"Luonnonsuojeluliitto ja Suomen partiolaiset kannustavat suomalaisia hyppäämään Jaakonpäivänä 25.7. puhtaiden vesien puolesta. Jokainen halukas voi osallistua tempaukseen hyppäämällä valitsemassaan paikassa, vaikkapa mökkilaiturilta. Suurin hyppytapahtuma on Uudenmaan partiopiirin leirillä Hangossa. Hypyn jälkeen rantavedessä voi tehdä näkösyvyystestin: näkyvätkö varpaat napaa myöten vedessä seisoessa? " Lähde: http://www.ikkunasuomenluontoon.fi/node/9731

No mä olin VÄHÄN taas hidasälynen ja tajusin tämän kallisarvoisen kampanjan vasta tänään. Toteutin sen verran perusteellisen lennon, että NAPA osui pohjaan, varpaat KIVIIN ja vedessä olin VAATTEET päällä. Liikeratani oli Annen kuvailun mukaan ollut ikimuistoinen ja kaukana ei ollut lentoon lähtökään. Täytyy kyllä myöntää, että vieläkin tunnen jaloissani tämän luonnonsuojeluliiton ja partiolaisten yhteen hiileen puhaltamisen. Voi aikuistensana! Molemmat jalkapöydät on turvoksissa, vasemman jalan pikkuvarvas muistuttaa homehtunutta prinssinakkia ja vieläkään en tunne varpaideni kärjistä mitään muuta kuin kihelmöintiä. Jotta semmonen tempaus!

sIMG_4204.jpg
Tälleesti näin, olen osallistunut KOKO kropallani kananlentokampanjaan. (kuva: AS)

Ai kamerako? No sille ei käynyt kuinkaan. Olin syvempää kahluupaikkaa etsimään lähtiessäni jättänyt Kameran Annen hoiviin. Ihan napaan asti kahluuta en onnistunut löytämään kun olis saanu varmaan Ruotsiin saakka kahlata, mutta saipa tuota matalammassa vedessäkin ittensä märäksi. Ja jos nyt joku oikeasti kuvitteli mun toteuttaneen kampanjaa... lankaan menit! Mullei ole tapana uida aivan näin tukevassa vaatetuksessa. Sen verran voisin kuitenkin raportoida noille luonnonsuojeluihmisille, että varpaani löysin, vaikken niitä omikseni tuntenutkaan!

Eilen tein noita pörriäishavaintoja ja tänään tämä eläinpongausohjelma jatkui. Tuolla rannassa oli IHAN selvästi pullonokkadelfiinejä:

sIMG_7665.jpg
Pomppu, pomppu, loikka, koikka.

Merkillisiä otuksia kun ne välillä näytti erehdyttävän paljon maailman viisaimmalta koirarodulta, siis tältä:

sIMG_7577.jpg
Vain böööörderkölliet voi paimentaa toisiaan vedessä!

Jenni ja Ringa leikki baywatch-leikkejä. Toinen esittää hukkuvaa ja toinen pelastaa. Totuuden nimissä on vain paljastettava, että se "hukkuva" oli Ringa-Hontto-Petteri-Honttinen (11v), jolla meni kesken leikin vettä korvaan ja se siitä tasapainosta sitten. Piti niskavilloista raahata rannalle kun ei itte tajunnu vedestä poistua... siis se Ringa.

sIMG_7614.jpg
Tämä kuva kuitenkin näyttää ihan pätevältä vesipelastuskuvalta. Pelastajasta tuli vain pelastettava.

