"When you can't tell your friends from your enemies it's time to go"
Quantum of Solace

Tuntuu, että kohta omakin pää on tyhjiö, sillä se ei käsitä enää tätä koko kuviota, johon rotujärjestössä on ajauduttu. Ne, jotka haluaisivat selvittää yhdistyksen asiat, luokitellaan riidankylväjiksi ja suu yritetään tukkia sulkemalla pääsy ainoalle mahdolliselle yhdistyksen tiedotuskanavalle, joka toimii edes jossain määrin reaaliajassa. Kyllä - uskallan väittää sen olevan yhdistyksen tiedotuskanava, sillä olen itse ollut yhdistyksen vuosikokouksessa, jossa toimintasuunnitelmaan kirjattiin keskustelupalstan toimivan "sisäisessä ja ulkoisessa tiedottamisessa". Olisi mielenkiintoista tietää voiko näin tehdä? Voiko yhdistyksen jäsenen pääsyä yhdistyksen alaiseen toimintaan evätä?

Noh, tuolla toimintasuunnitelman kohdalla sisäisestä- ja ulkoisesta tiedottamisesta on jo useita kuukausia sitten pyyhitty persoonaa, joten keskustelupalstasta onkin tullut kivojen kuvien ja corgien hassujen tempauksien uutislehto. Rakentava keskustelu melkeinpä kaikesta on kaikonnut, siirtynyt muille ulottuvuuksille ja jos sitä sinne on koitettu takaisin saada, tulee isoluuta lakaisemaan mokomat kirjoitukset ja paiskaamaan kirjoittajan jääkaudelle miettimään olemattomia rikoksiaan. Tuolla käsitteellä tässä tapauksessa tarkoitetaan tiettyjen aihepiirien käsittelyä ja nuo aihepiirit ovat mitä ilmeisimmin nykyhallitukselle kovasti arka paikka.

Sinällään mielenkiintoista, että tuo on noin arkaa aluetta. Jos hallitus on kokouksissaan selvitellyt, ettei "taloussotkuja" ollutkaan edellisellä hallituksella, miksei sitä asiaa voi nuijia kuntoon aivan julkisesti? Miksei asiasta voi tiedottaa niin, että se tieto varmasti tavoittaa kaikki? Ainiin... lukihan Corgisetissä 2/08 seuraava ranskalaisella viivalla alkanut valtaisa tiedonanto: "-keskusteltiin edellisen hallituksen tili- ja vastuuvapaudesta, tarvittavien selvitysten mukaan suoritetaan saatavat, jonka jälkeen asia on kunnossa." Noniin - kaikkihan tuosta tajuavat kuka maksoi ja kenelle? Kuka olikaan velkaa ja kenelle? Tuostahan aivan selvästi näkee, että Suomen Welsh Corgi Seura maksoi minulle velkansa vai näkeekö sittenkään? Niin ja hallitushan se vain voi keskenään päättää että "asia on kunnossa". Ei se vain näin mene!

Ainoa nuija, joka tuon tili- ja vastuuvapausasian voi loppuun saakka saattaa on yleiskokous. Uusi 2008 hallitus ei yksin ole tietenkään tuon vuosikokouksessa tehdyn päätöksen syypää, vaikka siellä asiasta vouhkanneita istuukin tässä uudessa hallituksessa. Uudella hallituksella olisi kuitenkin ollut rauhanavaimet käsissään, mikäli he olisivat heti "saamiensa lisäselvityksien" jälkeen kutsuneet koolle ylimääräisen yleiskokouksen jossa asia olisi saatettu kuntoon. Uudesta yleiskokouksesta olisi voinut tiedottaa Corgiset-lehden välityksellä, eikä kokouskutsun kulut olisi olleet kuin yhden sivun verran paperia siinä lehdessä joka kuitenkin lähetetään jäsenistölle. Tietääkseni yleiskokouksen järjestäminen on pariinkin otteeseen todettu hallituksen mielestä tarpeettomaksi. Ei siis ollut muuta vaihtoehtoa kuin tarttua tuumasta toimeen ja alkaa ajamaan yleiskokouksen koollekutsumista jäsenistön toimesta.

