2130460.jpg
Femma latautuu nojailemalla MM-paitaan ja seuraamalla linnanjuhlia. Pitänee vissiin uusia lataussysteemi ensi kerrallakin.

Seinäjoella oli eilen kolmosille kolme starttia. Kaksi ekaa tuomaroi Vesa Sivonen ja viimeisen Salme Mujunen. Olosuhteet kisapaikalla oli U-P-E-A-T! Kannatti mennä jo niidenkin vuoksi. Meidän autoseurue starttasi matkaan kolmen hujakoilla Raahesta. Autossa kaksijalkaisia edustivat lisäkseni Pia ja Jenna ja nelivetoja oli mukana Femman lisäksi Jola, Nilla, Viski ja Konna. TIO:ssa oli siis täyslastillinen agilityyn kilahtaneita aamuvirkkuja, tai noh - virkuista en niin menisi vannomaan, mutta kilahtamista tarvitaan, että tämmöselle reissulle eksyy.

Femma starttasi eka kertaa kolmosluokassa ihan oikeasti ko. luokkaan ilmoitettuna. Tavoitteena oli opetella kilpailemaan, sillä Femman kisaura on starteiltaan aika vähäinen ja kisapäivissä laskettuna vieläkin mitättömämpi esitys. Tulosta on vain tullut siinä määrin, että kolmosissa käskevät kisata ja VOI kääpiö minkä teki!

Konnakin oli oikein mukavassa vedossa, mutta aivan nappisuorituksiin ei sen kanssa eilen ylletty. Radat kyllä sujuivat kivasti, mutta kun kovaa mennään, niin se on sitten nii-iii-iiin pienestä kiinni. Konnassahan ei mitään vikaa ollutkaan, mutta minulla ei oikein se viimeinen silaus meinannut toimia sitten millään. Tylsää tommonen kun tyyppi tekee parhaansa ja mä ajelen puolivaloilla.

sivD_sjki.jpg
D-kisa, päivän eka rata. En vastaa aivan varmaksi esteiden kulmista ja etäisyyksistä. Ihan muistinvaraisesti tänään piirretyt kuvat. Tohon suuntaan kuiteski kirmailtiin ;-) Ihanneaika 45 sekuntia

Eka rata oli agirata. Katselin rataantutustumisessa, että siinä oli Femmalle pari vinkurampaa paikkaa ja että taidot laitettaisiin koetukselle JOS myöhästyn yhdestäkään suunnittelemastani jutusta. Muuten voin sanoa tuon radan onnistuneen ihan just ja melkein niin kuin suunnittelinkin, mutta jäin jotenkin ihmeellisesti varmistamaan F:n jo varmistamattakin upeaa juoksukontaktia ja meinasin myöhästyä seuraavalle esteelle ohjauksesta kokonaan. Femma ajautui eri puolelle kuin olin suunnitellut ja pitikin heittää takaaleikkaus ja käyttää kaikki tuurikortit yhdessä kohdassa (kilauta kaverille jäi vain käyttämättä, sitä tehtiin radan jälkeen). Femma kuitenkin selvitti tämän kohdan ja matka jatkui hienosti, jopa niin hienosti, että maalissa tulostaulussa luki ihanneajan alitusta ja nolla ratavirhettä, sijoitus 11. noin 50 kisaajan joukosta. OMG ja puhelinlangat lauloi!

Konnan ratasuoritus oli yhtä kohtaa lukuunottamatta just semmonen kun olin ajatellutkin sen olevan. On se vain jännä, että jos seiskan ja kasin välissä olis ollu välistäveto, en siinä varmasti olisi onnistunut - MUTTA - kun siinä pitää hypätä takaa tuo kasi, onnistun saamaan Konnan enemmän kuin kauniisti tuosta välistä vain laskemalla aavistuksen pituiseksi ajaksi käteni alas. No kieltohan se sieltä tupsahti. Loppurata mentiin kuitenkin melkoista haipakkata ja ohjasin Konnaa melko rohkein linjoin. Tyyppi meni eikä meinannut ja maalissa oltiin kiellon korjaamiseen menneestä ajasta huolimatta -3 sek alle ihanneajan. Ainiin, taisi se viimeinen rima tulla alas. Sijotus oli muistaakseni 23. noin 70 kisaajasta, joten ei se ihan mahottoman pepulleen mennyt.

sivE_sjki.jpg
Toka rata, oikeasti tuo 19 este ei ollut NOIN kaukana. Ihan normi 6-7 metrin väli siinä oli. Makseilla este nro 6 oli muuri ja 15 oli hyppy. Mineillä toisinpäin. Ihanneaika 35 sek.

Hyppärin alun otin Femmalla rautalankamallinnoksena. Se söi pikkuisen aikaa, mutta ilmeisesti ei liikaa kun ihanneaikaan kuitenkin kirmailtiin. Muilta osin mulla ei ole mitään muuta muistikuvaa tuosta radasta kuin se, että Femma ja mie mentiin eikä meinattu ja F oikeasti luki itsekin rataa. Muutamassa kohdassa olisi vielä ollut omassa ohjauksessa tarkentamisen varaa kun F ehti sanoa käskevät hauhaunsa esteiden väliin. Ei me kuitenkaan hituroitu. Maalissa oli mahtava fiilis kun tajusi FEMMAN TEHNEEN TUPLANOLLAN! WAU! Kääpiö hassuttaa ihan tosissaan meitä kaksjalkasia kun vie heti jännityksen tästä kolmosluokan kisaamisesta. Tästä eteenpäin voidaankin napsia kaikessa rauhassa yksittäisiä nollia SM-kisoja varten, se haluttu tuplanolla kun tuli kertalaakista. Puhelinlangat lauloi taas ja lujaa!

