Vuosia vuosia sitten kun koirakokoonpano Kaimalla ja mulla oli vielä Miska, Nola, Bobby ja Jojo, me ruukattiin tehdä jokaisena pääsiäisenä oooooikein pitkä metsälenkki yhdessä. Miska (venajo) ja Bobby (engset) juoksivat omilla teillään ja Nola & Jojo (wecocat) yrittivät pysytellä niiden jäljillä. Näin mentiin pääsiäisestä pääsiäiseen, kunnes koiralaumat kasvoi ja asuinolosuhteissakin tuli sellaisia muutoksia, että yhteislenkit vain jäivät. Nyt nuo kaikki neljä kirmaavat jo taivaslenkeillä ja kuvioissa häärää kokonaan toiset otukset. Setteri on muuttunut mustaruskeaksi, venäläinen ajuri rottweileriksi mutta corgit ne vaan pysyy ja toivottavasti vaan paranoo... ;)

Tänään sattui jotain merkillistä! Mentiin Tapsa, Jenni ja mie kera Fyran, Femman, Ellan ja mummilta pöllityn Mikin kanssa hiekkakuopille lenkille. Muutaman minuutin siellä olon jälkeen paikalle ajaa auto ja KAS KEFFELIÄ, kaimahan se siellä äitinsä ja Nessa-setterinsä kanssa saapui ulkoilemaan samaan aikaan samaan paikkaan. Mikäpä siinä - nelikosta tulikin viisikko! Yhteiset pääsiäislenkit jatkuivat yli 10 vuoden viiveellä :-)

viisikko_viilettaa.jpg
Ella, Miki, Fyra, Femma ja Nessa

Koirilla oli überkivaa! Nessa piti huolen siitä, että koirakööri juoksee ja Femma piti huolen siitä, että se pysyy Nessan kannoilla. Tällä majakka ja perävaunu -meiningillä ne veti toista tuntia tuhatta ja sataa ja kolme muuta seurasivat perässä tai oikoivat omia polkujaan. Femma joutui turvautumaan vauhdissa turbovaihteeseen ja se kirjaimellisesti LENSI Nessan kannoilla. Todistusaineistoa:

nessa_femma_matrix1.jpg

matrix_taas.jpg

Nessalla meni ensin tovi totutella meidän Fyran wöllimäiseen örvellysleikkiin, mutta lopulta se ystävyys Fyrankin kanssa alkoi orastaa. Melkoista jumppaa se leikkiminen olikin:

kimpussani_on_lottveilel.jpg

black_n_tan2.jpg

Miki-miekkonen oli varmaan elämänsä rankimmalla lenkillä. Ainokaisena uroksena sen piti tietenkin huolehtia melkeinpä kaikesta ja merkata jokainen pikkuinenkin taimennäre joka hangesta pilkotti. Lopuksi se keskittyikin vain olemaan oma itsensä, siis soma:

kookipalloko.jpg heelwork_without_music.jpg
Onks tämä nyt se kookipallero? ------- ------- -------  ------- Heelwork without music?

koirat juoksi, juoksi, juoksi ja juoksi ja mm. Fyran piti välillä puhallella huuruja pihalle:

huuruhengitysta.jpg

Ella on yleensä se, joka sakissa määrää suunnan ja tahdin. Nyt hieman Nessa varasti tätä showta, mutta Ella keskittyikin tulevaan geeleilykoitokseen yritten olla "aikuinen" ja seisoskelemalla kauniisti:

ella_tuumailee.jpg

Ja pummashan se makkaraakin:

paistu_makkara1.jpg

Ei vain Ella-paralle tuo ajatushomma sovi, sillä Femma oli se, joka makkaran lopulta varasti:

makkaravarkaissa.jpg

Femma kun on siitä kummallinen otus, että se osaa (jopa ihan todistetustikin) olla sekä viisas että kaunis samana päivänä:

femma_tarkkailee.jpg

Kuvia tuli otettua enemmän kuin laki sallii, mutta ihmeen paljon onnistuneita otoksia sain aikaiseksi. Ne löytyy  [ TÄÄLTÄ ]

Kuvien nettiin lataaminen oli yhtä tuskaa. Sekä läppärinretale että pöytäkone piruilivat vuorollaan ja lopulta meni järki! Onneksi siinä vaiheessa Kaima tuli pääsiäiskaffelle ja raataillessa mukavia tämä ilta vierähtikin ehtoon puolelle. Mulla oli ajatuksena että Kaiman kans jutellessa alan asentamaan XP:tä uudelleen pöytäkoneelle, mutta arvata soppii löytykö oikeaa CD:tä sitten mistään. NOUP ja NJIET! Levyä etsiessä tuli laitettua alulle tämän työhuoneen "räjäytys" ja lopputulos on se, että levy on ja pysyy edelleen hukassa, roskapaperia & lehtiä on vähennetty yksi 15 kilon koiranruokasäkillinen ja pöytäkone on poistettu toiminnasta kokonaan. Läpsy on kiinnitetty pöytäkoneen näyttöön ja ensi viikolla pitänee hankkia tähän USB-näppäimistö. Pöytäkone saa lomailla... voi olla ettei se meillä aukea enää kuin "tyhjennystä" varten.

Huomenna ajattelin viedä poikapoppoon lenkille. Iltasella on kaiffarin synkkäribileet ja sunnuntaiaamu alkaneekin sitten koirien pesulla ja Mezzotiellä syödyn pääsiäisaterian jälkeen jatkuu ajomatkalla Kuopioon.

Hyvää pääsiäistä kaikille: http://www.youtube.com/watch?v=Xpf1gBIw19o&NR=1 !

Ja taas jiikoo: Aaaaaaapi on Rovaniemellä liidellyt Gian kanssa tuloksen ja Eeron kanssa... tadaa... rumpujen pärinää...valmistautukaa yllätykseen..... VITOSEN! Mihinkä se seepra raidoistaan pääsee ;-)