Keskellä viikkoa keskiviikkona treffattiin Vätys ja Veltto. Ensiksi mainittu tuli leikkimään siskonsa Katti-Vikkeläisen kanssa ja jälkimmäinen leikkimään agilityä minun kanssa. Kumpainenkin leikki onnistui varsin kelvosti ;-)

KV_heilutaan.jpg
Katin ja Vätyksen diskotanssia...

KV_omasisko.jpg
... ja tää on varmaan hidasta rumbaa?

KV_mitasetekkee.jpg
"Houli mouli mitä se NYT yrittää?"

KV_ilvistys.jpg
"PERRRRRhosenlento!"

KV_viimein.jpg
Viimein aloillaan... HUOH!

Katista ja Vätyksestä tuli eräskin kuva otettua, niistä otos löytyy mistäs muualta kuin... *klik*

Kuvaussession jälkeen Katti esitteli Vätykselle pujottelutaitonsa. Veikkakin sai kokeilla ja jo toisella toistolla Vätyksellä oli selvästi suuntaa siitä mitä verkkopujo on. Nyt vain Arkalaankin tikkua toisen perään...

Velton vuoro tuli kun siirryttiin Käpikseen. Rakenneltiin siinä pientä radanpoikasta ja Velton virtaa nostatettiin Misiun ja Femman kurvaillessa ensin esteillä. Onko tuo sitten sitä agilityenergiaa, en tiedä, mutta jotain taikaa siinä oli kun Velttohan oli ihan vireessä.

Leikittiin patukalla ja esteillä, patukalla ja esteillä. Muutaman esteen jälkeen aina patukkaleikkiä palkaksi ja kas, moottoria alkoi löytymään ihan kelvosti. Veltto rupesi jo hiven hakemaan itsekin esteille ja suorittipa parit hypyt ihan omatoimisestikin. Kovastihan sitä piti kehua ja ylistää noista ideoista. Veltolla oli niin kiire siellä esteiden välissä, että se unohti koiven nostoyritykset kokonaan. Lopuksi Päivi vielä otti itse Veltolla muutamia juttuja ja viimeiseksi harjoitukseksi rakennettiin hyppysuora, jossa Päivi otti etumatkaa lelun kanssa, minä paineistin Velttoa roikkumalla pannasta ja kun päästin Velton perään, oli se kyllä niin Virtanen että ansaitsi lelunsa. Agirotu kutsuu...

1678026.jpg
Veltto tulee ja helyt heiluu. (Kuva: AnneH)

Omia koiria mulla oli tuolla treenisessiolla mukana Misiu ja Femma. Misukka vain pääasiassa höntsäili ja piti lystiä, mutta puomin kontaktit otin sillä tarkasti. Onneksi otti Misiukin ja ansaitsi melkosta lailla upo-uuden namiputkensa palkaksi. Voi että se tykkääki siitä! Ei mulle ihan turhaa kapistusta agin SM:ssä kaupattu, kiitti vaan siihen suuntaan ;-)

Femmalla otin etenemisharjoitusta ja pitää aivan leuhkia, että se onnistui. Parit niin upeat takaaleikkauksetkin sain aikaiseksi, että henkseleitä oisin paukuttanu jos sellaset ois ollu. Toinen rojekti oli harjoitella sitä esteen taakse jäämistä lähtötilanteissa ja toiset henkselinpaukkeet; mä pääsen jo kahden aidan taakse. Sillon selvästi jujua mitä siltä vaaditaan. Palkkasin heittämällä sille froliccia nassuun (pitää vain harjoitella tarkkuusheittoa paremmaksi) tai päästämällä sen estesuoralle. Se ei koskaan voinut päätellä kumpaa palkkaa on tulossa. Ilmiselvästi esteille päästäminen oli se parempi palkka, mutta sehän nyt on vaan positiivinen asia. Vielä viilausta vaatii se, että voin kääntää rintamasuuntani esteille Femman odottaessa, mutta nyt ollaan jo niin pitkällä tässä asiassa, että enpä ois vielä viikko-pari sitten uskonut. Hyvä Vemmu!

1678068.jpg
Geelarihan on ihan suu vaahdossa! (kuva AnneH)

1678070.jpg
Uskaltasin väittää, että Femma on edelläni, joka taas tarkoittaa sitä että se etenee. Tämä kuva taitaa estekohdasta päätellen olla juuri sen ensimmäisen takaaleikkauksen jälkimaininkeja. (kuva jälleen AnneH)

Katti-Vikkeläinen oli myös autoilemassa ja pitihän se velipojalle putki ja puomin alastulo esitellä. Putki oli U:n muotoisena ja targetti lopussa. Lähettelin putkeen ja jäin itse vähän kauemmaksi. Putken vierestä viemättömyys ei Kattia haitannut, vaan reippaasti juoksi neitokainen targetille. Puomin alastuloa teki tuttuun tapaansa nätisti. Siinä jutellessamme se vielä tälläsi kahdet "ettekstenyttajuapannatargetillejotain" -omatoimi kakskakkoset. Anne sai kuvankin niistä yhdestä, tässä se tosin odotellessaan on töksäyttänyt jo istumaan:

1678069.jpg
"No voisko nyt JOKU laittaa tuohon muoviläpyskälle jottain, mää ooooootan!"

