Juuri äsken kotiuduin tuolta Käpälämäestä agilityn kuukausi-cupista, joka samalla ykkösluokkalaisten osalta oli nk. Käpälämäen Kunkku-kisa, siis eräänlainen seuramestaruus. Pitää heti kirjoittaa ajatukset ylös, sillä olen aika tohkeissani, jokseenkin riemuissani. Femma, tuo toukokuun'07 puolen välin jälkeen ensimmäisen kerran esteet tavannut corgikääpiö, joka treenaa vain pikatreenejä silloin kun jossain rakosessa muiden treenaamiselta ehditään, pinkoi NOLLARADAN, siis zero ratavirhettä. Ehkei meidän tyyli taaplata tuo rata läpi ollut niitä kaikkein kauneimpia, mutta nolla mikä nolla. Femma olisi varmaan mennyt nopeampaakin, jos vain olisin uskaltanut antaa sen mennä. Nyt piti jarrutella melkein koko ajan kun varmistelin sen esteille osumista ja esitin melkoista hosumista (runollista?). Ja jotta tämä hauskuus olisi vielä kutkuttavampaa, se mokoma vielä voitti minien kunkkukisan. Komea kiertopalkinto, jonka Misiu viime vuonna voitti (herranen aika sentään, oliks se vielä sillo ykkösissä?), käväisee palkintojenjakotilaisuudessa muutaman viikon kuluttua ja palaa sitten takaisin tuohon agipalkintohyllyyn. Olen mä sitten ylpeä!

Miten tuon kääpiön kanssa on sitten hommia tehty? Harjoittelun määrällä ei voida kyllä kehuskella, mutta ehkäpä nuo vähäiset treenit on tehty sitten ajatuksella ja edetty pienin askelin. Femmahan radalla jo lukee esteitä ja sillä on mahdoton pyrkimys koko ajan eteenpäin. Pujottelu on vielä kovasti kesken, mutta tarpeen vaatiessa saan sen pakittamalla homman näyttämään siltä, että se muka osaa pujotella. Haisua sillä jo asiasta on, mutta työtä vielä riittää. Sitten kun se pujo on paremmassa reilassa, niin kyllä meidät virallisissa nähdään pikemmin kuin olin suunnitellut. Nysseonsanottu!

Esko on käynyt viimeksi agiesteillä joskus juhannuksen tietämillä. Nyt se pääsi mukaan, sillä eihän minulla Femmaa lukuunottamatta ollut kunkkukisaan passelia ykkösluokkalaista ja Femmaakaan en kyllä pitänyt minään varmana lenkkinä. Ekumiäs meni ihan kivasti. Yksi rima tuli alas (ponnisti aivan liian aikaisin) ja välillä oli pikkuisen käsijarrua päällä kun ei tuo ohjaussuunnitelma ihan Femman ja Eskon kohdalla samanlainen voi olla, 5 minuutissa ei vain kummempia tehdä. Pujoon meni myös vähän turhaa aikaa, mutta ei se sitä estettä kyllä oikein vielä osaa itsenäisesti. Osaamistasoonsa nähden Esko kyllä meni hienosti, niin hienosti kun se vain osaa. Esko sijoittui Mini-Kunkuissa kai toiseksi vitosellaan ja pienellä yliajalla. Yliaikaa tuli isoista kaarroksista, hitaasta pujosta ja mistälie, sama sille ;-)

Kakkoskolmosissa kuukausi-cupissa ainokaiset mini-osallistujat oli Ella ja Misiu. Ellalle tuli vitonen kun kokeilin putkeen lähettämistä takaa ja kaukaa leikaten ja eihän se sinne osunut. Tiesin riskin jo rataa suunnitellessani, mutta tuollahan noita on hyvä kahdella eurolla kokeilla. Ei tartte sitten kalliimmissa starteissa miettiä leikkiikö vai ei. Ihan kivan radan Ella muuten pinkoi ja pujolle vienti onnistui hienosti vaikka oli kyllä Ellan pujotasoon nähden vaikeassa kulmassa. Ella myös irtosi minusta sivusuunnassa mukavasti. Se alkaa kypsyä kohti kolmosluokkalaista, putket vain kuntoon kulmasta kuin kulmasta! Misiu tyylitteli illan viimeisenä suorittajana kauniin nollan. Noh ehkä parit kaarrokset ois saanut olla lyhyempiä, mutta annoin nyt Misulle vähän löysiä. Fiilisteltiin ja mentiin kovaa vaikka ilta alkoi jo pahasti hämärtyä. Onneksi meillä on valkeat rimat, auttaa vähän koiraa tuollaisessa valossa. Misiu löysi vaikean pujokulman itsenäisesti ja nollakulman putkikin oli täydellinen.

ON MULLA VAAN MAHDOTTOMAN HYVÄT KOIRAT!

Ainiin - meinas unohtua, Ringa-Hontto-Petteri-Honttinen 10vee ja risat juoksi mölliradan. Joku putken ohitus sieltä tuli ja mitä lie, mutta mummeli meni ihan iloisesti - vauhti nyt ei vain enää päätä huimaa (jos on iki kuuna päivänä huimannutkaan...). No - onpa ulkoilutettu muoria muuallakin kuin kauneusmittelöissä.

Tässä vielä eiliset radat. Valkeat pallot on ykkösten kunkkurataa ja mustat pallot kakkoskolmosten venkoilua:

KunkkujaReppuSyys07.gif

Fyra-updeittiä: näyttäs että alko juoksu...