Fyrakin harjoitteli vesipelastusta kotitarpeisiin. Se hinasi Jenniä vedessä ja ihan hyvin se menikin. Vielä kun tuon saisi uimaan yhtä mielellään kuin kahlaamaan, niin voisi VEPE:ssä olla sille lajikokeilua. Se jo noutaa, tykkää vetää köyttä, ei pelkää vettä ja ihminenkin sai sen vermeissä roikkua. Enää ei puutu kuin se UIMINEN... pikkujuttu ;-)

sIMG_4197.jpg
Pikkupelastajatkin juonessa mukana (kuva AS)

Kattikin kävi tänään ensimmäistä kertaa aivan uimassa uimassa. Tähän saakka on vain kahlailtu ja kasteltu tassuja. Kukas muukaan kuin Misiu-isi on paras opettaja tähän lajiin. Katti ei hätääntynyt siinä kohtaa missä maa loppuu jalkojen alta, vaan se jatkoi tyynesti uimalla. Vasta siinä vaiheessa meinasi hätää pukata kun yritin päästä kaksikolta karkuun ottaakseni niistä uimakuvan. Misiu olikin kovasti paljon Kattia nopeampi uimari, että Katti oli hetken vähän yksin, mutta eipä se meidät saavutettuaan enää muistanut, että hetken ajan meinas olla vähän tukalaa. Uimaan mennään toistekin. Hyvä siitä tulee!

sIMG_7825.jpg
Täällä me nyt sitte oltas enempi ku vesirajaa myöten.

Lopuksi koirut kuivatteli itteensä bilettämällä. Hetken jo luulin oliko Ringan tekemä uimamaraton sille liikaa, mutta väärässä olin - jälleen kerran. Mummo se oli sakista se, joka eniten leikkiä hämmensi. Ei mulla kyllä oikein ole sanoja kuvaamaan, miten paljon mä olen ylpeä näistä meidän vanhuksista ja siitä miten pirtsakoita tapauksia ne ovat.

sIMG_7841.jpg
Muorilla on vissiin virtaa liian kanssa.

sIMG_7839.jpg
3 koiraa = 12 tassua, mutta montako noista tassuista tässä kuvassa on maassa?

Mahtavaa kun tuommoinen kahden huushollin koirista kasattu lauma tulee noin hyvin juttuun keskenään. Ei tarvitse aina vain omalla sakilla keikkua tuolla vedessä ja koirillakin on vähän uusia kuvioita leikeissään. Mä en periaatteessa tykkää vieraiden koirien keskinäisestä leikittämisestä, mutta Annen ja meidän laumat on jo niin paljon treenien merkeissä tekemisissä, että nää on poikkeuksia jotka vahvistaa säännöt. Näiden vain yksinkertaisesti on kyettävä tulemaan juttuun, vaihtoehtoja tasan nolla :-D Ja juu ne kuvat, ne löytyy TÄÄLTÄ.

sIMG_7530.jpg
Että tämmöstä menoa.

Ulkoiluhetken jälkeen kokkailtiin pizzaa ja parannettiin maailmaa. Itserakkaina ihmisinä keskityttiin vain omiin elämiimme, mutta löytyypä sitä ihan riittävästi niissäkin ruotimista ja ruoskimista. Annen tehdessä lähtöä huomattiin, että Jenni oli sitten onnistunut järjestämään Titukselle ylimääräisen lenkkeilytuokion. Paappaa ei näkynyt missään! Etsin sisältä "lasson", kirosin kipeät jalkani ja tulipa siinä Jennillekin pari valittua sanaa sanottua, mutta onni onnettomuudessa Tituksella olikin naksahtanut joku Lassie palaa kotiin-kohtaus ja se tuli IHAN itse takaisin. Eihän tuota tarvinnu kuin 13,5 vuotta opiskella! Nopiaoppinen...jepjep!

Tapsakin on jo nyt kotiutunut reissultaan. Kuula sillä on taas palanut ja jalostustarkastuksia oli päässynnä Maijun kans tekeen. Meidän suosikkiwölli oli ollut PU2 häviten vain tuoreelle maailmanvoittajalle (suomalainen koira muuten). Tuliaisiksi saatiin leipäjuustoa ja matkatetris, joista ensiksi mainittua lähden nyt maistelemaan.

Kuittaan vaaratilanteita sisältäneen YH-päiväni päättyneeksi. LOPPU (onneksi)!

JK. laitan vielä loppuun yhden pörriäiskuvan. Päätin tänään saada onnistumaan edes yhden lentokuvan ja tässä se on:

sIMG_7866.jpg
Miten mulla tulee mieleen joku Jennin DVD jossa on semmonen pörriäinen kun Bibble. Tiedättekö?