Kisattiin männä viikonloppuna siellä Torniossa RajaCupissa Annen kanssa. Mukana kisaamassa oli Misiu ja Eero, Ella jätettiin kotjoukkoihin ja Konna on vielä tohtoroinnin jäljiltä kilpailukarenssissa. Vaan eipä jäänyt tynkäkokoonpanomme saalis laihanlaiseksi, ehei...

Räsäsen Minna oli suunnitellut kivat pyöritysradat, joissa riitti haastetta ihan tutustua asti. Ajatus ei saanut löyhätä niillä hetkeksikään tai alkoi tapahtua vähemmän toivottuja asioita. Pujottelut oli pääosin avokulmista ja lähestymisiin oli aina piilotettu joku ansa.

Misiu oli oikeinkin iskussa jokaisessa viidessä startissaan ja mulla piti pää yhtä rataa lukuunottamatta viimeiselle esteelle saakka, sen ohikin. Se yksi musta hetki koettiin lauantain toisella radalla, jonka 4. viimeisen esteen jälkeen unohdin täysin. En onneksi ollut ainoa, jolla rata meni siinä kohdin hukkapiiloon. Kokeneemmatkin kolmoset mokas :-D Pimeän hetken koitettua tiesin, ettei se aita jolle koiran ohjaan, ole alkuunkaan oikea, mutta johonkin se A:lta alas tuleva moppe oli puskettava että pääsee edes palkkaamaan sujuvasta menosta. Jos tästä mokasta pitää jotain positiivista hakea, niin koulutuksellisestihan tuo rata oli mitä mainioin kun kesken radan saakin mahdottomat kehut ja paijjaukset. Ei haittaa, se oli vain yksi rata!

Tehtiin siis viidestä radasta NELJÄLLÄ nolla, sellainen nk. SM-nolla ja ne tuplanollatkin tuli (käytännössä triplanolla). Jos joku kysys, että täyttykö viikonlopun tavoitteet, voisin vastata että "ooksäähullu, ei ees kuviteltu tuollasta sukseeta". Kukaan ei vain kysy niin että pääsis vastaan... ;-)

Nuo radat on juutuuupissa nyt nähtävänä ihan kaikelle kansalle. Löytyvät linkeistä: A-rata - B-rata - C-rata - D-rata - E-rata 

Radoista A-rata meni 0,59 sek yli ihanneajan, mutta muut nollat oli miinusajoilla. B-radan loppukommentit on Annen suusta ja en vastaa K18 kommentista :-D Kuuluttajan juttuja kun kuuntelee, niistä paistaa pikkiriikkinen asennevamma corgien agiliitoa kohtaan, mutta tarkkakorvaiset voi huomata sen kuinka tuo asenne pikkuisen muuttuu noiden starttien myötä. Hyvä niin, onpahan saatu aikaan jotain muutakin kuin kilpailukirjan täytettä itselle.

Kuuluttaja muuten lateli kaiken leikinlaskunsa lomassa suuria viisauksiakin. Yksi jäi ylitse muiden mieleen: "Jotta agility onnistuisi, koiralle kaikkein tärkeintä on OHJAAJA, toiseksi tärkeintä on sitten vasta esteet." Tämän kun muistaisi tässä nuoria koiria lajin pariin sytytellessä. Muistaisi, että kaikki lähtee ohjaajasta ja koira työskentelee ohjaajalle ja ohjaajan kanssa - yhteispelillä. Tätä yhteistyön merkitystä tuolla Tornion kisoissa kuulutettiin moneen otteeseen ja ne joilla homma ei ihan samalla sävelellä soinut, saivat kyllä kuulla totuuksia menostaan. Osa tykkäsi noista kuulutuksista kuulemma kyttyrää, mutta minua nuo ei haitanneet vähääkään. Noiden lausehelmien poiminnassa kului mukavasti aikakin vuoroja odotellessa.

Annella ja Eerollakin meni mukavasti. Eero baanasi, Anne kiljui (se löys itsestään naisellisen korkeen ceeeeen) ja ne sai ihan kivoja tuloksiakin. Neljästä virallisesta startista saivat 3 tulosta ja vain yksi hylky radoilla, jotka ei olleet helpoimmasta päästä ykkösluokkien tasoa. Kahdella radalla tulivat toisiksi ja lunastivat paikkansa RajaCup-finaaliin, jonne jokainen kolmen sakkiin päässyt sai kutsun. Finaali menikin sitten fiilistelyksi, eikä sieltä ollut tuomisina muuta kuin mahdottoman hauska videopätkä Eeron putki-irroittelusta, mutta mitä väliä sillä on. Hommanhan tulee olla kivaa! ( Hilppa tahtoo ainaki nähä A&E:n radat, joten tässäpä ne on: Eeron pomput ja Annen Ceeeet )

Nythän on sitten niin, että ensi viikonloppuna Misiulla ja Ellalla on Oulussa neljä starttia per moppe ja JOS sieltä Misiulle napsahtaa vimonen SM-nolla niin sitten se herra aloittaa lepposammat ajat kisoista ja treenailee mukavia asioita ainaski jonnii aikaa. Keskitymme Ellaan ja Konnaan, kumpainenkin pitäs saada kolmosiin. Konna on kyllä huomattavasti lähempänä tuota tavotetta...

Jos meidän kesän aikaset agiliidot kiinnostaa, niin osa radoista on nyt juutuupissa kun opin tuota systeemiä käyttämään. Löytyvät: http://www.youtube.com/profile?user=JoFli

Ja vielä koska olen ikiomassa blogissani, saan ylpeillä, hehkuttaa ja fiilistellä niin paljo ku huvittaa: MÄ OLEN NIIN YLPEÄ TUOSTA MISIUSTA!!!!