Jaksottelin nämä kirjoitukset ihan tieten tahtoen eri otsikoiden alle, jotta agitreenaus saa olla omana aiheenaan. Treenattu on, vieläpä aika paljonkin. Mulla alkoi kesäloma maanantaina, joten treeniä on tiedossa runsain mitoin.

Torstaitreeni viime viikolla

Nyt oltiin Annen kans kaksistaan. Mukana oli Eero, Ella ja Konna. Tehtiin vinkuraa ja suoraa, käännettiin ja baanattiin. Irtoamisessa on edelleen Ellan heikkoudet, mutta vinkuroissa taas sen vahvuudet. A:n alastuloihin ruvetaan kiinnittämään huomiota, jotta ei siirry hyppelemään korkeuksista alas. Vielä se osuu, mutta tyylirikkoon ei enää ole pitkä matka *nolostus*

Konnalle aloitettiin A:n alastulon selventäminen ihan hihnassa. ALAS-käsky pysäyttää sen vaikka harjalle, joten tuon sanan merkitystä pantiin opetuksen alle. Nokkelana poikana Konna ei montaa toistoa tarvinnut asian hoksaamiseen tuolla treenikerralla, mutta tokihan taidon siirtäminen selkäytimeen ottaa treenin jos toisenkin. Varsinaisessa treenissä Konna oli tarkkana ja kuulolla. Ongelma ei virhetilanteissa ole Konnan toiminta, vaan se, että mun tarttee todellakin miettiä omia juoksulinjojani. Kun ne löytyy kohdilleen, ei Konnalla ole suorituksissa mitään vaikeutta. Se poika osaa!

Maanantain liitelyt

Satoi vettä ja jos ei satanut niin ainakin tihuutti sitä. Tylsä ilma, mutta sokerista ei olla. Ohjusten treeniin lähti Pirjo turistiksi koirineen ja haettiin mukaan vielä Jenna pilsnereineen. Mulla oli autossa Femma, Misiu ja Katti.

Misiu kokeili agiliitoa saikkulomansa jälkeen ja olipa tyypissä vauhtia. Otin sillä ohjauskoukeron rimat maassa, muutamat puomin alastulot, putket ja pari hyppyä. Loppuun nk. loppusuorairtoaminen neljän aidan jälkeen pussiin ja palkkakipolle. Irtosi... huh huijjaa...

Femma kouhotteli menemään ja osoitti taas sitä omaa pikkupikku asennettaan. Menee sinne minne näytetään jos ehtii näyttää. Jos ei ehdi näyttää, menee sinne mitä sattuu ensimmäisenä näkemään. No pääasia on se, että se ei kyllä turhia kysele vaan ratkasee ongelmat aina omaksi edukseen ;-) Pari oikein hienoa pujon ekaväliin osumista se kyllä esitti niin, että leijuin hetken pilvissä. Se oppii!

Katti-Vikkeläinen juoksenteli putkeen, aitasiivekkeiden välistä targetille, tassutteli parit askeleet puomin alastulosta targetille ja opetteli Jennan avustuksella pussin. Muutaman toiston jälkeen se kipitti pussinkin niin, ettei kangasta edes nostettu. Reipas kakara!

*muoks 12.6.08 klo 23:13* KONNA MEINASI UNOHTUA - sori Mamma! Konnan kanssa treenailtiin pääasiassa hyppykestävyyttä. Neliöllä pyöritin sitä melko pitkiä harjoitteita ja päästelin välillä putkeen. Hain harjoituksella pitkäkestoisuutta ja sitä, että vaikka kieputtelu väsyttää, silti pitää hypätä kunnolla. Mielestäni onnistuin tuossa "rääkissä" niin Konnan kuin itsenikin osalta. Muutamia A:n remmissä otettuja alastulokontakteja tehtiin ja K pääsi palkalle vain nopeista suorituksista, hitaat jätin omaan arvoonsa. Myös parit pujot otin sillä yksittäisenä esteenä kuumentaen sen todella innokkaaksi ennen estettä. Konna oli treenin jälkeen ilmiselvästi vähän puhki, mutta veikkaan että aika onnellinenkin ;-)

Pirjon Runekin touhusi vähän esteillä ja kovasti oli nuoressa miehessä halua esteitä mennä. Kirmaisin myös Tio-Femmanäiteen kanssa parit esteet 3 vuoden treenitauon jälkeen. Kerrottakoon tässä yhteydessä, että se 3 vuoden takainen treenaaminen käsitti ensitutustumisen esteisiin Tion lomaillessa meillä kuukauden kesällä 2005. Ei ole Tion agiura liian pitkä, mutta ainesta olisi. Mars Pirjo nyt kursseille ;-)

Omalle ryhmällemme teetettiin muutamaa sellaista harjoitusta, jossa piti rohkeasti ohjata koiraa oikeaa estettä kohti. Hienosti he suoriutuivat annetuista tehtävistä ja toivottavasti taas jokainen sai jotain pureksittavaa ensi kerraksi.

