Tänä iltana meille tuli pennunpaapomislähetystö Oulun suunnalta. Joukkiossa oli myös yksi helsinkiläisvahvistus, jotta paapomisesta saataisiin mahdollisimman valtakunnallista ;-)

Kaffittelun jälkeen kuskattiin pentuset pihamaalle ja mukaan pääsi myös Misiu-isukki.Oli mielenkiintoista seurata miten kiltisti se leikitti pentujaan ja piti niistä jokaisesta huolen tarkkailemalla niiden liikkumisia etupihalla. Ilmiselvästi se myös koitti opettaa niille pallonjuoksutusleikkiä. Onkohan olemassa vielä luotettavampaa koiraa kuin Misiu on? Ei sen päänupin sisältöä voi kuin ihailla - joka päivä.

Tokihan siellä pihamaalla kameratkin kävi:

isivillina1.jpg
"Riviin järjesty! Ja eipäs illistellä!"

isivillina.jpg
"Nyt alkaa hippakoulu"

liikahtappaskottari2.jpg
Catchwordilla ja Catowicella oli kai pihansiivoustalkoot alkamassa. Liekö nuo nähneet Jannun pihahommakuvat?

catkin_villina.jpg
Catkin oli oma veikeä itsensä. Kokoajan joku rojekti päällä ja pilke silmäkulmassa.

kattiheinissa.jpg
Catwalk, eli meidän Katti keskittyi vain olemaan soma... uhkaavia geelioireita?

hanna_tera2.jpg
Cattitude alias Tera hurmasi tulevaa omistajaansa heti ensitapaamisella

Mutta missä on Vätys?

vatys_tove_hippaa.jpg
No tyttöjä jahtaamassa tietenkin!

Vätyksen isoveli Veltto ja poikansa Viski olivat myös samanaikaisesti visiitillä. Saatiin napattua muutama kuva kolmesta sukupolvellisesta ukkeleita:

kolmesukupolvia_ukkoja2.jpg
Veltto Misiunpoika, Viski Veltonpoika ja Misiu-pappa (kuulostaapa vanhalta ja näyttääpä se pieneltä tuossa kuvassa, luojan kiitos ei sentään näytä ikälopulta paapalta)

viski1.jpg
Viski 6 kk, Red Guard's Snowy Charm

Illan agiliidot

Mukaan otin Misiun ja Ellan. Tällä kertaa edustusjoukkueemme koutsikin saapui paikalle kädet verille raadeltuna. Ilmeisesti verenhukasta johtuen sen askel oli tänään kovin köpö ja se meinasi olla yhtenään turvallaan. Ota paljon rautatabuja, jotta virkistyt huomiselle!

Mulla oli ajatuksena, että jos kokeiltas putken vetovoimaa pujottelun nopeuttamiseksi. Pujolta suora linja putkeen ja kaippa ne koirat sai siitä putkesta vähän painetta pönttöön. Ellalla hinkkasin vähän enemmän toistoja vaikkei se varsinaisesti mitään mokaillut (sylkkärillä pujolle menoa ei oikein osannut... hei haloo... vastahan tuo oppi pujottamaankin) ja Misiulla otin vain yhden jokaista koukeroa ja palkkasin viimeistä koukeroa lukuunottamatta Wubballa ja leikkimällä sen kanssa. Misukka ei tehnyt koko treenin aikana AINOATAKAAN virhettä (jos nyt ei lasketa loppupalkalle yli-innokkaana ryntäämistä jossa ohitti vimosen hypyn jota en oikeastaan edes ohjannut).

Puomin kontakteja tein useita toistoja pitkästä aikaa targetin avulla vahvistellen oikeaa alastuloa. Sekä Ella että Misiu tekivät hienoja juoksukontakteja ja nappasivat namin nopeasti targetilta, joka oli noin 40-50 cm puomin alastulosta. Itse otin voimakkaasti sivuetäisyyttä tai vedätystä eteenpäin. Koirat tykkäs kun ei ollut akka alastulossa painostamassa alas asti, vaan nyt todellakin alas meno kannatti.

Viimeinen harkka oli loivaa kaartelua kera kahden putken ja palkaksi osa päivän ruoka-annoksesta tupperiin kätkettynä. Hyvin liisivät sekä Ella että Misiu.

Misiu menee nyt kuukaudeksi tsemppikuurille agilityn osalta. Sillä tehdään vain kivoja, innostavia ja palkitsevia asioita. Tekniikkatoistot me jätetään muille. Sanoin tytöille, että taktiikka on semmoinen, että yhtään treeniä en sen kanssa enää toista. Jos se ei onnistu kerralla, vika on minussa ja saan ruoskia itseäni. Jos intoudun toistamaan harjoitusta tai jankkaamaan jotain, saavat likat mua potkasta ja mielellään kovaa.

Ella puolestaan keskittyy tekniikkakikkailuun ja tämä tarkoittaa sitä, että ainakin pari seuraavaa kertaa Tupostreeneissä onkin Misiun sijasta Ellukka. Ässämmeihin mennessä pitäs saada ainakin takaaleikkaukset semmoiseen malliin, että edes hätätilanteessa voisi vetäistä jonkunlaisen leikkausvirityksen. Tähän saakka ollaan seilaltu pelkällä valssilla ja persjätöllä, mutta ei tuon kehittymisvauhdissa enää kauaa noilla eväillä selvitä.

Ja tästä ässämtunnelmasta tulikin mieleen, että pitää huomenna kysellä edustusjoukkueelle T-paitoja.

Nyt nukkumaan! Johan tässä on yhdelle päivälle ohjelmaa ollutkin.