Tiistaina ennen agin koulutusohjaajien palaveria treenasin kotipihalla useampaa rekkua.

Ensiksi Pörrillä tokoteltiin. Palkkasin sitä harvemmin ja vaadin pidempiä keskittymisiä, josko vaikka vielä kokeisiin joskus mentäisiin. Hyppy oli ihan atomeina, edelleen. Mihinkäpä se siitä olisikaan muuttunut kun ei olla sen Maaningan jälkeen koko hommaa edes treenattu. Seuraamiset oli oikeinkin hyviä ja niitä Pörrin inhoamia perusasentoistumisiakin tuli aika hyvin. Vain muutama jäi vajaaksi ja tarvitsi lisäapuja. Maahanmenot ja seisomiset toimi, ei sekoitellut. Luoksetulossa varasti ensimmäisen yrityksen, mutta ehkä mä taas sätkyin kropallani ennen käskyä ja aiheutin tuon varaslähdön. Kolme muuta luoksetuloa meni loistavasti ja perusasentokin oli Pörrille kerrassaan nopea ja suora.

Pörrin jälkeen Esko teki pujoharjotteluja. Voi että se oli innoissaan! Taidan ottaa sen tänään kisaamaan Käpälämäen kuninkuudesta ja viimeisestä kuukausi-cupista. Eihän ne pujot mitään täydellisiä kaikki olleet, mutta jos en hätiköi, saan sen kyllä menemään kelvosti kisassakin. Itse se ei vielä osaa hakea aloitusta, mutta rytminyritystä alkaa jo olla.

Eskon jälkeen Ella pujottelemaan. Ellallahan se toisen puolen pujo on jo varsin hyvä. Hakee aloituksen itse ja menee todella lujaa. Jos häiritsen sitä kesken pujon, voi tulla kepin ohitus, mutta paree vain pitää oma turpavärkki kiinni ja antaa toiselle työrauha. Palkkasin sitä targetilta pujon lopusta ja koitin pientä irtautumista sen vierestä. En minä kaukana voi olla, mutta sentti sentiltä päästään kauemmaksi. "Väärältä" puolelta ohjaus on nyt siinä mallissa, missä Ellan "oikean" puolen ohjaus oli keväällä. Kyllä se sen oppii, ajatus oli jo edellistreeniin ihan eri luokkaa. Saatiin onnistuneitakin keppejä.

Totti-riepu parkui haluavansa agiliitoa (taiihanmitätahansahommaa) kanssa. Pujoteltiin sen kanssa parit kiepit ja kokeiltiin keinua. Pääasiassa vain hassuteltiin, se riittää Totille.

Kun nyt kerran oli treenaamaan alettu, hain seuraavaksi Femman sisältä. Sillä ei ole pienintäkään hajua pujottelun aloituksesta, mutta siitä mitä pujon keskellä tapahtuu, sillä on jo selkeä mielikuva. Nopea ohjus siitä tulee! Otin nyt tapojeni vastaisesti molemmilta puolilta, etten tekisi siitä ihan kamalan paljon puolivammaista heti aluksi, riittää että minä itse sitä olen ja pahasti. Femman kanssa myös leikittiin solmunarulla ja tehtiin pieniä tokotteluseuraamisia. On se innokas oppija!

Vimosena treenasin Misiulla pujon aloituksia avo- ja suljetuista kulmista. Avokulmissa me ollaan huonoja jos lähetän Misiun edelläni. Saan sen jotenkin AINA kakkosväliin. Näyttää että HYVÄ, oikeaväli, mutta annas olla kun menet kehaisemaan niin eiköhän se loppujen lopuksi olekin nanosekunnissa väärässä välissä. Joku ajoitusongelma tai jotain, en tiedä. Pitää kovasti harjoitella. Avokulmissahan ei ole mitään ongelmaa jos tulen 90 asteen kulmassa eka väliä kohti, mutta jos tulen avokulmassa vähänkään etuviistosta niin voi voi - ei meidän vahvinta alaa. Suljettua kulmaa harjoittelin kahden tokottelumerkeistä ja rimoista kasatun "aidan" takaa. Otettiin kova vauhti ja lähetin Misiun  kiertämään pujon eka kepin itsenäisesti. Haki HIENOSTI! On se hieno! Palkkasin tällä kertaa heittäytymällä sen kanssa maahan kieppumaan ja leikkimään "kimppuunkäymisleikkejä". Kyllä se nautti. Lopuksi hypytin sitä niillä aitakyhäelmillä ja kyllähän ne rimat meinasi kolista jos mä vähänkään käännän sitä liian aikaisin hypyn päällä. Pitäs oppia olemaan hosumatta... tylsää! No, saatiin me hyviäkin hyppyjä ja nyt suorat hypyt vedättäen pysyi hienosti ylhäällä.

Näiden kotipihatreenien jälkeen menin agivetäjien palaverin. Suunniteltiin talvitreenausta ja toivottavasti jengi innostuu tosissaan siitä mahdollisuudesta saada kunnon katto pään päälle talven ajaksi. Näissä talvitreeneissä mitattaneen se, kuka tätä lajia harrastaa ja kuka harrastelee ;-) Toivottavasti mahdollisimman moni meidän "omasta" ryhmästä näyttää kuuluvansa harrastajiin... *vinkkivinkki*

Illalla Käpiksen kunkku-kisat ja kuukausi-cup. Ajatus osallistua kunkkukisaan Femmalla ja Eskolla ja sitten kakkoskolmosiin sekä Misulla että Ellalla. Ongelma vain on että mä tuomaroin ja että tahtos kuitenkin koirille suoritusrauhan ja valmistautumisrauhan. Ans kattoo nyt miten onnistutaan ;-)

Torstaina jatkuu Minnan valmennus ja muutosta sen verran, että nyt treenin alla on mulla siellä sekä Misiu että Konna. Jospa tekis Misiullekin hyvää kun mukavuuskerroin treenivuoroa odotellessa vähenee ja into kasvaa kun näkee mut Konnan kanssa liikekannalla.