Lauantaina tuli taas todistettua, että nimi on enne (vrt. Femman femmat), mutta jännitysmomentiksi jäi se, miten Fyran nimi tulisi agilityssä näkymään sunnuntaina. Noh, ihanneaikaa ei eka startissa Oulussa ylitetty fyra sekunnilla, ehei. Aikaa ei tarvinnut edes ottaa, sillä Fyra pääsi fyra estettä hylkäämättä, teki ennen hylkyään fyra virhettä ja esteellä numero femma tehty lentokeinu pisti siltä tivolirannekkeen limitin sulki ja multa paloi sulake. Poistuttiin radalta tuomaria kiusaamasta :-D

Toka radalla mulla oli muka oikein hienot ohjaussuunnitelmat radan alkuosan hylkyrysään (puomi ja suora putki rinnakain ja niihin ei tietenkään saanut mennä, vaan piti kääntyä niiden edestä 180 astetta). Koitin muka vekittää saadakseni kivat hyppylinjat, mutta pöh tuo mitään sellasista kikkailuista tajua. Näyttihän se alkuasetelma tietty pätevältä :-D No vekki ei onnistunut, mutta kohta meni virheittä. Tyylipisteitähän ei jaeta. Fyra teki radalla kuuliaista työtä ja alastulokontaktit olivat napakoita. Radan reunalta kritisoitiin sen keinun ylösmenokontaktia, mutta mulla itelläni on semmonen kutina, että sen takajalat osui. Kaunis se ylösmeno ei ollut, mutta olipa miten oli, tuomarin lapanen ei noussut. Loppusuoran käskytin niin kuuluvasti, että varmaan Rotuaarillakin tiedettiin, että Fyran tarttee nyt hypätä. Uskalsin tuulettaa vasta kun viimeinen rimakin oli ylhäällä. NOLLA, SIIS PUHDAS RATA, EI VIRHEEN VIRHETTÄ! Fyralle eka nolla, eka LUVA, eli LUpa VAihtaa luokkaa ja näitä lupia tarttetaan sitten vielä kaks tuosta ykkösluokasta että luokka vaihtuu. Sijoituskin oli 23 kisaajan joukosta hienosti toinen ja vain kaksi nollaa tuli koko luokassa. Ei paha!

FyranRuusuke.jpg
Agiliitowöllin eka ruusuke (kuva AS)

Femman eka MINI1 rata meni hienosti. Ihanneaikakakin (46 sekuntia...) alittui yli neljällä sekunnilla ja radalla oli KAIKKI kontaktiesteet. Yhdessä kohdassa se meinas mun selän takaa vähän oikoa, mutta huomasin onneksi ajoissa ja vältyttiin esteen ohitukselta. Maalissa oltiin nollatuloksella ja tämähän tarkoitti sitä, että Femma sai sen kolmannen LUVAnsa, agisertin ja siirron askelta ylemmäs kakkosluokkaan. Tälle päivälle se tämän Jokirannan poppoon toinen LuVa ;-)

FemmaPalkintoaHakemassa.jpg
Femmasta kakkosluokkalainen. (kuva AS)

Joo, kakkoseenpa kakkoseen... tämäpä vasta ongelma juuri tuona päivänä. Meillähän oli Annen kanssa eiliselle melkein minuuttiaikataulu ja tuo kakkosiin nousu aiheutti päänvaivaa. Me ei sinne ehdittäisi jäämään, joten vaihtoehdot olisi että joku muu vie Femman radalle tai se ei mene laisinkaan radalle. Sara sitten urheana lupautui Femman kartturiksi ja sinne ne kaksi jäivät odottelemaan kun me Annen kanssa poistuttiin paikalta. Sara ei tunne Femmaa ja Femma ei Saraa. Femmaa ei myöskään koskaan aikaisemmin ole ohjannut kukaan muu kuin minä. Hiven, etten sanoisi aningen uskaliasta, mutta vain rohkeat elävät ja tervepäinen koira tuommoisen kestää. Saralle ja Femmalle oli tullut hieno rata, mutta pujolla oli yhteinen sävel ollut 10 virhepisteen edestä hakusessa. Tulos kuitenkin ja sijoitukseksi kolmas. Ei paha! Kiitos Sara, hienosti meni!

Annen kanssa suunnattiin tosiaan Tornioon ja Anne kävi siellä tekemässä vähän duunia. Minä lenkkeilin tuon ajan Fyran kanssa ja löydettiin yksi jalkapallokenttäkin, jossa hetki tottisteltiin. Fyra oli innokas kaikesta aamullisesta agiliitämisestä, autossaolosta ja lenkkeilystä huolimatta. Hyvä treeni vieraissa olosuhteissa ja palkkanakin oli vain sen oma nahkahihna kun kaiken muun unohdin autoon ja auto oli Annella. Eipä tuo Fyraa haitannut. Sama kai se on millä sitä leikkii. Pyörätiellä saatiin myös mukavaa harjoitusta BH-kokeen kaupunkiosuutta varten, sillä vastaan tuli monenlaista liikkujaa rollamummosta rullahiihtäjiin. Kyllähän Fyra niitä katsoo ja merkille tuommoiset kummajaiset laittaa, mutta sokeahan se olisi jos ei katsoisi. Ei siitä puu-ukkoa olla kouluttamassa :-D

Annen saatua työnsä valmiiksi, poikettiin pikaisesti Ikeassa, eläintarvikeliikkeessä ja saunajuomaostoksilla. Sieltä suunnattiin viivana kohti Napapiiriä ja Joulupukin naapuria. Haettiin sieltä Annen unohtuneet alusvaatteet *reps* ja... noh... käytiinpähän vain kylässä kivalla kaverilla.

Jaa että MIKÄKÖ se kolmas LuVa sitten oli eiliselle. Nii-iiiin, miettikääpäs sitä...

LuvaKotona.jpg

Meillä ei enää treenata, lenkkeillä, reissata tai olla kotona Luvatta :-D