Siis tiedättekö mitä? Tänään näin tälle kesälle parhaimman näkyni. Istuin kolkossa odotushuoneessa ja asiakkaita viihdyttävästä telkusta tulee ohjelmaa puutarhanhoitoon hurahtaneista ihmisistä. Seuraan hajuhernenäyttelyyn valmistautumista kunnes vastaanottohuoneen ovi aukeaa ja edessäni seisoo tuttu valkotakki. Tuijotan valkotakkista miestä ja yritän herätä unestani. Kuulen itseni sanovan "tämä on kauneinta mitä tänä kesänä olen nähnyt". Valkotakki menee selvästi hämilleen saamastaan huomiosta. Hälle ei kuulemma koskaan ole sanottu mitään noin kaunista. Sitten en herännytkään. Se ei ollutkaan unta. Eläinlääkärimme on palannut lomaltaan. Saamme jälleen palvelua! Piikkejä ja siruja koirille niskaan ja kotimatkalle.

Koulutusohjaajakurssin kakkospäiväkin oli ja meni hienosti. Arska paistoi ja retkituoli oli merkillisen mukava istua. Oppia saatiin toko-liikkeiden treenaukseen ihan ylempien luokkienkin osalta. Fyran piti olla mallikappaleena kaken istu-seiso-istu -liikesarjassa, mutta koska Fyran päässä kilisi vain edessä ollut Frolic, keskityttiin ensin luopumaan siitä mitä tahtoo, saadakseen sen mitä tahtoo. Kuulostaa just yhtä mielenkiintoiselta kuin se olikin. Nyt ollaan tehty tätä Fyran kanssa aika paljon ja sen "tahtootahtootahtoo"-kohteliaisuusongelma on kääntymässä "tuonminätahtoisinsaisinko"-kohteliaisuudeksi perusahneuden vähentymättä kuitenkaan yhtään. Kaukojen osalta tehtiin sitten istu-maahan-istu liikesarjaa, joka passas Fyran sen hetkiselle innokkuustasolle paljon paremmin.

tIMG_8447.jpg
Oiskohan nää "valmis"? (kuva: HeiniF)

Liikeiden osalta Fyralta katsottiin maahanmenon nopeutta, hyppyä, seisomaan pysähtymistä, paikallaoloa ja luoksepäästävyyttä & perusasentoa. Katti tuhosi kaksi tyhjää mehutetraa, yritti niellä kilon kiviä ja varasti lakuja suoraan pussista.

Mun koulutusvartti luoksetulon pysäytyksistä meni kivasti ja sain mukavaa palautetta. Oppilaina mulla oli koira, joka ei ollut tehnyt koskaan aikaisemmin luoksetulon pysäytyksiä ja koira, jolla ongelmana oli pysäytyksen ennakointi ja luoksetulovauhdin hiipuminen läpijuoksuissakin. Kiva kaksikko, jonka kanssa saatiin tehtyä erilaisia juttuja. Vartissakin kummasti ehtii kun on suunnitellut valmiiksi edes jotain tukirankaa.

tIMG_8463.jpg
Sinne jää ja siellä pysyi (kuva: HeiniF)

Nyt edessä ois vielä kaksi lopputyötä, isompi ja pienempi. Kunkin meistä tulee suunnitella paperille joku tottelevaisuuskoulutusaiheinen kurssi (mulla on jo ajatus minkä minä teen) ja me myös saimme jokainen jonkun "ongelman", jonka ratkaisuehdotuksia meidän pitää laittaa paperille. Mun ongelma on luoksetulojen pysäytyksistä aiheutuvat ennakoinnit ja vauhdin hidastuminen. Noh, noita asioita pohdin jo omassa koulutusvartissani, joten hyvän aiheen sain.

Ensimmäisen tokokoulutusohjaajakurssini kävin joskus teininä 80-luvun puolivälissä. Silloin meitä pentuja ei pätevöity, vaikka kaikki asiaan kuuluvat tilpehöörit suoritettiinkin. Tullakseni nyt aikuisiällä viimein ihan kortilliseksi, pitää vielä tehdä 10 harjoituskertaa ja piipahtaa katsomassa tokokokeissa AVO/VOI/EVL niin, että tuomari raapustaa nimensä paperiin luokkien seuraamisen merkiksi. Tinkan TK1 "armahti" minut sentään ALO-luokan seuraamiselta. Jottain hyötyä siitäki henkimaailman ponnistelusta kisatilanteissa :-D

Huomenna siirrän itseni, Jannun ja Femman TIO:n kopalla Kuopioon. Lauantai ja sunnuntai menee Tamas Jakkelin sihteerikkönä ja koirat saa viihdyttää itseään kauneusmittelöissä Pirjon kanssa. Se tahto kovasti Femmaa noihin kekkereihin, saa Jannun kaupantekijäisinä :-P  Onnea matkaan!