Tuntuu olevan päivän teema tuo kisoihin patistelu. Fyraa painostetaan/kannustetaan monelta taholta osallistumaan tokoon tai bh-kokeeseen tai vaikkapa molempiin. Konna on semmoisessa treeni-iskussa, että kisoihin pitäs suunnata toden teolla. Femmakin loisti tasoonsa nähden tänään Minnan treeneissä Ellaa & Misua tuuratessaan. Voihan elläimen varvas taas kerran! Hienoa että koirat pelittää, mutta mistä a) riittävästi viikonloppuja ja b) riittävästi varallisuutta kaikkeen tuohon kisaamiseen? Mikä ihana pulmakulma! Etsitään sponsoria kaikelle tälle hulluudelle. Lupaan pitää vaikka lihakunnan tekstiä verkkareiden persuksissa tai "Maito on Aito" -tekstiä tuulitakin rinnuksissa kun vain tulee joku ja ilmoittautuu kustantamaan kaiken sen kisaamisen mitä nyt tartteis kuulemma tehdä.Juhannuskisat Rokualla jätän suosiolla väliin kun kuuman ja kuivan päivän sattuessa se kisakenttä ei helpota mun astmaattista hengitystä.Agirotuun en ilmonnut virallisiin startteihin ketään. Noh jospa sitten elo-syyskuussa aktivoitus tuolla saralla ja Kokkolan agituksiin heinäkuussa pitänee kai suunnata oikein isolla koirakokoonpanolla, ei kai tässä muu auta.

Tämän päivän treeneissä otettiin aluksi putkikoukeroa kera hankalan pujolle viennin. Femman kanssa skippasin suosiolla sen pujo-osuuden ja otin sen vain yksittäisenä, mutta muilta osin se kiepauttelu meni loistavasti. Femma rakastaa putkia, joten tämmöstä harjotusta vois pitää sille ihan loppupalkkanakin. Se nautti! Konnan kanssa otettiin eka putkelle lähestyminen uusiksi kun enemmän aluksi oletin kuin ohjasin, mutta kun nöyrryin koiralle reiluun moodiin, tulihan se virheetön suoritus sieltä, vieläpä hieno sellainen vaikka itse kehunkin.

Seuraava tehtävä oli ottaa sekä avokulman pujoa että A:n kontakteja erillisinä suorituksina. Konnalla otin A:ta hihnassa palkkatargetin ollessa houkuttimena edessä. Teki aika näpsäköitä kontaktipysähdyksiä. Femmalle laitettiin alastuloon namitargetti vetämään sitä alaspäin kun ensimmäinen leiskautus meinasi mennä vähän rumaksi askelmerkin pettäessä. A:n alta meni mutkaputki, joten alastulon näyttäminen oli miltei mahdotonta, mutta onneksi targetti tuli ja pelasti. Eniten ihmeissään olin kuitenkin siitä, että U-muodossa olleen putken (suuaukot A:n ylösmenon molemmin puolin) sijasta Femma meni sille A:lle. Alkaako tuo oikeasti kypsyä kuuntelemaan ohjausta? 

Pujot meni Konnalla näytösluontoisesti ja Femmalla... noh... ne meni. Harkattiin sillä avokulman pujolla takaa leikkaamista ja siihen tarvittiin taas taikavoimatargettia avuksi. Tulihan se onnistunut suorituskin sieltä sitten ja jopa pari onnistunutta toistoakin. Laitetaan Femman kans treeniohjelmaan, jotta ollaan joskus parempia.

Avokulman pujot jatkuivat pienellä harkkakiekuralla, jossa eka kerralla otettiin pujo ohjaten koiraa nk. oikealta puolelta ja toisella kertaa siltä "väärältä" puolelta. Juuh, tiedän ettei ole oikeaa ja väärää puolta, mutta minkäs sille mahtaa että nuo termit edelleen itsellä puhekielessä elelee. Femman oikeanpuolen ohjaus oli ihan jees, mitä nyt vähän sössin pujolta tiukkaa kääntymistä muurille. Toiselta puolelta ohjatessa Femma nöyryytti mua satasella. Esitelmöin Minnalle vakuuttavasti kuinka F ei osaa pujoa väärältä puolelta ja kuinka me ihan varmastijuu se opetellaan nyt verkkojen kanssa, mutta mitä tekee Femma... pujottelee hyvin taitavasti eikä kyllä mitenkään toimi niin kuin koitin sen selittää toimivan. KUKA sen on opettanut? Lähetän kukkasia sille joka ilmoittautuu. Minä onneton se en ole ainakaan!

Konnan ensimmäinen suoritus tätä koukeroa oli veret seisauttavan erinomainen. Oispa se A:n alastulokontakti saatu nauhalle! Ihan PRO, nopea ja NAPS - kakskakkonen alas vaikka minä juoksin sen ohi enkä pysähtynyt kontaktia varmistelemaan. Loppuharkkakin onnistui, mutta seuraavalla kerralla Konna jo ennakoi seuraavan esteen ja alastulon kakskakkonen jäi vajaaksi. Otettiin korjaavia harjoitteita ja todettiin, että jos Konna tekee oikein superhyvän kontaktin jossain harjoituksessa, tästä eteenpäin otetaan ko. harkan jälkeen vielä heti pari toistoa sillä hihnassa, jotta päästään todellakin kiittämään sitä oikeasta suorituksesta. Me ei siis anneta sen epäonnistua seuraavalla kerralla ;-) Meni syteen tai saveen, mutta tätä kokeillaan.

Vimonen harjoitus käsitti koiran lähtösuoran kuumentelun, A:lle kinkkisen kulman pitkän viennin jälkeen sekä aita-putki koukeroa. Tämä teetti Femmalle ja mulle eniten työtä kohdassa jossa tultiin lujaa viistosti aidalle ja vieressä oleva aita piti suorittaa takaa. Onnistuin koko ajan saamaan sen vedettyä aitojen välistä, mutta aikansa kun siinä koikkelehtii niin osuu se sokea lintukin madolle... :-D Ko. treenin nollakulman putken Femma löysi edestä päästettynä todella hyvin, yli omien taito-odotuksien!

Konna teki oikein loistavan koukeron tuohon loppuun. Jos nyt jotain pitää moittia, niin en saanut itsestäni revittyä yhteen kohtaan nopeaa ja tiukkaa käännöksen ohjausta ja aavistuksen kaarros meni Konnalla pitkäksi, mutta muuten se oli kyllä taas menoa jonka voi luokitella WOW-kastiin. A:n alastulokin oli taas niin NAPS, että leuhkaksi kohta alan. Edelliskerrasta viisastuneena kiiteltiin Konnaa vielä uudelleen A:n alastulon onnistumisesta ja palkattiin Wubballa aidan ja putken suorituksen jälkeen. Se oli siinä se!

Minna kyseli Katti-Vikkeläisen pujotreenikuvien perään ja senpä vuoksi käväistiin Tapsan kanssa tuota ihmettä kuvaamassa. Tässä aika monta kuvaa Kätkäläisen kurvailuista, jossa ilmiselvästi on jo rytmintynkääkin mukana:

1640189.jpg

1640190.jpg

1640195.jpg

1640191.jpg

1640184.jpg

1640185.jpg

1640193.jpg

1640187.jpg

Ja juu, ihan leikin varjolla vaan tätä tehdään ja ensimmäistäkään patistelua ei ole tarvinnut tehdä. Ihan omatoimisesti ja omasta halustaan tuo tuolla namilautasten perässä kipittelee hoksimatta ollenkaan oppivansa siinä samassa. Voiko koirankoulutus olla näin helppoa?