1299705.jpg
Cini luomuliidossa (kuva: A. Sipola)

Tänään se alkoi! Operation "juoksukontaktit" Cinille. Projekti käsittää myös siinä sivussa putkia, ohjausharjoituksia, aitoja ilman rimoja, verkkopujoa jne. Mä olen siis agilityn PRO-alkeiskurssilla Cini-Cintturan kanssa. Cini on tummanharmaa bööörderköllie, joka köllii yleensä Annen kämpässä, mutta nyt kuuden seuraavan viikon ajan tuo viisauden ruumiillistuma bunkkaa meillä aina keskiviikosta torstaihin.

Cinillä meni oikeastaan kaikki kivasti. Lelusta se ei innostunut niin paljon kuin makkarasta ja maksanpaloista, mutta leikkikin irtosi. En vain viitsinyt sitä kovasti jauhaa kun oltiin parina vielä aika tuore. Ei sitä silloin sovi ahnehtia liian innokkaana tommosia pelityksiä. Tutustellaan nyt ensin jotta luottamus rakentuu. Katin tekemää köysilelua Cini kuitenkin repi innolla, mutta se menetti merkityksensä makkaranhajun hiipiessä nenään.

Aloitettiin lelulla/makkaralla kieputuksella ja palkattiin aina koiran puoleisesta kädestä. Sitten siirryttiin lähettämään koiraa targetille ja lopulta aitasiivekkeiden kautta targetille. Kävimme läpi myös kutsuhypyn alkeet Minnan pitäessä vuorollaan koiria ohjaajien siirtyessä kutsumaan koiriaan ensin yhden, lopulta kahden "hypyn" takaa. Hyppy = aitasiivekkeet ja rima maassa. Cinillä ei näissä ollut ongelmia.

Putkea harjoiteltiin perinteisin kutsumenetelmin ja lopulta niin, että ohjaajat olivat putken jälkeen olevan aidan takana. Cinin kaksi ekaa putkea meinasivat olla vähän kummastuksia kun ei osunut kertaloikalla putken "reikään", mutta seuraavat kaksi menikin jo lennokkaasti. Ei sitä pelota!

Puomin alkeet lähti liikkeelle vauvapuomilla, joka on mini-pöytä ja lyhyet puominpalaset. Cinille rakennellaan vähän erilaisia kontakteja kuin tuo Anne ehkä haluaisi, mutta hyvä tulee mummon jalasta tässä tapauksessa. Luonnon lahjakkuus tuo Cini liikekuvioineen. Tällä mä vaan kattokaas varmistan sen KUMPI meistä pääsee sen puikkoihin kisoissa ;-)

Pujoa tehtiin verkkojen kanssa. Cini hoksi homman alkujuonen hyvin nopeasti ja nyt taidan laittaa samanlaiset verkkoviritelmät meille kotiinkin pujon ympärille. Sen verran kivalta tämä tekniikka kuulosti. Tavallaanhan olen jo Misiun opettanut tällä tavalla kun oli nuo rautalankakaariviritykset.

Kivat treenit takana ja kivanoloisia koiria oli ryhmässä: jo ennestään meille tuttu westie, kaksi australianpaimenkoiraa, cavalier, toinen bortsu ja kelpie. Silleen kiva ryhmä kun joka ohjaajalle on agi ennestään tuttua. Päästään heti olennaiseen kiinni kun ei tarvitse aivan alkutekijöistä lähteä liikkeelle. Hieno idea!

Mitäpä sitä muuta? Noh navigaattori tuli. Melko vekkuli vekotin kun ilmoitti kiven kovaan minun olevan BAHAMALLA. Tarpeeksi tarkkaan kun luki manuaalia, siinä kerrottiin, että paikannus kannattaa tehdä ulkona tai autossa... no, niin sitten tein ja nanosekunnissa palasin takaisin Pattijoen Jokirantaan. Tylsä kapistus!

Huomenna uudestaan Tupokselle. Vallan vähemmän viisasta hommaa ;-)