Saahan omaa koiraa kehua, saahan? Saahan sitä ylistää kyllästymiseen saakka, saahan? No se tulee myöhemmin, olipa lupaa eli ei!

Tänään treenattiin Käpiksessä painotuoreessa ASB:ssä olleita Sari Kariluodon artikkelin mukaisia treenejä. Jutun mallina oli muuten meidän Tärppä-Äpyli eli Ellan tytär Big-Wood's My Woozle, mutta olkoon se nyt sivujuonne tässä. Ei tosin ole ASB:ssä tainnut ikinä corgin kuvaa NOIN isolla olla, joten Tärppä on agiuransa huipulla jo silloin kun koko ura on vasta alussa! No siis takaisin artikkeliin. Siinä oli mahdottoman mielenkiintoisia kolmen aidan harjoituksia, joita oli ihan pakko kokeilla tänään treeneissä. Yksi noista koukeroista ainakin meni jäljentämisen aikana silleen "pieleen" että esteiden suoritussuunta hiven muuttui ja oikeanpuoleiselle koukerolle heitin toisenkin kurvin, mutta perusajatus pysyi kuitenkin samana: kolmella aidallakin voi trenailla vaikka sun mitä.

Tässä meidän treenit:

Treeneja_300608_kattikinmeni.jpg

Mistäs aloitan? No Konna hommaili eka esteillä, joten avatkoon se tämän treenikertomuksen. Konna oli HYVÄ ellei erinomainen. Vaikka kuinka sitä hypytin ja väänsin ja käänsin ei ENSIMMÄISTÄKÄÄN rimaa tullut alas vaikka ne oli tapissa ja käänsinkin aika kovasti hypyn "päällä". Varsinaiset harkkakoukerot se meni hienosti ja oli vaarallisen kuuliainen sitä ajatellen, että keskiviikkona kisataan.Keskimmäisen harjoituksen (mustat pallot) kutoshypyn jälkeinen elämä oli selkeästi nopeampaa, jos päästin sen hyppäämään suoraan ja kääntymään tuolta siivekkeen ulkopuolelta. Lyhyempi reitti tuolta siivekehässäkän keskeltä ei tuntunut niin jouhevalta, vaikka varmasti nopeasti tehtynä olisi ollut se nopeimmista nopein vaihtoehto. Ei vaan saatu siitä niin nopeaa kuin ehkä ois syytä, mutta pitää sitä harkattavaa olla jottei ihan elämä tylsäksi menis.  Nyt olis pakko saada tämä kivasti menneen harjoituksen riemu jotenkin taka-alalle ja otettava tarkasti sitten kisoissakin. Ei sais sitten liikaa olettaa kun nyt viimeistelytreeni meni noin hyvin. Pyöritin sillä vielä parit silmukat ja sovelletut koukerot samoilla estejärjestyksillä ja edelleen vain rimat pysyi. Näinköhän mä unta? Treenasin myös A:n alastulokontakteja, mutta Konna oli siinä jotenkin löysä ja ei vahingossakaan ottanut kontaktivirheen yritystäkään. Päätin siis palkata vain riittävän nopeista suorituksista. Lyhykäisyydessään sillä oli leppoisat ja onnistuneet treenit. Parit esteiden ohitukset johtui minun ohjaamattomuudestani, koirassa ei ollut vikaa. Joo vaan se Konnasta.

Fyran viimeistelytreenit meni myös hyvin. Se oli käsissä, kuunteli kääntymisohjauksia ja ohjautui esteille hyin. Kaksi rimaa tuli alas kun ohjasin löysästi ja turhan tiukalla kurvilla koiran tasoon nähden, mutta muuten en voi valittaa. Hyvä mieli jäi hyppykoukeroista. Tokihan sitä piti erilailla ohjata kuin Konnaa, mutta Konna onkin kone, Fyra vasta tuotekehittelyvaiheessa ja siitä on pitkä matka valmiiksi. Illan lopuksi otin sillä vielä Tähti-ryhmän kontaktiestesuoran. Nillitin alastulokontakteilla, vaikka se kyllä ensiyrittämälläkin niihin osui. Haluan vain pysähtymiset kontaktien alastuloihin vielä tässä vaiheessa tuotesuunnittelua ;-) Renkaan löysi hienosti ja putket veti. Hyvät treenit Fyrallakin. Se ei herneillyt kertaakaan enkä minä menettänyt järkeäni. Pysyis vain sama meininki keskiviikkoon saakka...

