Mitä sitä ei kasvattinsa eteen tekisi?

Jos Veltolla on agitreenit ja kartturi yhtäkkiä estyy treeneihin pääsemästä, niin pitäähän sitä rientää auttamaan. Eihän sitä nyt voi missata koiran harrastuksia, pettyy vielä polonen! Ajelin tänään Tupokselle kartturoimaan agirotukaveriani Velttoa JATKO1-treeneihin.

Treenit meni kivasti ja Veltto oli pätevänä. Aluksi hioskeltiin rengasta ja huijattiin koiria etenemään pussisuoralla. Rengas meni loistavasti ja aita-pussi-aita -suoralla Veltto suorastaan keuli. Pujoa otettiin verkoilla ja Veltolla oli selvä juju siitä mikä tämä juttu on. Anne tosin kertoi Veltolla olevan Arkalassa jo oman pujon, joten harjoiteltu ilmeisesti on. Hyvä! Pujoon mentiin myös avokulmasta aidan takaa ja sekin onnistui kivasti. A-esteellä ei ollut ongelmia. Rehellinen juoksukontakti lienee Veltolle parhain tapa tuolle esteelle. Nipistellään noita sekunteja joka paikasta mistä niitä on otettavissa. Sitten mentiin pidempiä koukeroita, joista ensimmäinen oli eräänlainen U, jossa oli tiukka n. 150 asteen käännös aidalta takasinpäin loppusuoralle. Ei moitteita taaskaan, paitsi että onnistuin sössimään ensimmäisen aitariman alas vedättäessäni turhan paljon Velttoon virtaa. Toinen pidempi kiekura oli valssailuharjoitus ja se tehtiin kahdesti. Ensin otin makkarapalkalla ja toisen kurvin vedätin patukan avulla. Molemmat kurvit onnistui loistavasti, Veltto antoi varmasti itsestään kovinkin konkarimaisen vaikutelman eikä se ollut edes hidas. Meni siis sen verran hyvin vaikka itse kehunkin. Tais kartturin kokemuskin nyt olla avuksi :-D Illan viimeinen harjoitus oli aita-aita-takaaleikkaus-putkeen ja Veltto toimi edelleen junan vessan tavoin. Meleko ukko! Päätin tänään, että sille koiralle hankitaan vielä jonain päivänä ihka oikea keltainen vihkonen, siis se kilpailukirja ja jos tuota ei kukaan muu sen kans tee, niin minä teen! Piste, ISO piste!

Ennen Tupokselle lähtöä käväisin mutkan Käpiksessä Misiun ja Fyran kanssa. Misiulla otin parkkiksella kahdella aidalla takaakiertoja ja takaakiertoja kera sylkkäreiden ja kyllä sieltä ihan kelpoja suorituksia tuli. Pari kertaa se kyllä vähän oikoi noiden mun ohjausten lukemisissa, mutta selvästi parempaa esitystä takaa-käskyn osalta kuin viime viikonloppuna. Treeniryhmien vaihtaessa vuoroa, mentiin vielä puomi kahdesti, takaa kierretty aita ja onnistuneen puomikontaktin jälkeen palkaksi mutkaputkeen. Siinä oli Misiun ekat varsinaiset treenit sitten... hetkinen... sitten... noh, pitkään aikaan.

Fyrakin otti parit aidat ja ihan kelvosti se hypeskeli. Kerran kiilasin sille riman tiukemmin siivekkeiden väliin muistuttaakseni siitä, että se rima kannattaa ylittää kunnolla. Sen jälkeen ei tullut enää tiputuksia. Fyran aitapyöritykset meni ihan kivasti.

Ilmoitin tänään koiria kisaamaan:

Ensi viikonloppuna Iisalmessa ollaan Konna, Misiun ja Ellan kanssa
30.8. Ylivieskaan menee Femma, Konna, Misiu ja Ella
31.8. KAS:n kisoihin Fyra ja Femma
7.9. Fyran tokokoe
lisäksi ilmosin Kattin pentunäyttelyymme 20.9.

Tulossa on vielä AGI:n piirinmestaruuskisat ja mitäs vielä? Pitäisikin ottaa silmäys agilityliiton kisakalenteriin.

Tänään tais alkaa sorsajahti. Pauke ulkona on sen mukaista ja sorsat tarttis konekiväärit siipiinsä puolustautuakseen sitä tulitusta. Onneksi koirat ei ole moksiskaan, mutta vähän aikaa pysytellään kyllä suosiolla noista merenrantapusikoista kauempana.

Huomenna taas Tupokselle. Elämä on yhtä liitoa... agiliitoa, mutta EN VALITA!