AIJAIJAIJAIJAIJAIJAI AIAIAIAIAI UUUUUUUUU ja sitten liuta tuskaisia "aikuistensanoja"! Siinäpä ne viime yön kuulumiset lyhykäisyydessään. Näin unta, että olin jossain ihme jumpassa ja yhtäkkiä heräsin raastavaan pohjekramppiin, kansan kielellä sanottuna hemmetinmoiseen suonenvetoon. Kramppi ei hellittänyt aamuun mennessä ja edelleen mulla on melkoinen pohjelihas, sellanen selvärajainen, varsin turvoksissa, ehdottomasti ulkoisesti bodariainesta ja rentonakin kova. Lisäksi se on kosketusarka ja tuntuu siltä että millä hetkellä hyvänsä se sama tuska voisi alkaa uudelleen (tiedättehän SEN tunteen?). Eipä paljon varpaita heilutella. Ei hyvä, varsinkaan sunnuntain kisaurakkaa ajatellen :-(

Jos ei tuo koipi huomenna ole paremmassa kunnossa, pitänee turvautua tohtorin lappuun ja luovuttaa sunnuntain suhteen suosiolla. Kyllä tuolla koivella tänään pätkiä treenasi Tupoksella, mutta juosta muutamaan tuntiin 9 rataa... noup - hullun maineen & ittensä rammaksi voi saada muutenkin. Tässä tais olla sitten se meikkiksen "palkka" viime viikonlopun urakoinnista vai tietääkö joku mistä ihmeestä tommoset krampit saa alkunsa?

Tupoksessa tupeloitiin tänään Ellan ja Konnan kanssa. Ellan kanssa treenit meni oikeastaan aika mahdottoman hyvin. Onnistuin tekemään sille umpikulmista takaaleikkauksia pujolle ja ottamaan sivusuunnassa väljyyttä pujon ohjaamiseen. Ella alkaa osata, oppia ainakin. Pitäis vain muistaa harjoitella noita vaikeampiakin juttuja eikä aina vain nautiskella semmosista vaihtoehdoista jotka on koiralle helpoimpia - siis kotitreeneissäkin, tuollahan Minna pitää loistavasti huolen siitä, ettei me tehdä tylsiä ohjaussuunnitelmia. Kiitoskiitos!

Konna oli pujokulmissa taas ihan pro. Noissa se loistaa! Se missä me ei Konnan kanssa nyt loistettu oli treeni, jolla koko harjoituskerta aloitettiin. Niitä mun suuresti "rakastamia" piikkihypyiksi ristimiäni tilanteita. Mä en osaa kääntää, Konna ei osaa kääntyä ja tulos epätoivoista räiskimistä. Voi että mä olen huono noissa! Kotiläksyä, kotiläksyä ja pitää piirtää Mammallekin karttamerkit missä mennään metsään ja missä kohdassa eksytään. Ellan kanssa tuo juttu meni paremmin, mutta Ellahan onkin yksi notkeimpia koiria minkä mä tiedän. Se helpottaa mun urakkaa merkittävästi.

Konnan kanssa sain taas tuta siitä, että mun oikeasti pitää vain mennä sen mukaan tilanteisiin vaikka vauhti ja meno tuntuisi kuinka hurjalta. Se kääntyy sitä paremmin mitä lähempänä sitä olen. Luonnon laki, jota vain ei meinaa muistaa tuolla radan melskeessä. Ellaa vedätin nyt noissa kohdissa kauempaa kuin ehkä tavallisesti, mutta sieltä se juoksi tulemaan ja teki ihan kivaa koukeroa harkkojen loppuun. Ellaa pitäis palkata vielä enemmän niiltä namikipoilta jostain muualta kun mun kädestä, mutta jotenkin se kuppien asentelu vain aina unohtuu ja harkkakoukeron jälkeen vasta muistaa, että AINIIN, missäs palkkakuppi. Liikaa liikkuvia osia?

Tehtiin me tänään Konnalle myös puhdasrotuisuustesti. Joo, ei ole böörderköllie, on belggari ja ohjataan kuin belggari. Viski oli kovasti paljon enemmän BC ja Pia pääsikin kääntelemään sitä kikkakutosilla ja onnistui tuossa loistavasti.

Kontaktinillitystäkin meillä oli. Ella juoksenteli ihan kivasti omat osuutensa. Konnalla käytettiin aikaa ja energiaa siihen puomin alastulon tekemiseen nopeasti. Välillä oltiin jäljillä ja sitten taas tuli hitaita alastuloja. Pitää pohtia tätä tovi ja toinekin. Ailahtelee tuon esteen suoritus ja tekniikka. Mä jopa tullessa mietin sellaistakin, että pitäisikö se alastuloon vauhtia saadakseen vapauttaa sieltä korkeemmalta jo wubballe ja sitten vauhdin tultua kuvioihin, ottaa taas se noppee pysäytys siihen työn alle? Nyt Konna vain ennakoi sitä tulevaa pysäytystä ja on NIII-III-IIIN kilttiä poikaa. On mullakin valituksen aiheet. Toisilla koirat roiskii kontakteja ja me mietitään kuinka saatas alastuloon lisää virtaa. Ei käy tasan...

Ennen Tupokselle lähtöä meillä käväisi pikku vieras. Rinja-neito, Trinan & Woodyn vajaa 3-kuinen hetelmä, poikkesi pikakuvauksilla:

Rinja210808f.jpg
Seisoo jo kuin muka isot tytöt (paljastus: kuva "noin nro 376" tuosta tilanteesta, kameran takana HannaH)

Rinja210808j.jpg
SöpöSöpöSöpöSöpö

Rinja210808g.jpg
Ja jalatkin on millä juoksennella

Rinja210808e.jpg
Ja tää kuvaussessio oli sitte tässä, silvuplee!

Huomenna tiedossa tokottelua, Jennin huoneen raivausta (taas!), saunomista ja furmistelua.Lauantaina olis sukulaisten treffaamista ja epävirallinen BH-koe harjotuksen vuoksi. Sunnuntaina se Iisalmi jos sinne vain päästään lähtemään. Tuon kintun on nyt antauduttava näihin Aaaaaapin antamiin hoito-ohjeisiin. Lisäksi päätin, että ens yön mä nukun niin, että painan jalkaani jo valmiiksi sängynpään lipastoa vasten, ihan vaan kaiken varalta.