1637991.jpg
Nata & Onni (kuva: Tarja M)

Viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Nata ja Onni alkoivat haukkua. Uninen emäntä komensi koirat hiljaisiksi ja tyypit tottelivat. Lopulta paine kasvoi niin kovaksi, että ne alkoivat töniä muuton jäljiltä vielä lattialla nukkunutta emäntäänsä. Käytös oli niin omituista, että se tehosi ja Tarja havahtui elämänsä pahimpaan painajaiseen. Oli viime hetket päästä ulos tulen ja savukaasujen tuhotessa asuntoa ja kaikkea irtamistoa. Tarja & koirat selvisivät, mutta kissat Mytty ja Musti eivät olleet niin onnekkaita. Palomiehet toivat ulos elottomat perheenjäsenet. Surullista, niin surullista!

Tarja ja tapahtuman aikaan matkalla ollut Eetu menettivät rakkaiden kissojen lisäksi myös irtaimen omaisuutensa. Painajainen seuraa heitä varmasti vielä pitkään, mutta lohtua tähän murheeseen tuovat varmasti heidän iloiset, hörökorvaiset suojelusenkelinsä.

Mahdollisuudet auttaa Tarjaa ja Eetua täältä 400 km päästä ovat rajalliset, joten keksimme järjestää täällä Raahessa epävirallisen toko-kilpailun muutaman päivän varoitusajalla. Meillä kyläilemässä ollut Pirjo Heikkinen tuomaroi tiistai-iltana 17 koirakon puolikkaat tokokoesuoritukset (viisi liikettä normaalin kymmenen sijasta) ja saimme hieman valuuttaa hankkiaksemme sankarikoirien perheelle jotain pientä avustusta.

Molliluokka_palkittuna.jpg
Mölliluokkalaisia & iloinen tuomari (kuva: TF). LISÄÄ KUVIA: *KLIK*

Olen HYVIN HYVIN iloinen ja ylpeä, että meidän paikalliset koiraihmiset ottivat tämän asian näin hyvin omakseen ja osallistuivat auttamiseen. Seitsemäntoista koirakon lisäksi oli vielä muutamia, jotka halusivat välttämättä maksaa osallistumismaksun osallistumatta kuitenkaan varsinaiseen tokotteluosioon.

Omat suoritukseni tiistaitokoilussa

Tuntuu typerältä ruotia omien suorituksien onnistumisia tässä yhteydessä kun tuossa kokeessa osallistuminen oli tulosta tärkeämpää, mutta koska Tarja itsekin haluaa varmasti kuulla kuinka meillä meni, laitetaanpa pari kivaa sanasta aiheesta.

Fyralla osallistuin alokasluokkaan. Liikkeinä oli luoksepäästävyys, paikalla olo, seuraaminen, luoksetulo ja vapaavalintaisesti liikkeestä maahanmeno tai seisominen, joista valitsin maahanmenon, sillä se on Fyralla likimain idioottivarma liike. Fyra sai kympit kaikista liikkeistä, mutta seuraamisesta Pirjo otti minulta pois puoli pistettä koska pidin hihnaa hiven tiukalla. Noh - taktinen veto, eipä päässyt edes yrittämään seilaamista sinne tänne ja tuonne. Pistesaldo siis 49,5/50, alokasluokan voitto ja komennus oikeisiin kisoihin. Itse olin ennen kaikkea tyytyväinen siihen, että Fyra suoritti liikkeet vaikka minä esitin puu-ukkoa ja jätin kaikki avustavat lisäkäskyt ja kannustimet antamatta. Ihan oikea koetreeni siis.

Fyra1.jpg
Seuraa! (kuva: TF)

Mölliluokan aikana kasvoin henkisesti aikuisena roiman harppauksen. Osallistuin NÖRTILLÄ, siis sillä onnettomalla reppanalla, joka on koko elämänsä aikana paineistunut kaikesta koulutukseen liittyvästä, mutta joka vasta nyt vanhemmalla iällä on tutustunut naksuttelun saloihin kanssani. Eihän sille mitään tokoon liittyvää ole opetettu, mutta hupitemppujen kautta siihen on saatu hiven tekemisen iloa. Kokeiltiin sitten kantaako tuo ilo viiden mölliluokan liikkeen verran. Luoksepäästävyys, minuutin paikallaolo, luoksetulo, seuraaminen ja liikkeestä mikätahansa pysähtyminen saatiin aikaiseksi ja vieläpä kohtuullisen kunnialla. Luoksepäästävyydessä nyt ei Nören mielestä ollut mitään kummaa kun sai rapsutuksia. Paikallaolossa annoin sille toisen käskyn jotta sain sen maahan ja minuutin se siellä pysyi vaikkei ole ikinä makuutettu paikalla edes puolikasta minsaa. Palatessani se pomppasi minua vastaan kun olin siitä noin metrin päässä. Seuraamiset meni frolic nyrkissä kohtuullisesti, yksi perusasento meni vinoksi, mutta muut olivat suorastaan hyviä. Liikkeestä pysähtymisessä annoin kotielämän yleiskäskyn "eituu" käsimerkin kera ja pysähtyi se. Palatessani sen luo, Nöx teki vauhdikkaan luoksetulon ja samanmoisen se teki myös luoksetulossakin, mutta luonnollisesti sivulletulo jäi hiven vajaaksi :-D Pisteitä tuli joka liikkeestä, mutta pääasia oli se, että me Nössyn kanssa onnistuttiin tekemään jotain ilman, että se sekosi alkumetreillä ja luikki paikalta takas autolle.

Nortti3.jpg
Tänne! (kuva: TF)