(tämä teksti on kirjoitettu jo heti treenien jälkeen, mutta jostain syystä se on jäänyt laittamatta tänne blogiin asti)

Olipa kivat treenit! Aluksi perustreeninä kontaktiesteiden läpikäymiset ja takaaleikkauksia pujottelulla ja paljon palkkaa onnistumisesta. Konna ja Misiu menivät ongelmitta ja innokkaasti.

Sitten aloitettiin koukeroinnit, joissa pujon takaaleikkausta tarvittiin toden teolla. Aitoja mentiin "takaatakaa" ja putkiin heiteltiin sieltä sun täältä ja välillä mentiinkin putken suuaukon sijasta sen yläpuolella olevalle A:lle. Pujoon tultiin yhdessä harkassa 90 asteen kulmasta ja yksi harjoitus vaati koiralta lopussa ison irtoamisen (irtoamissuoraa otettiin aivan erikseen ensin). Työmaata ja pohdittavaa siis riitti.

Mentiin kolme erilaista koukeroa, joista kaksi ensimmäistä meni Misiulla ja Konnalla loistavasti, Konnalla vieläpä SUPERloistavasti. Oli selvästi meidän päivä! Viimeinen treeni menikin sitten läskiksi kun ei vain minusta enää irronnut keskittymiskykyä yhtään. Tuli kai totaaliväsy, en tiedä. Olipa miten oli, koirilla oli kivaa minun mokailuista huolimatta. Ei se niiden vika ole jos ohjaaja hyytyy ja näyttää minne näyttää.

Konnalla oli hauska keksintö etenemistä vaativassa harjoituksessa. Sillä oli palkka odottamassa vadilla viimeisen putken takana ja mitä tekee Konna... paahtaa kovalla kyydillä palkkalautaselle, nappaa sen nopeasti (lautasen siis) ja tuo minulle mielissään. Palveluskoira on aina palveluksessa? Kontaktiesteet meni nyt hyvin. Ei mitään pöllöilyitä ja A:n kontaktit otin sitten NIIN varman päälle, että ei jäänyt kenellekään mitään epäselvää suorittiko se ne vai ei. Konna ois kisaiskussa, mutta tokoilkoon nyt ens viikonlopun, liidetään sitten joulukuun alussa ;-)

Misiu ei tiputellut rimoja, liekö yhtäkään. Oisko mulla nyt kohdillaan tuo hyppäämisen ohjaamisen ajoitus? No se nähtäneen lauantaina kisoissa keilataanko kaikki rimat vai jätetäänkö jotain korkeuksiinkin. Misiulla oli mieletön menomeininki. Se oli todella hyvällä tuulella ja siltä onnistui vauhdikkaasti jopa jättölähdöt. Toivottavasti pääsen kokeilemaan kisoissakin tätä harjoittelun alla ollutta juttua.

Minä en vain jaksa olla ihmettelemättä noita Konnaa ja Misukkaa. Miten kaksi eri huusholleista olevaa samanikäistä aikuista urosta voi tulla NOIN hyvin juttuun keskenään. Nytkin ne siellä vierekkäin napottivat ja odottivat suoritusvuoroaan. Verryttelyjen aikaan molempien remmit mulla samassa kädessä ja saan olla aivan huoletonna. Puuttuu vain että ne löis samaan boksiin, mutta tätä urheilua en kuitenkaan aio harrastaa. Loppuu vielä rauhaiselo siihen kokeiluun. Kuvankin otin, mutta ei se kovin kummoinen taideteos ole. Siinä on kuitenkin mulle kaksi HYVIN tärkeää agiliitokaveria, ilman noita kahta en olisi tässä innostustilassa tähän lajiin, missä NYT olen.

1063643.jpg

Niin ja jotta en kehuis vain noita koiria tästä innostuksestani, pitää varmaan panna kuva kolmannesta syypäästäkin, siis Annesta. Katsokaas muuten kun sillä on jalassa meidän Englannista hankkimamme uudet maahockey-kengät:

1063644.jpg

Heijastinlenkkimme sai Raahen Seudussa näkyvästi tilaa. Kuva nyt ei ehkä kertonut ihan niin hyvin kuinka hienosti me näyttiin tuolla tien päällä, mutta pääasia että saatiin palstatilaa (puolikas etusivu). Heppaharrastajien ideahan tämä oli, mutta lehdessä meni Koirakerhon ansioksi. Noh, olihan meitä onneksi aika iso lössi talsimassa, vaikka alkuperäinen kiitos meneekin tuonne Mirkalle & kumppaneille.

1063645.jpg

Lauantaina agiliitokisoihin ja pikkujoulujen viettoon Annen ja Samin "kaupunkiasunnolle". Tiedossa siis jotain muutakin elämää kuin koirailua, sellaista normaalien ihmisten rientoa :-D Sunnuntaina sitten toivottavasti pääsee kokeilemaan Fyran kanssa pulkanvetoa, toivottavasti kelit sallii.