Keskiviikon tukiopetus

Varasin Minnalta Pialle ja minulle yksityistunnin keskiviikkoaamulle ja samalla reissulla vein Pirjon & koirat junalle Ouluun. Minna oli suunnitellut meille hyvänmielen baanauksia tulevia SM-kisoja ajatellen. Haettiin estevarmuutta putkiin lähettelyjen kautta, otettiin pikkuisen haltuun koiria palkaten ne esteille päästämisellä ja runsaalla nami/lelupalkalla ja sitten vähän kurvailtiin kimurantimpaa.

Misiun kanssa tarkoitus oli ottaa vain pari puomia ja joku putkijuttu, mutta kas vain - yhtäkkiä huomasin treenanneeni sillä hyvät treenit kera hyppyjen jne. Misiu oli todella innoissaan, eikä se ontunut/varonut jalkaansa treenin jälkeen yhtään. Eiköhän se ole siis kunnossa. Otin minä ne puomitkin ja juoksukontaktit onnistui alas asti, vaikka olin kontaktipinnasta sivusuunnassa vaikka kuinka kaukana. Lopetin puomittelun ennen kuin tekee virheen ;-)

Ellalla palkattiin putkiin menemisestä ruhtinaallisesti. Se pitää vielä viedä aika liki esteitä, mutta joukkuekisassa tarkkuus on tärkeämpää kuin aika, joten näin tehdään. Ensimmäisen A:n kontaktin se meinasi taas hypätä alas, mutta minun ohjeistamisella tuokin ongelma korjattiin ainakin tilapäisesti. Pitää sormella osoittaa maata A:n alastulossa ja kas - Ella-pöllö juoksee täysin alas saakka. Kurviosiossa Ella oli jälleen hyvä, mutta se nyt ei yllättänytkään.

Femma oli mukana paikkaamassa Misiun väliin jättämiä treenejä. Noh... montaa niitä ei ollut, mutta sen mitä se pääsi tekemään, se teki omalla pienellä formula-asenteellaan. Esittelin sille myös treenin alla olleen okserin. Muutaman kerran tiputti, muutaman kerran hyppäsi hyvin. Opetellaan, opetellaan ;-)

Treenin lopuksi otin Katilla parit putket ja sittenhän se hommeli vähän levisi näppeihin. Siinä touhuttiin pussia, aidalla takaaleikkauksen alkeita ja lopulta Minna laittoi pujotteluun verkot ja päästiin korkkaamaan tuokin este. Pia ja Pirjo sai kunnian olla todistamassa Katin ekat pujoharkat ja sen, kuinka näppärä keino tuo verkoilla opettaminen oikeasti on. Katti hyppeli jo muutaman toiston jälkeen rytmillä pujottelua namitargetilta targetille. Tuolla konstilla koira oppii huomaamattaan!

Pujotreenistä innostuneena ja Minnalta shoppailuvinkin saaneena kävin viimein ostamassa itsellenikin nuo samanlaiset verkot ja pitihän se illalla rakentaa verkkopujo meillekin. Heinin & Tapsan kanssa väsättiin Jokirannan treenikentän ensimmäinen estepahanen (muuta sinne ei vielä mahdukaan) ja Heinin kanssa korkattiin este pentujen & Woodyn pujoleikeillä. Katti loikki taas pujoa kuin kokeneempikin, Woody oli suorastaan nerokas ja Viski-huskylläkin oli hauskaa. Miten tuon kammoksitun esteen treenaaminen voikin yhtäkkiä olla NOIN helppoa ja hauskaa!

Tänään

... meillä on Minnalla treenit illalla. En vielä tiedä otanko Ellan vai Femman mukaan. Josko olisi viisasta jättää Ellalla nyt treenaaminen vähemmälle ja antaa sen kerätä intoa lauantain kisastarttiin Varkaudessa, hmmm, en osaa sanoa.

Aamu meni minulla tosi pitkäksi kun heräsin vasta vähän vajaa 10 siihen kun kuusivuotias tyttäreni tuo itsekeittämäänsä kahvia mulle sänkyyn. Ensin ajattelin että oumaikaad mitähän litkua siellä kupissa on, mutta erehdyttävästi se kahvilta maistui. Jenni oli myös laittanut Tituksen, Trinan ja Katin pihalle (Katin omaan "karsinaansa" tietty), aloittanut tiskaamisen ja kuulemma siivonnutkin jo vähäsen. Nyt äsken se ruokki osan koirista. Osaa se olla ahkera kun se sille päälle sattuu ;-) Ehkä se auttaa noin ahkerasti, kun neuvolakäynnillä tädille ilmoitti pahimmaksi pelokseen "että heitetään pihalle"... (oisittepa nähneet neuvolatädin ilmeen kun piteli naamaansa peruslukemilla)... turhaan pelkää kun tuolla menolla ei  meidän pikku apulaista kotoa koskaan pois päästetä.

Nyt ois tarkotus kävästä tässä välissä vielä Käpiksessä treenaamassa pari koiraa. Sitä vartenhan kesäloma on, vai onko? Eihän kesälomalla tarvitse siivota kämppää, eihän?

1638194.jpg
Katti puutarhahommissa