Tänään ohjusteltiin kentälle jo puoli seiskan aikaan ja eihän siellä ketään peekoo tottistelijoita ollut, joten päästiin heti tekemään harjoitusta. Mulla oli harjoitukset piirrettynä koneelle, mutta siellä pysyivät kun en muistanut niitä tulostaa. Eipä ne tosin kummoiset koukerot olleet, joten ilman karttapiirroksiakin selvittiin. Pujo ja puomi yksittäisenä, putken takaaleikkauksia parilla aidalla ja suoralla putkella ja esterinkula (7 aitaa ja mutkaputki). Perusperusperustreeniä, ei yhtikäs mittään muuta. Ohjukset meni samaa treeniä kuin tähetkin sitten myöhemmin.

Mulla oli mukana Femma ja Fyra. Ajattelin että jos tämän maanantain ottaisi tuon nuorison treeni-illaksi ja keskiviikkona olisi sitten Ella ja/tai Misiu ja torstai on Tupospäivä. Jakautus tämä agiliitoviikko tasasemmin ja järkevämmin kun päättäs kuka treenaa ja minäki iltana. Konnan treeni kotikentällä asettunee tuonne joko maanantaille tai keskiviikolle, riippuen siitä miten Mamma on duunissa.

Fyra meni tänään kivasti. Oli järkevällä tavalla rauhallinen ja osui hienosti aitoihin. Putkiin osumisessa tarvitsi aika paljon käsimerkkiä alas, jotta tajusi laskea kuulaansa ja syöksyä kovemmallakin vauhdilla putkeen. Jopa takaaleikkaus putkella onnistui kun käytin aluksi targettia putken päässä vahvistamassa sinne sinkoamista. Puomia harjoittelin palkkaamalla sen sekä ylösmenoon että targetilla alastuloon 2/2-asentoon. Ihan remmissä sitä vein kun tuntui tuota puomi-intoilua olevan taas ilmassa. Pujottelut meni mukavasti "oikealta" puolelta, väärältä puolelta on IHAN susi ja minä käsi.

Femma jossunpienitäydellinenmussukkajollaeiolemitäänkuria oli taas niin ihana, että suupielet menee korviin ajatuksestakin. Takaaleikkaus putkella ei ollut sille yhtikäs mikkään ongelma. Aitaympyrä putken kera meni loistavasti ja kivalla innolla. Muutama rima tuli alas kun pistin 30 ja 35 korkeudeksi. Pitää nyt noita korkeampia pitää sillä esillä, jottei ihan totu vain liitämään matalalla kaksvitosten rimojen ylitte. Femman ikä jo riittää siihen leikkiin. Pujo meni upeasti "oikealta" puolelta ja kelvollisesti "väärältä". Paremmalla mallilla se "väärä" puoli on kuin Ellalla vielä tuossa vuodenvaihteessa, joten oikealla tiellä ollaan. Puomia otin targetin avulla ja vahvistelin itsenäisiä puomin alastuloja riippumatta siitä mihin itse etenin. Hienosti löysi nameille ja alastulot oli kauniita. Femmallehan ajetaan myös tuota juoksukontakti-ideaa... ei vain jotenkin osannut ajatella kakskakkosia sillekään. Hö - pitääkö Katti ottaa erilaiseksi rojektiksi sitte aikanaan?

Agiliidettyäni siinä aikani, otin Fyralla vielä metristä estettä ja pelottomastihan tuo hyppäsi. Omaan reiluun kasikymppiseen esteeseen verrattuna se hyppäs vähän huonommin ja meinas ottaa kosketusta, mutta palkkasin sitä vain suorituksista joissa ei ollu hipasuja. Nyt neki laskettiin ;-) Kova on neidillä pomppu ja siitä se ei hyppy kiinni tule jäämään. Nyt on vain tekniikan kanssa hoksimishommia tiedossa.  Ihan lopuksi vielä Fyra tokotteli pikkuisen. Liikkeestä istumisia lähinnä tein ja osa onnistui, osa ei. Tarvitsee vielä vähän ylimääräistä kommervenkkia että se varmasti istuu eikä mene maahan. Kyllä sillä kuitenkin jo BH kokeen verran liikkeestä istumistaki ois hallussa (ja mulla pikkuset vippaskonstit takataskussa ko. liikkeen suhteen). Noita BH-kokeita ei vain arki-iltasin oikein ole tiedossa. Jos joku tietää ilta BH-kokeet järkimatkan päässä täältä, saa vinkata! Viikonloput mulla on auttamattomasti varattuja ties mihin saakka tänä kesänä, saattaapi mennä syksyllekin jopa.

Tähille vedettiin samaa harkkaa kuin mekin oli tehty. Aluksi kuitenkin pidin pienen ripityksen parista viime kerran pistokkaissa esille nousseista asioista. 1) Lähdön ongelmat, karkailu, 2) yleinen hallinta, 3) kontaktiesteiden hallinta, 4) haukkuminen, 5) palkkaaminen ja 6) mustavalkoisuus koirankoulutuksessa. En tiedä oliko tuolla pienen hetken teorialla mitään vaikutusta ja jäikö siitä mitään pureksittavaksi, mutta treenit onnistui minun mielestä hyvin. Vielä on Annella ja mulla kesken pistokkaiden "purku" paperille ihan valmiiksi ajatukseksi saakka, mutta ei huolta, työ saatte ne vielä!

Lopuksi pari koirankoulutukseenkin passaavaa mietelausetta:

Epätoivo on hinta, jonka joutuu maksamaan, kun asettaa itselleen mahdottoman tavoitteen. (Graham Greene)

On virhe tähyillä liian pitkälle. Vain yhtä kohtalon ketjun silmukkaa voi käsitellä kerralla.  (Winston Churchill)

JIIKOO:

Lisää Jennin keksintöjä; Eilen oli Heinikin saanut äitienpäiväkortin, kun pikku pyöräilijä kävi sen sinne kuskaamassa! Veikkaisin aika isolla varmuudella että oli elämänsä eka äitienpäiväkortti. Kotona Jenni selitti, että koska Heinillä ja sillä sen "päivällä nukkuvalla poikakaverilla" ei ole omaa tyttöä niin hän vie kortin ettei Heinillä tule paha mieli. OOKE ja JJJUSSST! Ootappa Toni kuule isänpäivää, Jenni vielä herättää sut yövuoros jälkeen elpyessäsi ;-)