... ehkä mä selviän tulevista OKK:n kisoista! Siellä tarvii mennä päivän aikana "vain" 8 rataa. Tänään juoksin 2 tunnin aikana kuus rataa ja olen edelleen hengissä... tai ainakin luulen niin.

Meillä oli siis reppu-cup, tai siis shampoo-cup, joksi se tänään ristittiin. Ehkä nuo 55 pulloa MIELETTÖMÄN hyvää kotimaista shampoota saadaan ehkä jaettua tämän loppukesän ja syksyn aikana. Tänään meni taas kymmenkunta pulloa ja viime viikolla samanmoinen satsi. Meillä on kohta Raahessa mahottoman puhtaat rekut!

Ekan radan menin Femmalla. Se oli nollarata mölliluokan radalle, jossa kyllä kurvia oli ihan ykkösluokankin edestä, mutta kurvit oli koirille loogisia ja niissä ei ollut mitään mahdotonta koirille, jotka osaa mennä eteenpäin. Ohjaajille oli pikkuisen muistitehtävää ja valssailuharjoitusta, mutta sitähän toki voi jo mölliradoilla ollakin. Femman nollakoirailun otin ilman rataan tutustumista ja hölkäten, jotta ajasta olisi tullut vähän loogisempi möllikoirakoille. Siitä huolimatta kipitettiin se 17 esteen rata niin, että kello pysähtyi 29 sekuntiin ja tuloksena ois ollu nolla jos se ois laskettu, mutta kun ei laskettu niin saatiin palkaksi vain hyvää mieltä.

Toka rata oli Fyralla ykkösissä. Mulla jäi kokonaisuudessaan todella agilitymäinen olo tuosta radasta, vaikka kaks rimaa lopussa alas tulikin. Se ohjautui ehkä parhaiten, mitä koskaan sitä olen missään ratapätkäharkassakaan saanut siitä irti. Sitä pystyi lähettämään ja oma liikkuminenkin onnistui paremmin kuin olisin aavistellut. Se meneminen ehkä näytti jopa agilityltä eikä miltään kauppakassin kuskaamiselta. Lähetin sitä tekemään tehtäviä ja siirryin itse seuraavaan paikkaan. Kiitos ja NAM Fyra! 

Kolmas rata oli taas Femman. Sama rata kuin Fyralla ja vähän eri ohjauskuviot. Ihan kiva suoritus saatiin aikaiseksi ja nollalla tultiin maaliin. Parasta ko. radalla oli ehdottomasti Femman putkiin heitot. Ne se hallitsee! Aika tais alittua ihan kivasti ja lopulta Femman sijoitus kaikista ykkösluokan koirista (mini, medi ja maxi) oli ensimmäinen. Kotiin saatiin pullo... yllätys yllätys... SHAMPOOTA!

Neljäs rata oli Misiun kanssa kakkos-kolmosissa. Tähän rataan oli ujutettuna takaakiertoja ja vippauksia ja ties mitä piruetteja. Laitoin loppupalkaksi Misiulle osan ruoka-annoksesta kuppiin maalialueen tuntumaan ja ajatuksena oli päästää se kesken radan palkalle jos menee oikein hemmetin hyvin joku juttu. Noh - koko rata meni hienosti ja palkan sai vasta maalisuoran jälkeen. Nollalla maaliin ja nopeimmalla kakkoskolmosten sellaisella. Pullo shampoota -> pysyy Misukkakin puhtaana.

Viidennen radan juoksin Ellan kanssa melkein heti Misiun perään. Ellalla oli kiva menomeininki, mutta se teki niin sikamaisen A:n alastulokontaktin, että jos se ei olis jo ehtinyt siitä putkeen mennä, oisin palauttanu sen kyllä niska-persotteella takas A:lle miettimään syntyjä syviä. Tilanne oli kuitenkin jo menetetty, joten jatkettiin matkaa. Aivan kelpo suoritus se näin juuri juoksutauolta palanneelle oli ja nopialla vitosella tultiin maaliin ja loppupalkalle. Nyt A-harkkaa tiedossa ja minä kans voisin vilkaista hiven peiliin, että mitäs ei koiraa käske alas saakka sillä esteellä. A-esteestä huolimatta ihan hyvä mieli tulevia kisoja ajatellen ja pujolla kesti vedätystäkin hienosti.

