1934196.jpg kännykkäkuva: TF

Joo on, monessakin paikassa... varmasti, ehkä, kai? Tänään ainakin Jokirannassa kirves heilui ja luunpalaset lenteli niin, että autokatoksen kattopelti ropisi ja yksi jos toinenkin tarvitsi suojalaseja.

Meille oli pihaan "ilmestynyt" aika heikossa hapessa ja lihassa ollut nauta (sukupuolesta en mene väittelemään) ja se luukasa piti saada aavistuksen pienemmiksi osasiksi. Eipä aikaakaan kun pienellä adrenaliiniannoksella tämän päivän aikana kyllästetty perheenäiti pisti ammun pusseihin ja pakkaseen. Nyt on haukuilla hampaankiillotusainetta taas vähäksi aikaa. Kiitokset jälleen kerran meidän luuvastaavalle & kuskeille ;-)

Koirat ovat olleet koko illan enemmän kuin hiljaa. Jokainen sai eteensä mojovan luun ja niitä syödessä on muu maailma unohtunut. Ainoastaan Katti ja Luva bilettivät luunsyönnin lomassa pihalla:

kIMG_3029.jpg
Dances With Ball

kIMG_3013.jpg
Muovipullo, pikkukoiran paras lelu?

kIMG_3083.jpg
Eti vaan Tuppo oma lelus!

[ lisää kuvia ]

Jennillä oli tänään eskarissa sellainen roolileikkipäivä. Heidän piti pukeutua vanhahtaviin vaatteisiin ja he viettivät toripäivää. Jennille lainattiin mummin kätköistä mekko, essu ja huivi. Aluksi neitiä hirvitti peilikuvansa (näytti kuulemma täti moonikalta ja mollamaijalta), mutta mielissäänhän tuo lopulta oli. Kuviakin otettiin kotiin päästyämme:

kIMG_2986.jpg kIMG_2994.jpg
Jenni & Luva

Treeniviikkomme rajoittuu vain ja ainoastaan maanantaille ja en edes häpeä tunnustaa sitä. Ei ole ehtinyt! Viime kuukausien aikana rästiin jääneiden "tehdään kun ehditään" -hommien purkaminen on alkanut. Vähäistä on vielä aikaansaannos, mutta hiljaa hyvä tulee.

Mitäs me maanantaina treenattiin? Ella ja Femma ottivat noin 10-15 pujottelua per rekku ja Misiu kokonaista kaksi. Eri kulmista, eri temmoilla ja leikkauksia. Siinäpä se ohjelma lyhykäisyydessään. Osa onnistui, osa ei. Hommia tehtiin kuitenkin lyhykäisesti, hyvällä fiiliksellä ja onnistuneeseen suoritukseen päättäen. Koirien "nälkä" tehdä lisää jäi kovaksi. Hyvä näin!

Fyra ei ehtinyt ottaa sitä ensimmäistäkään pujottelua, mutta harjoitteli sitäkin ahkerammin farmariautossa istumista kun luukku avataan. Meni pieni rulla rautalankaa kun väänsin sille käytösmallinnosta aiheesta. TIO:ssa on aina häkit, joten oven avautuminen ei tarkoita ulospääsyä ja rynnimistä on turha edes yrittää. Lagunassa on vain koirakalteri ja luukun avaaminen on tie onneen.... VÄÄRIN... luukun avaaminen tarkoittaa sitä, että autossa ollaan ja pysytään ulostautumislupaan saakka. Ans kattoo nyt jäikö sinne muistisopukoihin mitään jahka seuraava Laguna-reissu koittaa.

Tähtiryhmälle pidettiin viimeiset ulkotreenit. Pikkuisen oli itsellä sellainen olo, että tässäkö se tämäkin vuosi mennä hurahti. Pöh! Treeneissä otettiin muistipelejä aiheista aitahässäkkä ydistettynä kontakteihin ja putkihässäkkä yhdistettynä aitoihin. Lisäksi kaksi omatoimiharjoittelupistettä. Yllättävän nopeasti saatiin tehotreenit pidettyä ja päästiin pimeän alta pois. Lopuksi vielä kasattiin sakki yhteen ja kerrottiin ensi maanantain "päättäjäisistä" Huilissa. Toivottavasti sinne tulee mahdollisimman paljon väkeä ja saatisiin ideoitua talvitreenaustakin järkimoodiin.

Huominen ilta menee kokonaan Oulussa Kennelpiirin hallituksen kokouksessa. Perjantaina lähdetään hetipian töiden jälkeen kohti agilityn MM-kisoja. Lauantai & sunnuntai ollaan tiiviisti katsomossa ihastelemassa maailman huippujen menoa ja kannustamassa suomalaisia. Jos nyt on AIVAN pakko nostaa omat suosikit Suomen joukkueista, mineissä Leila, medeissä Saima ja makseissa Zen taitavat olla nuo koirat. Ihan yhtä iloinen tosin olen minkä tahansa suomalaisen menestyksestä tai vaikkapa menestymättömyydestäkin. Pääasia on vain nähdä huippuagia ja nauttia siitä! Lauantai-iltana mennään vielä MM Fani-iltaan syömään ja nostattamaan tunnelmaa.

kIMG_3124.jpg
Mitähän Luvan pienessä mielessä liikkuu? Mitähän ;-)