Kätkän viimeiset kaksi leikkiä olivat puomin alastulo kontaktipinnan rajalta, targetille töksähdys ja palkkaus ja siitä namikädellä viereiseen mutkaputkeen päästö ja palkkaa kakkostargetilta. Mä olen niin ylpeä tuosta pikkuötökästä!

Ennen Käpiksestä lähtöä Vätys-Velipoika juoksi parit putket ja tassutteli puomin alastulokontaktin. Vaikka onkin Arkalasta, ei oo sieltä kuitenkaan ;-)

Himotreenaajan toinen harjoituskerta - ILTA & Ellan loikat

Jotta nyt varmasti koko päivän sais agilitylle pyhittää, pitihän mun vielä illalla suunnata Käpikseen. Jennan kans treenailtiin edustusjoukkueen ajalla ja koska Misiu oli jo esteillä sille päivää oltu, pääs Fyra paikkaan sitä. Tehtiin viime viikon Tupos-treenien silmukoita ja ties mitä ohjaajan karkailuita ja meidän KAIKKI koirat osas, jopa se Fyra, jolla oli todella hyvä treeni-ilta.

Ella silmukoi kivasti ja moottoria oli. Kuten Jennakin omassa blogissaan kirjottaa, on aika vaikea asettua itse radalla tarkasti ja yrittää samalla juosta lujaa. On tuossa omassa osumatarkkuudessa vielä säätämistä. Jos osuu hyvin, vauhti kärsii, jos menee vauhdilla, osuu minne sattuu. Onneks Ella paikkaa aika paljon. Se on ruvennut kehittymään tuossa irtoamisessa eteen ja sivusuunnassa ja putkiin heittämisetkin on parantuneet huomattavasti. Ollaan kai tehty läksyjä huolella. Ellan viimeiset harjoitukset oli namikipolle rynnimiset aita, putki, aita-aita-aita kaaren päähän. Aidat oli tapissaan ja Ella meni hienosti. Sitä ei tuo hyppykorkeus kyllä hätkäytä kun se on kuitenkin aika notkea koira. Ihan lopuksi se hämmästytti mua ja Jennaa vielä leiskauttamalla PAIKALTAAN hyvin vaivattoman näköisesti & äänettömästi maksi-hypyn. Ihan tosta noin - viuh ja humps! Se oli kaunis hyppy, jonka se sitten pyynnöstämme vielä toistikin. Ei tajua!

Kuten jo aiemmin sanoin, Fyralla oli hyvä ilta. Kielsin Tapsaa antamasta sille iltapäivällä puolikasta ruoka-annostaan ja siinä taisi olla taikaa. Miten se menikään... vähän vilua, nälkää ja kurjuutta niin...  Ei vaiskaan, Fyra osasi asioita, joita en kuvitellut sen osaavankaan. Hyvä mieli jäi treenistä! Vain putken ohitse vieminen aitasilmukalle teetti töitä, mutta kun sain tajuamaan sen, että nyrkkiä on seurattava tarkasti, homma toimi Fyran treenitasoon nähden hyvinkin kelvosti. Tänään se lähtee Tupokselle mukaan, joten toivotaan että vire säilyy ja ei ihan pässejä sitten siellä olla.

Fyran agiharjoitus päättyi onnistuneeseen eteenmenokaareen ja Jennan aloitellessa esteiden kasaamista otin sillä vielä paikallaolon häiriön alaisena niin, että olin itse osan aikaa piilon takana näkymättömissä. Häiriökoiraksi saatiin Fyralle ihan vieras tottista treenaamaan tullut sakemanni, joten ihan kelpo harjoitus sitä tulevaa BH-koetta varten. Koska ja missä se koe sitten on, voi kun tietäs...

Jätettiin Jennan kans kentälle pari aitaa ja vanha putki kopin ulkopuolelle, jotta itsenäinen treenaaminen onnistuu avaimettomiltakin. Toivottavasti tätä mahdollisuutta käyttävät muutkin kuin Konnan Mamma, joka kiltisti on tehnyt Konnan notkeutusläksyjä. KIITOS (taas kerran)!