Femman ainokainen miettimistä aiheuttanut treenikoukero oli tuo yllä olevan kuvan vasemmanpuoleinen valkeilla palloilla oleva koukero. Siinä kakkosrima meinasi tulla alas, mutta kun tarkensin ohjaustani ja loivensin hiven esteelle lähestymiskulmaa alkoi hommakin onnistua. Hyvin imi esteen taakse neloshypyllä, joten "takaatakaa" alkaa olla sille jo tuttua juttua. Otin myös muutamat erilliset takaaleikkauset yksittäisillä aidoilla ja parit silmukat aitasiivekkeen ympäri. Niissä Femma teki kyllä niin tiukat kurvit, että siitä tiukemmat ois menneet jo siivekkeen läpi. Yhtään lähtöä en ottanut lentävänä. Jättölähdöt on nyt treenin alla ja alkaa ne sujua. Femmalla oli tapansa mukaan hyvä meninki ja se hyppäs tänään melko tarkasti vaikka rimat oli 30:ssä. Kaksvitosia en sillä enää hypytä kun menee melkein juoksemiseksi. Pitää se joku hidaste treenissä olla :-D Hyvällä mielellä mennään nyt kohti keskiviikon starttia Oulussa.

Ella nyt ei ongelmoinut oikein missään kohdassa. Sillä keskityin lähinnä kunkin koukeron viilaamiseen paremmaksi ja hain ensisijaisesti moottoria. Pistin rimakorkeudeksi sille 35 ja koitin saada siitä irti samaa tehoa kuin kaksvitosilla hypyillä. Kannustin ja kekkuloin ja kyllä siitä Ellasta irtoaa kun vain on selkeesti näyttämässä seuraavaa tilannetta. Otin sillä myös takaaleikkauksia lentävillä juustokuutioilla ja irtos viistoillekin aidoille kivasti. Semmoset tsemppikehutreenit keskiviikkoa ajatellen. Sekin kisaa, samoin Misiu, mutta se oli kotona kasvattamassa painetta pönttöön.

Ja sitten pääsemme aiheeseen, jolla oikeastaan tämän aloitinkin. Se ylpeilyn aihe, Katti kohta 13-viikkoa, kipitti nuo kaikki neljä piirroksessa olevaa treeniä rimojen ollessa maassa. Menemenemene ja Katti meni. On se  I-H-A-N-A  otus! Muutamassa kohdassa huomasin ohjaavani sitä jopa hiven kauempaa kuin siivekkeitä nuollen ja ilmiselvästi sillä on ajatusta sinne siivekkeiden oikeaan väliin ajautumisesta. Otin myös parit erilliset "lentäväjuustokuutio" takaaleikkaukset ja parit takaakierrot joihin koitin heitellä muka jottain twistien tapasia juttuja perään. Muutama maahan jäänyt pahvikortille piirretty harjoitusohje piti käydä targetin toivossa tarkastamassa, mutta muilta osin homma kyllä sujui kuin tanssi. Multa kysyttiinkin, että miten mä maltan tuon pennun kanssa odotella riittävää ikää tositreenaukselle, mutta eihän tässä muuta vaihtoehtoa ole kuin odotella. Jos ei malta voi koira hajota (joko fyysisesti tai psyykkisesti, pahimmassa tapauksessa molempia) ja sitä riskiä ei oteta. Leikitään näitä vauvaleikkejä ja katotaan mihin sillä pääsee. Hyppykorkeus tulee kun on sen aika. ;-)

Tähtiryhmälle teetettiin nuo hyppytreenit ja lisäksi vielä ruohokentälle pistettiin mahtisuora kontaktiesteitä. Pitkä jono siitä tulikin kun peräkkäin oli rengas, puomi, suoraputki, A, suoraputki ja keinu. Ajatuksena oli, että vaikka mennään kovaa suoralla on silti ne kontaktit osattava tehdä. Anne koutsas tätä treenipistettä. Jenna koutsas piirroksessa olevaa keskimmäistä treeniä ja mie sitä vasemmanpuoleista. Oikeella oleva oli itsenäisessä paripähkäilyssä, jotta ihan kaikkea ei aina annettas valmiiksi pureskeltuna ja josko vaikka ittekkin tulis mietittyä kysymyksiä "miten", "miksi" ja "millätavalla". Pareja tuli viisi, joten yksi oli aina jäähyvuorossa. Kaikilla riitti siis puuhaa yllin kyllin puoleksitoistatunniksi ja olipa mukava nähdä onnistumisia! Hyvä hyvä, ens maanantaina sitten alkaa puhaltaa vielä yhdenlaiset uudet tuulet meidän ryhmälle, mutta siitä sitten... ;-)

Nyt tää kaatuu petiin. Takana loman jälkeen eka työpäivä ja useamman koiran treenaus + treenien veto. Eiköhän ihan kylliksi ollut tuossakin.