Silmänräpäykset vainoaa Ellaa! 2 viikkoa sitten Ellalta jäi tuplanollasta puuttumaan 0,14 sekunnin kiristys ja tänään Ellukka hävisi 0,06 sekuntia Ylivieskassa MINI3-luokan agiradan voittajalle ja sijoittui toiseksi. Iloinen olen nollasta ja palkintosijasta, mutta valehtelisin, jos väittäisin, ettei tuo nanosekunnin puolikkaan neliöjuuren kolmannes harmita. Tuo aika oli vielä käsiajanoton tulosta, joten jossittelua on liikaa. Pöh! Mitä konkreettista ihminen ehtii tehdä 0,06 sekunnissa? Eipä paljon mittään, kai? Noh, Ellalle kuitenkin toinen SM-nolla. Ei pidä valittaa vaikka sielua korventaakin.

Ellatokaksi.jpg
Siinä me ollaan kolmosten palkintopallilla nopiampaa kun uskallettiin edes kuvitella. Vastahan tätä agiliitokisaamista tuli Ellan kanssa vuosi täyteen. (kuva AnneS)

Hyppäri meni tänään Ellan kanssa pikkuisen reisille, kun vein sen liian hankalasti Ellan taitotasoon nähden pujolle ja sössin vielä pikkuisen lisää vitosen edestä vielä loppuradalla olleella muurilla, mutta varsin kiva lenkki se sekin oli. Ella on kyllä superluotettava noilla radoilla. Se menee jos näytän minne mennään, jos en näytä, se ei mene. Yksinkertaista. Kympillä ja pikkuisella säätämisestä tulleella yliajalla oltiin sijoituksella, jota en edes tiedä.

Misiun agiradalla multa loppui loppusuoran alkaessa jalat. Käänsin huonosti hypylle ja rima tuli alas. Lisäksi sössin vielä kiellon sille tokavikalla esteellä. Kaikesta tästä sekoilusta huolimatta ihanneaika alittui. Sijoitusta en tiedä. Petrattiin tarkkuutta hyppärillä ja otettiin sieltä nolla. Misiu meni Konnalle suunnitellulla ohjauksella ja oli kyllä mukavan vauhdikas. Sitä on nautinto ohjata kun kaikki onnistuu. Yksi pyrörähdys ja yksi hiven pitkä kurvi vei sen verran aikaa, että agivalio Alma pääs kiilaamaan edelle, mutta toiseksi tultiin 1-2 sekkaa hitaampina. Hyvä Misiu, kolmas SM-nolla kisakirjassa!

MisuaPalkitaan.jpg
Misiun pyttyä ja säkkiä pokkaamassa (kuva AnneS)

Konna-the-king pudotti agiradalla ekan riman, mutta se mitä tapahtui radalla sen jälkeen oli kuin kauniista unesta. Vaikka Konnan kanssa on tullut tehtyä niitä unelmaratoja ja nollavoittokin on takataskussa, oli tämän rata kuin kaunista unta. Sitä eka estettä lukuunottamatta en muuttaisi tuolta radalta mitään, en Konnan toiminnasta, enkä omastani. Se meidän kammoama puomin alastulokin oli varsin vikkelä ja se A-este... se oli näytösluontoinen esitys nopeasta ja varmasta kakskakkosesta. Suoraan sanottuna se ekan riman tiputus ei enää harmita kun sai maistaa tuollaista onnistumista ko. radalla sen jälkeen. Hyppärillä mulla pissi ohjaussuunnitelmat silmille kun yhtäkkiä olinkin yhdellä suoralla Konnaa edellä enemmän kuin uskalsin edes haaveilla. Loppurata meni soveltamiseksi, mutta ihan kelvosti nollan edestä sovellettiin, vaikka nauruun olinkin noiden säätöjeni ansiosta tikahtua viimeiset 6 estettä. Aika oli kelvollinen ja sijoituttiin hienosti kolmanneksi. Kolmas SM-nolla Konnan kisakirjaan!

KuningasKonna.jpg
Kuningasta kumartamassa: Serena & Konna (kuva AnneS)

Femman nimi oli taas enne. Kaksi nopeaa femmaa otettiin, mutta näillä tuloksilla voitettiin molemmat MINI1-startit. Kakkosiin nousu on NIIN lähellä, mutta eipä sinne päästetä koiraa, joka eka radalla tiputtaa ekan riman tai joka tokalla radalla ottaa kosketuksen pituushypyn palikoista vain sen vuoksi kun ohjaaja inhoaa ko. esteen opettamista. Suomeksi sanottuna Femma EI OSAA pituushyppyä. Se ei ymmärrä sen ideaa laisinkaan ja siitä on syyttäminen vain minua itseäni. Tiedän, pitäs treenata. Pitäs joo niin! Radat oli femmoista huolimatta ja Femman ansiosta kuitenkin todella mukavia suorituksia ja ihanneajatkin alittui toisella yli 12 ja toisella yli 14 sekuntia. Noihin ylityksiin ei edes moni maksikoira pystynyt. Pikku-Vemulla on radoilla vähän kiire...

palkitut.jpg
Jokirannan liitäjät palkintoineen

Pääasiassa Femma piti huolen siitä, että meidän "vanhuskoirilla" on jonkun aikaa Best Friend-sarjan kanariisiä. Femman voitot toi sitä yhteensä 15 kiloa ja Ellan ja Misiun kakkossijat yhteensä 6 kiloa. Tälläsista palkinnoista meidän huushollissa tykätään!

Palkintojenjaossa koitettiin Mirkun kanssa puhella Misiulle sitä voittoruusuketta. Mirkkukin koitti selittää, että ihan varmasti oli Almallaan punkkipanta kaulassa, oli joo, varmasti oli. Hitsiläinen kun nuo AVA-kiinnitykset menee "hukkaan" kun valmis AVA pokkaa voiton. Tuomarit ei oikein uskoneet tätä meidän talliselvitystä. Nauroivat vain... pöh.

ihanvarmanaolipantakaulassa.jpg ihanvarmanaolipantakaulassa1.jpg
"Ihanvarmastituollaolipantakaulassaradalla... oli oli, se ittekki myöntää..."(kuva: AnneS)

Summaus päivästä: 8 rataa, 5 kertaa palkinnoilla, 3 nollaa, 3 vitosta, 2 kymppiä eikä YHTÄÄN hylsyä. Aika tyytyväinen olen, vaikka edelleen tuo luku 007 eiku 0,07 hiertää aivojen ketutuslohkoa.

Kattikin oli tänään mukana palloilemassa ja ennen palkintojenjakoa se löysi itselleen uuden ystävän koirasta, joka ei vielä viime vuonna olisi tähän ystävyyteen taatusti alkanut. Jennan Ornella on kokenut jonkun piponlöysäys-episodin kun näin kovasti Kattin kaveriksi riehaantui:

KattiOrnella2.jpg
Alettasko? (AS)

KattiOrnella.jpg
Hippa! (AS)

Huomenna kisataan aamupäivällä Femman ja Fyran kanssa Oulussa. Sieltä suunnataan Tornioon ja sieltä pikasesti Hapiksen kautta moikkaamaan joulupukkia napapiirille ;-)