Misiu on toipilaana, joskin ulkoisesti ihan OK tällä hetkellä. Fyralla alkoi juoksu. Enhän mä osaa vain kahdella omalla treenata ja Konnakin oli tänään ravien vuoksi iltalomilla, joten ohjusten treenivuorolla mukaan pääs Esko Femman kaveriksi (Ella treenaa vasta keskiviikkona ja torstaina). Otin vähän tuntumaa, josko ottaisin ukkelin ihan agileirillekin ensi viikonloppuna. Oishan se sille kivaa vaihtelua sillekin päästä vuorostaan kukkoilemaan kanalaumansa vahtina.

Tehtiin neljä erilaista harjoitusta: valssiharjoituskiemurtelu jossa oli mukana myös muuri ja rengas, yökötyksiä (lue: välistävetoja) neljällä aidalla, pussi, pujo ja valssin kautta aita sekä lauantain kolmosen jälkimmäisestä radasta otettu putkihässäkkä hieman soveltaen ja esteitä lisäillen.

Esko ei ollut lainkaan niin ruosteessa kuin siitä olisi voinut kuvitella. Se osui esteisiin varsin hyvin, löysi vaikeat putkikulmat, pujotteli kelvollisesti ja valssailuharjotuksessa se kesti ennakoivat valssit (JAIK! termikikkailua...) todella hyvin. Välistävedot onnistui teknisesti, mutta vauhtia ja eteenpäin menemisen paloa pitäisi toki harjoitella lisää. Kovasti on minussa kiinni vielä, mutta mitenpä tuo voisi osata irrota jos kahdesti vuodessa esteitä sille näyttää. Pujon se ymmärtää esteenä, mutta se eka väli on vähän hakusessa. Yritystä kuitenkin on ja pujo itsessään onnistuu aika pienellä käsirytmityksellä. Kyllä sitä huonomminkin osaavilla koirilla kisataan, joten ehkäpä se Eskokin on starttiviivalla tämän kauden aikana.

Femmalla taas on sitä eteenpäin menemisen paloa. Moottori käy sillä eteenpäin melko vauhtia, mutta jos ei sille näytä suuntaa riittävän selvästi ja läheltä, se ikäänkuin laukkaa paikallaan. Vaikea selittää, se into pitää itse omin silmin nähdä. Femmalla onnistui tänään kaikki kikkailut oikein hyvin. Putkethan se kaivaa vaikka ne olisi rusetilla, joten tuommoinen nollakulman putki on sille ihan piisofnakki hommeli. Välistävedot oli kelpoja koiran tasoon nähden. Kokeilin samaa myös niin, että kierrätinkin hypyt takaa. Siinä eka ja vika rima (30cm) neljästä aidasta tuli alas, mutta olin todella ihmeissäni, että kuka sille on opettanut takaatakaa-käskyn? En mä ainakaan, mutta näytti toimivan. Maiju sanoi kyllä että näytin niin selkeästi, mutta on mun täytynyt sitten olla hyvä näyttämään kun koiran silmistä ei loistanut hetkenkään epävarmuus siihen mitä oltiin tekemässä. Valssiharkka sujui hienosti kun minä vain löysin Eskon jäljiltä hiven erilaiset juoksulinjat, jotka passas Femman rytmiin vähä paremmin. Pujotteluhommeli meni hienosti ja Femmalla alkaa olemaan jo hajua siitä mitä tarkoittaa pujottelulle lähettäminen. Pitäs hommata ne verkot tuohon omaan pujoon pihalle. Sais alkaa harkkaamaan loppupalkan avulla tuota hommaa ilman että tarvii pelätä koiran karkaavan kesken pujon apehtimaan.

Kasin aikaan päästettiin meidän omat "mussukat" treenaamaan samoja koukeroita kuin mekin. Tähtiryhmämme teki kiltisti kaikki annetut tehtävät ja vaikkei kahdessa koulutuskerrassa ole voinut vielä isompia asioita tapahtua, mä silti uskallan väittää, että kehitystä on havaittavissa jokaisella. Niin ja selvennettäköön, että tuo kehitys on POSITIIVISTA ja kovasti!