Fyran kanssa painuttiin tänään hakumetsään. Ensimmäinen etsintätehtävä järjestettiin Miukulle, jonka tehtävänä oli päätellä oltiinko me vasemmalla vai oikialla, vaiko sittenkin keskimmäisellä tiellä. Koordinaattien sekavuudesta huolimatta se tiättekö LÖYSI sinne. Siitä tulee vielä ihan kelpo hakuharrastaja :-D

Fyralle otettiin kuusi ukkoa. Niiden etäisyys ja vaikeusaste keskilinjasta kasvoi loppua kohden ja tulihan ne Fyran harjoitusta tarviivat paikat sieltä esille. Sitä metsään irtoomisrutiinia vain lisää niin hyvä tulee. Rullatyöskentelyhän sillä on nyt ihan OK mallilla. Kaikki kuusi rullaa tuli keskilinjalle asti ja yhtä näyttöä lukuunottamatta näytöt oli tehokkaita.  Yhden rullan otti sen verran laiskasti, että se jäi Maijun käteen ja Fyra tuli ilman rullaa, mutta uusintalähetyksellä rulla tuli hyvin.

Tokavikalle ukolle Fyra joutui oikeasti jo muutakin kuin vain juoksemaan. Teki ensin tyhjän piston ja jäi vähän tuulen alapuolelle. Uusintalähetyksellä pääs tuulen yläpuolelle ja haki rullan. Se laiskemmansorttinen näyttö oli juuri tälle ukolle, mutta kun olin ottanut pari metriä keskilinjasta ukkoa kohden ja lähetin uudelleen, sinne painui!

Kotiläksyjä: rutiinin vahvistamista, rullan kanssa "vastustamista" tutulla maalimiehellä ja palkkakin voi näytöllä vähän karkailla. Tulis tuota Tahtoa & Sikaa enemmän hommailuun kun Fyra on pikkusen ohjaajapehmee tappaus, ts. hyvin tarkka mun tekemisistä ja tekemättä jättämisistä. Ahne se on ja tykkää juosta, joten siinä mielessä Fyran laji tämä on. Ihan kohtuumallilla tässä kuitenkin ollaan harjoittelumäärään nähden ja siihen, että mä oikeasti olen itte niin noviisi tämmösissä jutuissa. Ihan viisaampien armoilla. Kiitos teille auttavat nerot, Marika & Maiju!

Ollessani itse maalimiehenä, tulin siihen tulokseen, että seuraavan kerran katson piilon HYVIN tarkoin. Ekassa piilossa (kuoppa hakkuualueella) seurasin kuinka hämähäkit jahtasi toisiaan ja ne jotka minut tuntee, tietää mun hämähäkkikammon. Ole siinä sitten hiljaa ja huitomati :-X Seuraavassa piilossa ajattelin leikkiä männynrunkoa maastoutumisverkon kanssa, mutta siinä männynkarahkaa vasten seistessäni mietin miksi kutittaa kaikkialta. Katsoin puuta tarkemmin ja kas - siinäpä oli enemmän pinta-alaa kusiaisista kuin puun oksasta. Tuli suunnitelman muutos ja painuin kenturaan ja kuten arvata soppii, niitä kusiaisia oli se toiset tziljoona siinä maassa. Makasin kusiaisten valtakunnassa. AWWWWW! Niitä meni kaikkialla, IHAN kaikkialla!

Mun pitää myös kehittää tuota välimatkojen päättelytaitoa. Konna riepu sai oikein todellisen etsintätehtävän kun mun etäisyys keskilinjasta oli kaikkea muuta kuin 50 metriä. Puhuivat alueen takarajaa sotkiessaan jotain takanurkan merkkinä olevasta kaatuneesta puusta. JepJep... kun mä löysin ekan sellaisen kävelylinjaltani, menin kiltisti sen taakse, mutta ehkä niitä ois ollu "vähän" aikaisemminkin. No tosimies Konna selvitti kuitenkin dilemman hienosti. Se ei metrejä laske!

Kiva oli treenata! *tahtoolisäätahtoolisää*

* * *

Kotona touhuttiin vähän lampaiden kanssa porukalla. Hauskoja otuksia, luulevat olevansa koiria:

KaunisMuusaFyra.jpg
Saanko esittäytyä? Olen Kaunis Sipola ja tuo tummakutrinen kaverini takaoikealla on Muusa Sipola.

nakkariakiitos1.jpg
Täältäkö sitä näkkäriä saa. Anna, anna, anna!

nakkariakiitos2.jpg
Eihän me millään viekkauvella emmekä röyhkeyvellä...

nakkariakiitos3.jpg
Ettepä saaneet, lällällää!

nakkariakiitos4.jpg
Etumatka paras matka, nopein saa!

laidunnetaanyhdessa.jpg
Mihin se niitä puotteli?

KattiViidakko.jpg
VIIDAKOSSA SUHISEE!!!!

KattiViidakko2.jpg
Fyrahan se siellä. HIPPA!

KattiFyra3.jpg
KIINNI JÄIT penikka!

* * *

Ei mua enää niin harmita se Iisalmen kisakeikan väliin jääminen. Kiva kotiviikonloppu takana ja vielä muutama tunti edessäpäinkin. Mitähän tässä vielä keksisi?