nore1.jpg

Meidän ällösöpöä ja yli-ystävällistä (?) Nörttiä lainatakseni voisin nyt sanoa GRRRR! Kävin tänään ostamassa Jennin pikkupikkudigikameraan isomman muistikortin ja kotiin päästyäni kokeilin kapistusta. Ei toimi ei ja näytössä seisoo "card error". Onneksi KVG tietää kaiken ja sieltä selvisi, ettei tuo pikkiriikkinen Mezzotieltä peritty kamera suostu tunnistamaan kuin max 512 Mt kortteja. Ostin siis 1,5 gigaa liikaa. Tietääkö kukaan myydäänkö enää MISSÄÄN tuommosia nykyaikaisittain aika pienellä kapasiteetilla varustettuja muistikortteja? Ei ainakaan tuossa kaupassa ollut josta tuon 2 gigasen ostin. Kortilla oli kuulemma elinikäinen takuu, mutta tuskin se kattaa sitä, että kapistus johon sitä ollaan tunkemassa on liian iäkäs ymmärtämään hyvän päälle.

Tulipa siinä muistikorttiasiaa ihmetellessä tyhjenneltyä Jennin ottamat kuvat kamerasta. Kuusivuotiaalla näyttää olevan pakottava tarve kuvata joko omaa naamaansa tai omia varpaitaan:

ringa2.jpg

Näitä kuvia oli kymmenkunta, vain varpaiden asento vaihteli. Taustalla näkyvä Hontto-Petteri eli Ringa ei juuri asentoaan muuttanut. Siitä oli myös oma 20 kuvan sarjansa paremmalla valaistuksella. Yllättäen kaikki samassa asennossa otettuja (tyttö ottaa mallia äiteestään, joka aina rapsii kuvia sarjatulella sen toivossa että edes joku onnistuisi):

ringa.jpg

Tarina ei kerro mitä Honttonen on ennen kuvanottoa puuhastellut, mutta veikkaan sen syöneen kynänsä nro 124 673. Väri on tällä kertaa ollut ilmiselvästi vaaleanpunainen, vai voisiko kyseessä olla jopa pinkki korostuskynä... hmmm...

Tuossa kamerassa on myös kivoja kehyksiä joista valita efektejä kuviin. Titus on osunut aika hyvin sydänkuvion sisäpuolelle, mutta kuvakulmista voitaisiin Jennin kanssa pikkuisen keskustella joskus ajan kanssa:

tiitus.jpg

Tuon ensimmäisen Nörtin irvistyskuvan otin minä tasmaniantuholaisten pörrätessä äsken Nörtin kimpussa. Ilme on sen verran häjy, että pennut vaihtoivat "kuka pelkää mustaa Nörttiä" leikin "kolme pentua (hyvin kiltisti) laudalla" taiteiluksi. Nörttiä on kuvannut myös Jenni, joka on onnistunut ikuistamaan Nörtistä sen parhaat puolet:

nore2.jpg

Hauska tämmönen pikkukamera ja vielä hauskempaa on antaa se tuommoselle hyvin uteliaalle eskarilaiselle pariksi illaksi vapaaseen käyttöön. Sitä löytää omasta perhe-elämästään ihan uusiakin piirteitä. Jätetään ne nyt kuitenkin tässä blogissa dokumentoimatta :-D

Minä itse käytin tänä iltana pikkupokkaria ikuistaakseni rakkaalta ystävältä saamani ruusuasetelman. Kiitos! Oli ihana nähdä pitkästä aikaa ja parannamme tapamme tästä eteenpäin, ainakin pyhästi ja aidosti yritämme. Eikö vain?

ruusu.jpg

Ainiin, aloitettiin me hallikausikin eilen. Jaettiin aluksi porukkaa vähän ryhmiin, kerrottiin pelisäännöistä ja sitten treenautettiin kahdella koukerolla. Lopuksi me ohjukset koitettiin trenata nopiasti omat koiramme, mutta pikkusen se tuppas oleen hankalaa kun yli-innokkaat oppilaat ei malttaneet lopettaa omaa treenaamistaan ;-)

Konna otti kontakteja ja aitapyöritystä. Ihan hyvin sujui ja intoa piisasi. Kuuliainenkin jopa oli. Yhden läpijuoksupuomin Konna lipsautti, mutta tämäkin on parempi suunta kuin se aikaisempi himmailu oikean alastulopaikan etsimiseksi. A:n alastulokakskakkosenhan se tekee vaikka mun selän takana. Hieno mies!

Femma leikki ehkä enimmäkseen pujottelulla muutamista eri kulmista. Lisäksi ihailin muutaman toiston verran sen puomin alastulojuoksuja. Niitä EI SAA ryssiä pilalle PISTE! On ne niin hienot! Jokusen aidankin se loikki. Yksi viistoaita meinasi olla pikkusen hankala, mutta siitäkin selvittiin ilman rautalankaa kun ohjasin enemmän omalla kropallani, en vain käsillä.

Fyran hommelina oli alastulokontaktit kaikilla kolmella kontaktiesteellä. Yksi lentokeinu tuli, mutta muuten oli ihan kelpoja kakskakkosia alastuloissa. Kyllä se siitä, oppiminen hyvällä alulla.

Lopuksi Katti 7 kk poseerauskuva. Ei tullut ihan fiaskoa ;-)

Katti7kk.jpg