No ei tässä vielä henkseleitä voi paukutella, mutta lohtuna on itsellä se, että ei me ihan huonoimpia tänään oltu. Pysyttiin leikissä mukana ja kurveissa kutakuinkin oikealla reitillä. Eka rata (C-kisa) oli jokseenkin nerokas, sillä miten voi yhdellä radalla olla KUUSI hylkyrysäputkenpäätä? Toka rata (D-kisa) oli viikonlopun jouhevinta menoa muutamalla kinkkisellä paikalla höystettynä.

Mennäänpä kerranki kisa kerrallaan. Olen yrittänyt muistella nuo radat, mutta voin vannoa, ettei ne mene yks yhteen tuomarin piirtämän radan kanssa. Muisti on siitä vekkuli, jotta se tekee tepposet melko nopeesti.

C-kisa, ihanneaika 38 sek.

agi_oulu_130408C.jpg

Misiu aloitti. Rata meni jouhevasti aina sarjaesteelle saakka. Siellä se hyppäsi aavistuksen liian pitkän loikan eka väliin ja hiphei, keskimmäisen se joutui alittamaan. Juuri ennen alituspäätöstään se hetken vilkaisi minua ja ilme kertoi "anteeksi, mutta muuta vaihtoehtoa ei ole". Juu, ei niin olisi ollutkaan kuin loikate melkein riman alta muka ylöspäin ja tiputtaa rima tai mennä nätisti ali. Otettin sarja sitten uusiksi ja jatkettiin tiukoilla kurveilla maaliin. Ansoihin Misiu ei sortunut, menohaluja oli ja fiilis oli todella positiivinen. Radalta vitonen ja yliaikaa jonkun verran siitä sarjaesteen sössimisestä.

Ella-ensikertalainen-kolmosissa selvis radasta okserin (este 3) rimaa lukuunottamatta loistavasti. En mä voi moittia sen menosta mitään. Se löysi oikeat putket loistavasti, eikä ees vilkaissut vääriä. Ei se olisi tässä vaiheessa voinut mennä tuota sen paremmin. Aikaan ei sentään päästy, mutta en minä sano tuolle radalle 42 sekunnin suoritusta huonoksi. Okserin rima tuli alas ihan vain siksi, että taisi Ella nähdä ko. esteen eka kertaa... samoin muuten sarjan. Eipä ole Ella tainnut sitäkään aikaisemmin mennä. Harjoituksen puutetta vain puhtaasti, mutta muilta osin meno oli sellaista, että uskaltaa sen kanssa kolmosissa starttailla.

Konna, eilispäivän ääliöidiootti, oli pikkuisen enemmän kuulolla. No - mitä nyt radan alkuvaiheessa se oli 4. esteelle päästyämme ehtinyt tehdä kaksi hylkyä. Okserin viereinen putki veti ja samoin pujon vieressä oleva. Loppurata olikin sitten ihan riittävän kelvollinen ja hieman oli jo kuuliaisuuden poikastakin havaittavissa. Mistäkö tiedän? No - kun otin sen putkesta 13 ulos ja jätin käskyttämättä selvästi esteen 14, se ei sitä suorittanut. Se eilinen Konna olisi loikannut sen ja viis muuta siinä mennessään.

D-kisa, ihanneaika 48

agi_oulu_130408D.jpg

Nyt aloitti Ella. Okserin rima tuli alas (kuten ehkä 90% muillakin kolmosen koirista), mutta pujolle vienti onnistui hyvin. Vein sen nenästi kiinni pitäen ykkösväliin ratapiirrosta katsoen tältä alemmalta puolelta. Edestäpäästäminen pujon jälkeen epäonnistui, enkä päässyt sisäkurviin pituudelle, muurille ja sarjalle, joten piti tehdä paraatipelastus ja vetää ulkokurvissa. Pussilla sitten leikkasin takaa ja tein persjätön ennen aitakieputteluja. Se onnistui hyvin. Loppurata meni jouhevasti, tosin jossain tuli rima alas. Luulen että se oli aita 15, jolta lähdin vedättämään vähän turhan rajusti putkea kohti. Tulos 10 ja pari sekuntia yliaikaa, kiitos sen mun pujon jälkeen sekoilun ja ulkokurvissa hidastelun. Ellalla oli muuten jokseenkin erilainen lähtö radalle. Juuri kun meidän piti mennä lähtöalueelle, huomaan että Ella on kyykänny kuspissalle siihen hiekkatekonurmelle. IHAN NIINKO EI OIS VASTA ULKONA OLLUT! Se kyykkäys jäi kesken kun pilli soi ja rata alkoi. Maaliin tullessa meillä oli odottamassa paitsi remmi, myös Tolu-pullo. Ella sai hetken odotella loppupalkkaa kun emäntänsä siivos kenturaa.

