Eilen Misiun kanssa poikettiin Oulussa Akuutissa Wickströmin Kaisan luona selkäpatin poistossa. Patti pahanen kun jäi siitä reilun vuoden takaisesta kyynpuremasta. Samalla reissulla päätin myös kontrollikuvauttaa Misiun lonkat, sillä onhan poika nykyään aika aktiivinen harrastuskoira jonka terveydentilasta tahdon olla vimosen päälle tietoinen.

Lonkat kuvattiin ensin ja mitään ihmeparantumista (1. kuvaus D/D) ne eivät olleet kokeneet. Hieman on käytössä jopa kuluneet, mutta romuja ja käyttökelvottomia niistä ei kuitenkaan saatu. Pitää vain pitää tyyppi edelleen hyvässä lihaskunnossa ja päätökseni syöttää sille "nivelaineita" on ollut oikea. Voitelu ja osien huolto -> pitäisi Misukan vielä pinkoa. Olisi vain mielenkiintoista nähdä muidenkin nuorena D:ksi kuvattujen koirien lonkkaseurantaa, mutta aika useinhan se kuvaus jää siihen yhteen aika nuorena tehtyyn. Näin on omillanikin jäänyt. Jos nyt jostain syystä Ringa pitää vielä joskus nukuttaa ja lähellä on röntgenlaitteet, siitä napataan kontrollikuva vain puhtaasta mielenkiinnosta. Todennäköisyys sille että Ringan rauhoitus ja röntgenlaitteet kohtaavat on kuitenkin häviävän pieni täällä Raahessa, jossa noita aataminaikuisia kuvausvehkeitä ei naftaliinista kaiveta. Jos taas joudutaan menemään Ouluun, kyse on jostain vakavammasta ja sellaista en tietenkään toivo.

Lonkkakuvauksen jälkeen Misiu valmisteltiin leikkaukseen ja lupasin Kaisalle että saavat ottaa niin paljon karvaa ja ihoa pois kun tarpeelliseksi näkevät, sillä kauneuskisoja ei ole tiedossa pitkään aikaan. Odotin leikkauksen ajan Akuutissa. Lopulta Kaisa tuli leikkurista ja kertoi, ettei Misiun patti ollutkaan mikään vierasesine tms vaan kasvain, multa oli lähteä jalat alta. Onneksi kuitenkin Kaisa lieventeli nopeasti uutista sillä, että luulee sen olevan hyvänlaatuinen ja mahdollisesti kyynmyrkyn aiheuttama ihoreaktio. Se ei myöskään ole levinnyt, eikä muualla ole patteja tai muita vaivoja. Varma ei kuitenkaan voi olla, joten patologille lähti irroitettu ihoalue. Se muutos oli selvärajainen, kuulemma "rauhasmainen" ja semmoisia ikäänkuin isoa sammakonkutua muistuttavia nestetäytteisiä onteloita täynnällään. Kooltaan poistettu alue oli n. 5-6 cm pitkä, 3-4 cm leveä ja reilun sentin paksu. Se lähtee tarkempiin tutkimuksiin ensi maanantaina. Koskahan tuota tulosta voi odotella...? Kaisa sanoi myös ettei ollut moista aikaisemmin nähnyt. Se nyt ei minua isommin ihmetyttänyt, sillä koska mun koirat "sairastas" mitään sellaista mihin on eläinlääkärit aikaisemmin törmänneet?

Misiu oli leikkauksen jälkeen todella uninen ja koska mulla oli Kati-serkun lakkiaiset samana päivänä, Kaima auttoi Misiun hoivaamisessa (KIITTI!). Onneksi Misiu oli melko tolkuissaan jo ennen lakkiaisiin lähtöä, joten sain sen heräämisen osalta olla huolettomin mielin juhlissa, se kasvainmuutos vain painoi mieltä...

Misiulla on nyt komea kymmenen tikin haava ja sillä on melko lovi kauniissa karvoituksessaan. Mieli on misumaiseen tapaan iloinen, kipuja ei tunnu olevan ja se nauttii saamastaan erikoiskohtelusta satasella. Ulkoilut suoritetaan takki päällä ja kauluria tietty käytetään kun se ei ole välittömässä valvonnassa. Eipä sitä kyllä näytä tuo tikkirivinsä kiinnostavan vähääkään. Ainiin, arvatkaas mikä osa Misiusta heräs ensimmäisenä?  NO HÄNTÄ TIETENKIN :-D

1111604.jpg 1111600.jpg
Meidän potilas

Sitten yksi tämänaamun kiva kuuluminen. Rusko-Moskovanmies-Ellan-Ja-Jannunpoika-Petrov on käynyt Moldovassa näyttelyturneella. Kaksi kertaa on ollut ROP ja nimen eteen saa nyt lisätä tittelin Moldovan Junior Champion. Eksoottista, jokseenkin koomisen eksoottista! Tuo tituleerausjuttu oli kyllä pienempi ilo kuin saada tämä alla oleva kuva autoilevasta Ruskosta näyttelyreissulla. Ihanaa kun poika näyttää nauttivan elämästään!

1111606.jpg

Juu ja pitäähän se yhden "kummilapsen" kuva taas laitella. Tässä on passikuva Kaiman Nessasta från Sverige:

1111602.jpg

Siitä tulee isona gortonin sitteri, vai oliko se gordoninsetteri, vaiko sittenkin Nessa pärkkele? Melko villi tapaus ;-)