Tässä kohdassa alkoi meuhkaaminen yhdistyksen varojen tuhlaamisesta ylimääräiseen kokoukseen. No mutta - tuollaiset asiat olisi voinut tietenkin miettiä siinä kohdassa kun tili- ja vastuuvapausasiassa äänestettiin ihan jostain muusta kuin tili- ja vastuuvapaudesta. Jotta kakku olisi vieläkin koristeellisempi, sama tilintarkastaja kuitenkin ilomielin valittiin uudelleen tilintarkastajaksi. Siis se, jonka tilintarkastuskertomuksen esittämän tili- ja vastuuvapauden sama kokousväki juuri äänesti kumoon. Ei pieni ihminen ymmärrä tätä kuviota.

Se mitä tilintarkastaja ohi tilintarkastuskertomuksensa (se virallinen paperi) kokouksessaan suustaan päästi, oli täysin epävirallista ja se olisi pitänyt saattaa hallituksen - ei yleiskokousväen tietoon, ei ainakaan ilman, että hallituksella on ennakolta ollut tieto tästä ja mahdollisuus hankkia asioista selvityksiä. Jos huomautukset ovat niin merkittäviä jotta niiden perusteella evätään tili- ja vastuuvapaus, olisiko nuo kuitenkin pitänyt sitten merkitä tilintarkastuskertomukseen?  Hallitus sai tietoonsa ennen vuosikokousta vain tilintarkastuskertomuksen vailla moitteen sanaa. Voiko hallitus siis mitenkään varautua yhtäkkiä melko kyseenalaisessa kokousilmapiirissä selittämään vakuuttavasti noita epäkohtia kun suurin osa kokousväestä tuntuu olevan tilassa, jossa työnnetään etusormet syvälle korviin ja pärisytetään kielellä. Tiedän - hankalasti sanottu, mutta ei sitä tunnelmaa voi muuten kuvata. Näin MINÄ sen koin ja mielipiteeni on omani.

Vuosikokousta on käsitelty monessa keskustelussa, mutta kaikki ne poistettiin ja poistetaan edelleen keskustelupalstalta. Jokainen sana on kuitenkin tallessa, joten kyllä niistä kommenteista on ne kokousväen harha-ajatelmat ja -käsitykset esille tulleet. Sanottiinhan siellä poistetuissa viestiketjuissa aivan suoraan mm. näin: "Lakitupaan ei tästä asiasta mennä, koska kyseessä ei ole kirjanpitolain vastainen rikos, vaan epäluottamuslause hallitukselle." ja toisen kirjoittajan toimesta: "tili-ja vastuuvapauden myöntämättömyydellä voidaan ilmaista vain tyytymättömyyttä jos niin halutaan. Kokouksessa toimittiin demokraattisesti eli annettiin jäsenistölle mahdollisuus ilmaista tällä tavoin mielipiteensä hallituksen toimista." . Hallitukselle ei myöskään esitetty mitään vaatimuksia asioiden korjaamiseksi niin, että tili- ja vastuuvapaus voitaisiin myöntää. Niin, miksi olisi esitettykään kun mitään ei ollut eikä ole edelleenkään, ei edes sitä T&VV:tta. Ikävä ja karu totuus kuitenkin on, että tili- ja vastuuvapausasiassa äänestetään VAIN tili- ja vastuuvapaudesta. Ei mistään muusta. Mistä tuollainen harha-ajatelma kokousväen mieleen edes putkahti? Epäluottamuksen esittämisille on ihan omat konstinsa, joista yksi oli vaihtaa akat hallitukseen ja niin tapahtuikin. Se asia taitaakin olla kokouksen yksi selvimmistä asioista.

Oma henkilökohtainen luottamukseni hyviin ja järkevästi asioita hoitaviin ihmisiin on horjunut pahasti ja uskon etten ole ainoa, joka näin kokee. Olen jokseenkin laskutaitoinen ja pystyn äänestystuloksien perusteella päättelemään, että nk. hyvissä tuttavissanikin oli henkilöitä, jotka joko menettivät kokouksessa järkensä tai ovat ihmisiä, joihin tuo kokouksessa kuultu lietsonta upposi ja joiden kanssa en mieluusti olisi enää tekemisissä. En tietenkään tiedä kuka äänesti tili- ja vastuuvapauden myöntämistä vastaan, mutta uskon vakaasti tietäväni nuo 11 henkilöä, jotka mukailivat tilintarkastajan virallista lausuntoa äänestäessään.