Kuudes ja illan viimeinen rata oli Konnan sirkusta. Alkurata meni hyvin ja A:n alastulo oli L-Oistava. Pujon jälkeinen takaakiertokin meni ihan jees, mutta sen jälkeisen elämän voisi pyyhkiä vähäksi aikaa pois muistilokeroista. Siinä mä olin huono! Olin valinnut ohjauskoukeroista Konnalle ehkä kaikkein epäsopivimman siihen saumaan (takaaohjauksen) ja sain kärsiä oikein nerokkaan hylsyn. En vain saanut käänneltyä Konnaa siinä kohdassa kunnolla. Konna kyllä yritti, mutta en onnistunut osuttamaan sitä oikein. Mähän en periksi antanut ja otin kohtaa uusiksi, kunnes sain sen onnistumaan. Tarvitsi kyllä hämmästyttävän voimakasta vartalo-ohjausta, mutta oppi ja ikä kaikki. Niin tulin taas piirun verran viisaammaksi. Kun tuo kohta onnistui, loppurata meni taas moitteettomasti. Konna oli kyllä kovasti kuulolla ja hallinnassa. Ehkä tuota hallintaa auttoi se, että valmistauduttiin suoritukseen niin, että Konna oli kokoajan irti. Sen oli pakko olla kuulolla 60 sekuntia jokaisesta minuutista. Ehkä toimi, ehkä ei, mutta kokeilinpa tuollaistakin hulluutta.

Illan shampoo-cupissa oli myös muuta kookikansaa. Trina ja Woody naapurista teki varsin kelpoja suorituksia ja Woodyn näin nyt eka kertaa radalla. Hitsinvitsi siinä saa naapuri kaivaa nappulat alleen jos meinaa tulevaisuudessa pysyä pojan perässä. Nyt meni vähän säätämiseksi, mutta koirastahan kyllä näki, että se ois kyllä tehny jos ohjaaja ois pysyny tasapainossa ja pystyssä :-D Tulikos Heni asfaltti-ihottumaa? ;-) PIKKUSEN on ehkä nuoriherra erilainen ohjattava kuin perfektionisti-enkylläikinäteevirheitä-Trina.

Woodyn sisko Alma teki mölleissä hienon radan. Virheitä tuli kympin verran, mutta sillä sijoituttiin palkinnoille. Ykkösten radalla Almalla sitten vähän ote herpaantui ja sen piti käydä moikkaamassa puolisiskoaan Femmaakin, mutta useita hyviä pätkiä siellä oli. Mikä parasta: Roi on opettanut Almalle pujon hienosti. Ei tartte kisakorkkausta varoa sitten aikanaan keskeneräisen pujon takia.

Nio - Femman sisko - kentän ilopilleri ja valopilkku sijoittui tänään palkinnoille sekä mölleissä että ykkösissä. Suvi ohjasi Nioa oikein hyvin ja tuo parivaljakko on täysin valmis korkkaamaan viralliset agikisat Oulussa reilun viikon päästä. Ykkösten radalta napsahti nollatuloskin, joten olipa todella hieno homma!

Shampoopullojen jakoa odotellessa otin Kattilla vähän putkea ja aitaa (rima maassa edelleen, ei tartte kenenkään kauhistua). Putki oli kiva, ei siitä sen kummempia. Aidalla otin takaakiertoja, twistejä, takaaleikkauksia ja taisi siinä joku sylkkärintekelekin tulla vahingossa. Lopuksi otin sillä pari aidalle etenemisharjoitusta ilman namitargettia ja siitä huolimatta se irtosi kivasti. Viimeiseltä irtoamiselta jatkettiin juoksemista kohti autoa. Ihana natiainen!

Illan päätti vielä Fyran pien tottistreeni. Otin sillä kisamaisia seuraamispätkiä, jossa itse yritin esittää suolapatsasta ja parit luoksetulot suoraan sivulle tullen. Luoksetuloissa meinas vähän laiskotella ja hidastella (ei Fyran tapaista), joten palkkasin vapauttamalla taakseni lentävälle lelulle. Hyp-hyp-hyppyä tuli jokunen toisto. Keskityin nyt lähinnä siihen, että mitä tapahtuu hypyn jälkeen. Pysäyttelin Fyraa hypyn taakse ja harkkasin sivulle siirtymisiä. Nyt puuttus tuosta välistä enää se, että Fyra hyppäis sen esteen riittävän pitkälle ja suoraan ja kääntys mua kohti ilman venkoiluita. Vielä on aikaa... nou panic ;-)

Nyt on saunottu ja Katti & Jannu on ottanu iltabileet tässä työhuoneessa. Oiskohan hyvä aika vääntäytyä itekin jo unille. Huomenna alkas viikoittaiset Tupoksen temmellykset. Taidanpa viedä Minnallekin pullollisen... SHAMPOOTA... pesköön vaikka lampaitaan, jos ei niitä työkoiria sovi peseskellä :-D

Ja ne illan ratapiirrokset tähän loppuun:

molli_elo08.jpg
Möllit. Onhan tuolla kurvia, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä.

ykkoset_elo08.jpg
Ykkösluokka. Vähän samaa teemaa kuin möllit, mutta pikkusen enempi muistamista ohjaajille.

kakkoskolmoset_elo08.jpg
Kakkos-kolmoset. Nyt mukana jo vähän ohjausvaihtoehtojen etsimistä.