JUST kun luulin nähneeni titteleistä ehkä "eksoottisimman" ja vieläpä omalla kasvatillani (Moldovian Juniorivalio), kuittasi Lemmikkipalstat paremmaksi. TONAVAN VOITTAJA, tuo titteleistä tavoitelluin ja varmasti jalostusarvon mittari vailla vertaa... vai oisko sittenkin kiva lisä taas koiran nimen eteen lisättävissä "hei olen matkustellut onnistuneesti" merkinnöissä?

Juu kivahan se on kierrellä ja saada koiran nimen eteen kirjoitettavaa enemmän kuin koiran nimessä on kirjaimia, mutta alkaa nämä tituleeraukset menemään jo koomisuudessaan omiin sfääreihin. Minäkin olen muuten sitten kai omistanut kaksi Poikkinaintivoittajaa kun Pellon näyttelyä tuolla nimellä kutsutaan. Nola voitti vuonna miekka ja Femma viime kesänä ja onkohan Tinkakin ollut joku vuosi siellä ROP, ei jaksa muistaa. Wohooo! Pistäkääs paremmaksi!

No mikäpä minä olen tittelinperässä juoksemista arvostelemaan, hainhan tuota eilenkin kuudelle koiralle Kennelliitosta POHJ MVA titteleitä. Ei vain kamalasti tarvinnut juosta, yksi sähköposti riitti. Ilmoitin tosin, että kunniakirjat saavat pitää. Muitakaan ei ole seinille ripusteltu yhtä KANS MVA taulua lukuunottamatta. Se olikin se eka ja sattu saamaan raamit sillon kun se oli ajankohtaista. Muut kunniakirjat, ne FCI:nkin on pahviputkissa rullattuna keittiön kaapissa. Ehkä menee seinälle joskus, ehkä ei. Se on fifty siksty, eli oletettavasti ei mene.

En minä tittelikoiria aliarvosta. En ollenkaan. Haluan vain nähdä sen koiran, jolla ne tittelit on ja jos se on todella ulkomuototitteleidensä arvoinen, ilollahan sitä katselee. Koira tosin viis veisaa nimensä edessä olevista kirjainyhdistelmistä oli ne todella ansaittuja tai sitten runsaalla matkustamisella hankittuja, joten onnittelut molemmissa tapauksissa ihmisväelle näiden koirien takana. Se mitä minä oikeasti arvostan on, että koira on monipuolinen. Keskivertokaunis, tasapainoinen, elämään positiivisesti suhtautuva koira, jolla on toimintatarmoa ja fyysistä kestävyyttä. Siinäpä vasta hieno koira - rodusta riippumatta!

Ja huomenna treeneihin sen KANS&POHJ&FIN&S&N MVA koirani kanssa. Kauniskin kykenee ;)