Iltasella ajeltiin kuitenkin Annen kanssa Tupokselle Minnan treeneihin. Tehtiin töitä puomin ja A:n kontaktien kanssa ja pujotteluun lähestyttiin eri kulmista. Perustreeniä siis, joka meinaa niin helposti unohtua kun on niin sairaan siistiä tehdä kaikenlaisia hienoja koukeroita ja unohtaa esteiden OPETTAMINEN koirille. No meidän osalta voidaan nyt sanoa, että perustreeni tuli tarpeeseen. Misiukin teki jopa sille epätyypillisen loikan puomilta. Piti hieman palautella mieleen miksi siellä voi ehkä joskus olla se namikippo, ei kuitenkaan joka kerralla ;-)

Koira-asiaa on vielä se, että varailtiin Annelle ja mulle lennot Enkkulandiaan 25.10. ja suunniteltiin siinä samalla Crufts reissua neljästään. On tää nyt niin intternatsunaalia että!

Huomenna vielä pieni agitreeni kisoihin lähteville. Ajatuksena sellainen kieppi, josta koirille jää vielä hampaankoloon jotain (lue: koirien mielestä loppuu kesken). Lauantaina sitten Ylivieskaan agiliitämään Ellan, Konnan ja Misiun kanssa. Kaksi starttia per haukku - tietää näillä helteillä fyysistäkin rasitusta!