Misiu starttasi viimeisenä minikolmosena. Silläkin tuli okseri alas, mutta pujon lähetys ja vienti siltä "väärältä" puolelta onnistui hyvin. Sarjalla ei ollut nyt ongelmia ja koukerot sujui aina aidalle nro 16, joka tuli vedätyksen vuoksi alas. No - aivan kauhean sama tuo tiputus, sillä vitonen oli jo alla ja ajattelin että mennään sitte harjotuksen vuoksi piiiiirun kovaa jotta päästään sitä harkkaan. Tulipa todettua, että ei kestä tollasta vetoa, mutta lujaa se meni siinä välissä. Otin myös kontaktit hyvin tarkasti ja tuhlasin niihin aikaa, mutta pidettäköön maksettuna harjoituksena. Radalta kymppi ja alle ihanneaikaan.

Konnan kilinät alkoi vähentyä, mutta pieni vekkuli oli silti silmäkulmassa. Luottaa ei oikein voinut, ei ainakaan samalla tavoin kuin sen ollessa normitilassa. YLLÄTTÄEN okseri tuli alas ja siihen malliin hyvästi, että sen sekoilu vei sen pujon aloituksessa kielloksi. Kymppi alla jatkettiin suoritusta ja onnistuin saamaan sen sarjalta pussiin niin, että itse juoksin mutkaputken ja puomin välistä. En vain ehtinyt aivan oikeaan paikkaan, joten se aitahässäkkä meni vähän rumasti. Virheittä kuitenkin. Rata jatkui jouhevasti, mutta aita 15 tuli alas kun Konna ei millään meinannut onnistua kääntämään itseään puomilta aidalle ja siitä vastakkaiseen suuntaan. Käännökset ei ole Konnan vahvin puoli, joten tarttee harjotusta. Mineillä menin tekemään siihen persjättöä, mutta enhän mä ton pelkikoiran kanssa sellasta ehtiny, piti yrittää jotain sylkkärin tapasta säätöä ja epäonnistuin. Loput radasta meni hienosti ja puomin alastulo oli prima. Turpakin pysyi (molemmilla) vähän nätimmin kiinni, joten oli se Wubbansa ansainnut - onneksi... viimein.

Kotimatkalla haettiin Heinin kanssa Höyhtyän grilliltä OIKEAT hampurilaiset. Sellaiset, mitä sai aikoinaan jokaiselta grilliltä. Tiedättehän ne rapeat parilalla lämmitetyt sämpylät ja kunnolla sipulia ja kurkkusalaattia? Ai nam!

Laitan tähän vielä ne eiliset helv*t** eiku hillittömät radat. Paperilla näyttää pliisummilta kuin olivatkaan. Noh - tulostaso kertokoon omaa kieltään. Löytynevät varmaan joskus http://www.oulunkoirakerho.net sivulta. Siinä on sujuvuus ja mentävyys ja leppoisuus kaukana jos tulostaululla tulos lukee varvemmin kuin kolme kirjainta - H & Y & L!

A-kisa:

agi_oulu_120408A.jpg

Misu osui ysiesteelle mentäessä aidalle nro 14C, tosta väärältä puolelta tosin. Konna taas... yritin kiepauttaa sen kasilta puomin kautta kohti ysiä, mutta älypää keksi hakea vielä väliin aidan nro 13 ja sen jälkeen hoo-elevetti olikin irti.

B-kisa:

agi_oulu_120408B.jpg

Misiun kohdalla arvoin pikku lenkuran verran puomilta tullessa kumpi noista edessä olevista aidoista oli SE oikea ja esteelle 15 se ei osunut, kun lähetin sen sinne vähän turhan kaukaa. Mun mokia siis! Konna taas... pujon alotukseen asti jees, pujosta kaksi vika väliä oikomista, tilanteen korjaus ja siitä tiukka kurvi vitoselle. Vitosen rima alas, kutonen ja seiska aivan OK ja sitten se lähti. Seisoin tuossa seiskan ja kasin välissä ja katselin kun se suoritteli radan päässä aitoja ja putkia. Siis täydellinen, tyylipuhdas aivopieru!