En käsittele vuosikokousta tämän enempää. Jätän mainitsematta mm. kokouksessa jaetut lappuset, joissa ohjeistettiin kokoukseen tulleita mattimeikäläisiä äänestämään tietyllä tavalla. Hirmusen kekseliästä, suorastaan älykästä! Mennyt on mennyttä ja se pitäisi saada jotenkin paikatuksi niin, että rotujärjestön hommat voisivat jatkua edes pikkuisen puhtaammalta pöydältä. Täysin puhtaaksi sitä tuskin enää saa.

Noh, ylimääräisen yleiskokouksen anomisadressit lähti hallitukselle ensimmäisen kerran 28.8. Nimiä piti olla tarpeeksi ja jopa reilusti, mutta kas kummaa kun niiden palautuessa (käsittämättömien mutkien ja viivästyksien jälkeen) sieltä olikin hylätty 6 allekirjoitusta plus neljä vuoden 2007 hallituksessa istunutta allekirjoittajaa. Tarvittava nimimäärä jäi siis KAHTA allekirjoitusta vajaaksi. Noista kuudesta hylätystä "ei-jäsenestä" neljä olikin jäseniä. He ovat jopa saaneet Corgiset-lehtensä ja kyse on tänä vuonna jäseneksi liittyneistä henkilöistä, joten jäsenrekisterissä ei ole voinut olla heidän tietojaan just in case. Hallitus tiedotti "kaaoksessa" (kaaos ja kaaos, hyvinpä tuosta lehdet aikaisemmin osas lähtä) olleen jäsenrekisterin olevan nyt kunnossa, mutta kovastippa tuo viimeisin sekoilu puhuu muuta kieltä. Meidän hallituksessa istuneiden nimikirjoituksien hylkäämistä en voi myöskään käsittää. Olemme jäseniä siinä missä muutkin ja voimme anoa ylimääräisen yleiskokouksen järjestämistä muiden rinnalla. Päivänselvää on, että emme tietenkään osallistu ko. kokouksessa tili- ja vastuuvapaudesta päättämiseen. Se on kokonaan eri asia. Corgiseuran hallitus vetoaa nimien eväämisessä johonkin hallintoesitykseen, mutta merkillistä on, ettei tuollaista lakimuutosta löydy. Sanomattakin on selvää, ettei myöskään hallitus lausunnossaan voi mainita mistä kohdasta/pykälästä/esityksestä/lakimuutoksesta/mistälie on tämä kohta noukittu. No olipa miten oli - vajaa listamme olikin kokoajan lukumäärällisesti aivan riittävä.

Nyt nimilistat ovat lähteneet takaisin. Yhdistyksen sääntöjen mukaan 1/10 jäsenistöstä on nyt vaatinut uutta yleiskokousta koolle tili- ja vastuuvapauden tiimoilta. Yhdistyksen tulee järjestää ko. kokous viipymättä. Siitä tiedottaminen ei ole ilmaista, mutta on aivan turha syyttää noista kuluista niitä jotka tahtovat panna pisteen tälle sotkulle. Toistan itseäni ja heitän luupin vuodatukseni alkuun... hallituksella olisi itsellään ollut keino järjestää kokous hyvin hyvin pienin kustannuksin. Tili- ja vastuuvapaudettomuus ei ratkea millään muulla kuin yleiskokouksella. Lukko ja piste!

UGH, olen viimein aloittanut avautumiseni.

"Teille on tuttua, miten me kaikki
puhkeamme kukkaan sellaisen ihmisen lähellä,
joka näkee meissä olevan hyvän ja
osaa houkutella esiin parhaan meistä.
Ja tiedämme, miten me kaikki kuihdumme
sellaisen ihmisen lähellä,
joka koko ajan löytää meistä vikoja"

Desmond Tutu