No nyt se on tehty!

Femmalla on kilpailukirja, jonka 1. aukeamalle on tuomarin varmentamana merkitty että Femma on Femma ja se kisaa MINI-luokassa. Kumpikaan näistä asioista ei tänään yllättänyt, mutta mitä tapahtui sitten kisakirjan varmentamisen jälkeen, olikin jo melkoinen jymypaukku.

Femmalle tuli eka radalta vain femma, siis vitonen, siis YKSI AINOA VIRHE. En tiedä mikä meillä loksahti kohdilleen (paitsi lähdön merkkikeppi ohjaajan päähän eka esteellä - miten sekin lie mahdollista?), mutta me selvitettiin se rata. Virhe tuli A-esteeltä kun keppiin törmääminen pisti ajatukset sekaisin ja naurattikin ja sen seurauksena ohjasin vähän turhan varovasti Femman A-esteelle. Vauhti ei riittänyt ylös saakka, joten otettiin uusi lähestyminen ja jatkettiin matkaa virheettömästi maaliin saakka. Erityishuomio pitää antaa keinulle, jolla oli || näin lähellä tulla lentokeinu, mutta nyt se vain näytti tuhannen nopealta suoritukselta. Totuuden nimissä me ei kyllä tuollaista keinua olla ikänä harjoiteltu ja sen vuoksi pikkuisen hirvittikin meneekö F kahden esteen päässä olevalle puomille ollenkaan saatuaan tuollaisen keinutällin. No meni, nou problemos! Pujottelukin suoritettiin kivasti. Ensin koitin varmistella, mutta totesin sen turhaksi ja siirryin ohjaamaan niinku oikeat agilityharrastajat :-D Lopputulos oli radalta vitonen ja sen A:n vuoksi vähän yliaikaa, mutta ihme kyllä, VAIN 3,53 sekuntia. Kokonaistulos 8,53 ja sijoitus 4. (kisaajia oli 8 tai 9). Ai että olin iloinen!

Toinen rata olikin hyppäri, jonka koukerot oli sitten kaikkea muuta kuin yksinkertaisia. Rataantutustumisessa suunnittelin radan, jossa oli valssia valssin perään, jotta saisin Femmaa kääntymään napakammin ja pidettyä sen näpeissä. Ehdin tehdä yhden valssin, lähettää F:n putkeen ja ottaa sen renkaalle... tuli kehikon välistä. Korjatessani rengasta, F näki putken josta oli juuri tullut ja JIPPIIIIII... sinnehän se kirmasi. PIIP-PIIP-PIIP ja hylsyä lappuun. Jatkettiin kuitenkin rataa ja muutin salamana suunnitelmat valssivarmistelusta agilityksi ja loppurata menikin Femmalta NIIN hyvin, että olen tuosta enemmän fiiliksissäni kuin eka radan vitosesta. Se oli oikeasti agilityä! Pujottelussa se taisi mennä jonkun keppivälin huonosti, mutta sama se sille, se mitä tapahtui esteiden välissä ja kuinka se hakeutui itse esteille ja luki ohjausta - voi VITSI! Siitä taitaa tulla ihan oikea agilitymenijä, ei vain sunnuntaihyppelijä.

Tämä kaikki siis tietää sitä, että Femma alkaa oikeasti treenaamaan. Totuuden nimissä paljastetaan nyt, että se meni tuolla kisoissa elämänsä 3. ja 4. kokopitkän radan ja oli ensimmäistä kertaa pois kotoa ilman jotain muuta meidän perheen koiraa. Niin ja siitä agilityesteiden ensitapaamisesta on nyt kulunut 5 kk.

Annella ja Eerolla meni kertakaikkisen hienosti. Kummallakin radalla olivat molemmat järjissään ja tekivät vain yhden virheen per rata. Agiradalla sijoittuivat vielä hienosti kolmanneksi. Saisit Anne sinäkin alkaa kirjottamaan omaa blogia, ettei mun tarttis AINA raportoida teidän tekemisiä yhteisille tutuillemme! Otatko haasteen vastaan? Oisit nyt mullekin mukava... ;-)  *ehhehhehheee*

Jenna ja Nilla olivat tehneet kakkosissa hyppärillä nollan pikkuisen yli ihanneaikaan ja agiradalla Nilla oli kirmannut hyllyn edestä A-esteelle ilman lupaa ja karttamerkkejä. Ravjan ja Marikan tuloksesta ei ole vielä tätä kirjoitettaessa tietoa.

Mutta sitten... Oivan ja Nikon kisakorkkaus ja vitosella hieno voitto (femmat siis sinnekin...) oli vasta Perhe-Tolosen  ja russeleiden alkulämmittelyä, sillä Hilppis oli sitten nykäissyt Oonalla kolmosissa nollavoiton. Voihan twisti, valssi, ripaska ja rokki! Kai sitä huomenna otetaan perskä... eiku persjätöt sen kunniaksi? Ihan mielettömän paljon onnea! Kannattasko oikeasti harkita sitä muuttoa takastepäin kun hetkelliselläkin ympäristön muutoksella on noin paljon positiivista vaikutusta?

Huomenna sitten palataan Misiun puikoissa maan pinnalle ja todetaan etten mä kuitenkaan mitään osannutkaan, kunhan vaan kuvittelin. Laamasia odotellessa tää menee nyt saunaan, korkkaa ainokaisen siiderinsä ja ottaa Femman kainaloon. Sanoinkin tänään, ettei sitä koiraa voi enää kun pilata, joten aloitetaan lelliminen heti :-D