Hyvää vappua kaikille!

vappuj1.jpg

Tähän alkuun lainasin "törkeästi" Vareksen Minnan ottamaa kuvaa Pietusta ja Likasta. Likka on meidän pentujen mummo ja Pietu on eno. Eipä vain itellä ole tullut otetuksi vappuista kuvaa... ellen sitten illalla innostu :D

Meidän vappuaatto meni kohtuullisen rauhallisissa merkeissä kotona. Niin tai rauhallisissa ja rauhallisissa, mutta tulipa parannettua maailmaa ja naurettua Ystävien kanssa oikein kunnolla. Oma elämä alkoi noiden tarinoiden rinnalla kuulostamaan jokseenkin tylsältä, tosin mä taidan oikeastaan nauttia tästä kotielämän tylsyydestä ja tasaisuudesta kaiken sen myrskyn rinnalla mitä tässä viime aikoina on joutunut kokemaan.

Viimeisten viikkojen aikana olen heikkoina hetkinäni miettinyt sitä, onko tällaisen blogin pito missään määrin edes järkevää? Onko omien tekemisten julkituominen tarpeetonta? Voidaanko "julkisuus" (vaikkakin hyvin pieni sellainen) kääntää itseäni vastaan? Onko ihmisellä oikeutta kertoa asioita joita on kokenut / kokee / tuntee tai ajattelee? Vaikka miten asiaa pyörittelen päässäni, koen, että koska haluan kirjoittaa, minulla on oikeus tätä tehdä. Sananvapaus ja oikeus omiin mielipiteisiin sallivat tämän. Tokihan paljon kirjoittamisestani on raportointia elämästäni ja koiraharrastuksestani, mutta kyllähän tänne on tullut laitettua yhtä sun toista kulloinkin itseä mietityttänytta asiaa koiraharrastukseen vierestä ja sitä sivuten. Tämä on minun blogini, tätä moderoi vain ja ainoastaan minä itse.

Kuukauden takaiset tapahtumat varjostavat ja hallitsevat vieläkin elämääni. On käsittämätöntä, että totuuden julkituominen evätään. On niin helppoa piiloutua "yhdistyksen etu sitä edellyttää" selityksen taakse, mutta tuo ei ole totuus. Yhdistyksen etu nimenomaan on se, että asioihin saadaan selvyys ja homma voi jatkua - tässä tapauksessa en voi sanoa että puhtaalta pöydältä, mutta edes jonkinlaiselta pöytälevyksi kelpaavalta tasaisemmalta alustalta. Kuukauden takaisia tapahtumia ei saa enää deletoitua, liian monta siltaa ainakin omalta kohdaltani katkesi lopullisesti, mutta yhdistyksen - korostan YHDISTYKSEN edun vuoksi voisi edes paikata sen verran, että paketti pysyy kasassa tuulen laantumiseen saakka. Tokihan totuuden tuominen julki, ei varmasti miellytä sen sopan keittäneitä kokkeja - sehän on selvä - mutta jokainen seisköön tekojensa takana! Jos ei siihen kykene, onko omatunto varmasti puhdas?

Nyt suoritetut, osin ehkä sananvapauttakin loukanneet toimet tapahtumien kulun selvittämiseksi, alkavat vain pikku hiljaa kertoa enemmän totuudesta kuin deletoidut tästä kertovat tekstit. Niiden viesti voi olla jopa voimakkaampi kuin se, että reilusti otettaisiin härkää sarvista ja ryhdikkäästi katsottaisiin silmiin niitä, joilta saattaisi olla pikkuriikkisen anteeksipyydettävää. Saavutitte jo tavoitteenne, vallankahvan olisitte tosin saaneet ihan henkilövaalinkin kautta.

Nyt tuon julki sen faktan, että koska yhdistyksen uusi hallitus ei mitä ilmeisimmin aio itse suoristaa seuran pöytälevyä, tulen ainakin itse allekirjoittamaan paperin, jossa omalta osaltani vaadin uuden yleiskokouksen järjestämistä. Mikäli 1/10 jäsenistöstä tuota kokouksen järjestämistä vaatii, on se tehtävä. Siinä ei auta enää "mutkut, eikut, enpäsvaanhaluat ja eimissääntapauksessat". On kurjaa ja osin surullistakin ryhtyä tällaiseen toimenpiteeseen vain siksi, ettei yhdistys itse halua selvittää sen toimintaan vaikuttavaa sotkua.

Mut se siitä taas, nyt iloisempiin asioihin. Toissailtana sain tiedon ensi viikon yllätysvieraista jotka tulevat KAUKAA. Ihanaa nähdä heitä! Toivottavasti matkajärjestelyt onnistuvat ja meillä puhutaan ens viikolla englandiaa (niinku Jenni asian ilmasee). Harmi vain kun en saa töistä vapaata noiksi päiviksi, mutta vieraat ovat kyllä sen verran aamu-unista sakkia, että jos puolilta päivin pakenen sorvin äärestä, niin ehdin oikein mainiosti heille aamukaffen keittoon ;-) Mulla on niin paljon näytettävää niille, ja kerrottavaa. *laskee jo päiviä*

Kohta on Mezzotiellä Jennin synttäribileet vähän jälkijunassa ja sen jälkeen Tupokselle valmennukseen. Illalla tulee Kärre ja aletaan duunaamaan minun ainakin toistaiseksi viimeistä hyvää tekoani the Yhdistykselle ja tämänkin teen ihan puhtaasti vain siksi, etten jätä ystävääni pulaan jo aloitetun projektin osalta. Muilta osin en voi toimia, en kuukauden takaisiin tekoihin kykenevien henkilöiden rinnalla enkä alaisuudessa.