Konna toimi tuollakin radalla moitteettomasti. Hetsasin sitä ennen radalle menoa pujolle, jotta se itse sen hakisi mahdollisimman pienellä linjalla. Joo, haki se... kahdesti. Pitkäkoipipojat Viski ja Konna oli tehneet varmasti yhteisen "kuinka teet ohjaajan hölmistyneeksi" -sopparin, sillä molemmat kaivoivat hypyn 12 jälkeen pujon eka välin vain tarkistaakseen jäikö sinne mitään. Voihan pahvi! No oma moka se tietty oli kun niin huolettomasti valssaili laakeasti 13 hypyn takaa koiraa vastaanottamaan, mutta mutta mutta... joskus ei pojat tartteis olla niin omatoimisia! Tokihan se loppurata meni lujaa ja virheittä. Hyvä rata, hylsystä huolimatta.

muj_sjki.jpg
Ja päivän huumoripläjäys. Salme Mujusen F-kisan rata, jossa eroteltiin juoksijat juoksentelijoista. Ihanneaika nyt oli 60 sek ja siihen ois päässy vaikka kävellen, mutta ei sitä kolmosissa ruukata innokasta koiraa seurauttamalla rataa viedä, joten ei muuta ku tossua toisen eteen.

Femma osasi tuolla radalla ihmeen paljon edetä. Nyt kyllä vähättelen, siis se OSASI edetä, OIKEASTI. Se myös löysi vaikean pujokulman ja takaosan välistävedotkin meni loistavasti. Kympille päästin sen sylkkärillä. Loppusuoran se meni upeasti ja oli maalissa paljon ennen minua. Tuloksena kuitenkin 15, mikä meni pieleen? Kolmoshypyllä se sujautti itsensä vauhdin vähääkään hidastumatta siivekkeessä olleesta 10-senttisestä lautaraosta. Ei ole hajuakaan kuinka kummassa se siitä mahtui. Olin päättänyt, että mikäli alla on virhepisteitä, vien Femman pujoon ohjaten sitä meidän heikommalta puolelta. Itse pujoon vienti onnistui, mutta sitten sain Femman rytmin sekaisin ja tuli vitonen. Koitin korjata rytmiä ja onnistuin koskemaan koiraan, toinen vitonen. Kun me viimein saatiin se erittäin epätoivoinen pujo valmiiksi, jatkettiin taas menoa moitteettomasti. Me siis osattiin radan vaikiat paikat, mutta sorruttiin aivan muihin asioihin. Pitää siis olla ilonen, tuloksesta huolimatta. Niin ja oli se sentään kuitenkin tulos radalla, jossa kyllä jengi osasi tehdä hylsyjäkin.

Konna oli ihan PRO-tuolla radalla. Kolme putkea meni loistavasti ja takaosan välistävedotkin. En enää muista teinkö vetoja, työntöjä vai mitä tuuppinkeja, mutta eniveis, ei virheitä. Konnan ollessa putkessa aloin käskyttämään sitä pujolle ja lähdin oikaisemaan jo pujon loppuosaa kohden. Neropatti osasi tapansa mukaisesti kaivaa pujon aloituksen upeasti. Kyyti oli kovaa ja nollaa aina hypylle 16 saakka, jolta Konna tuli alas putken suuntaisesti ja kiersi esteen taakse. Tästä hölmistyneenä me tuijotettiin nanosekunti toisiamme esteen eri puolilta ja sitten Konna päätti toimia. Se hyppäsi mua kohden ja piip-piip-piip. Hylsyksihän se meni, mutta oli meillä kuitenkin hauskaa. Loppusuora meni läskiksi viimeisen hypyn osalta, mutta kuka sitä enää laskee.

En kyllä eläissäni ole ollut tommosella radalla, mutta koettu ja nähty. Kyyti oli hurjaa ja jalat tietää eilen juosseensa. Kiva oli kuitenkin huomata, että ei sitä ihan toivoton oman juoksemisensa kanssa ollut. Kyydissä tuli pysyttyä ihmeen hyvin. Kumpikin neliveto myös haki itse putkia, joten ei tarvinnut olla nenästä viemässä. Hauska ralli, mutta en minä tiedä, tahdonko näitä tän tyylisiä ratoja ihan alvariinsa juosta.

Matkaseurallakin oli hyvä päivä. Pia otti Jollella tuplanollat (radat 2 ja 3), Viskillä hienoja hylsyjä ja Jennan & Nillan kotiintuomisina oli nollat radoilta 1 ja 3. Johan meillä oli tunnelma katossa ja into piukeena! Kotimatkalle päästiin lähtemään aikataulusta etuajassa ja ensimmäinen etappi oli Seinäjoen Hese. Kotona oltiin puol 11 maissa, kai, en muista varmaksi. Olin jo niin sippi.

Viimeisimmät treenit, pikakuulumiset siltä rintamalta

Viimeviikon Tupostelut torstaina juostiin kisafiilistä hakien ja suorituksia kellotellen. Mentiin kaksi rataa ja molemmat kahdesti (juoksin siis 8 rataa). Lisäksi kellotettiin pujoilta aikoja.

Tässä statistiikkaa:

FEMMA
  • rata 1 (hyppärimäinen): 25,35 sekä 22,50
  • pujottelu: 3,57 sekä 3,44
  • rata 2 (4 kontaktia + pujo ja muuta sälää): 32,40 sekä 32,22

KONNA
  • rata 1: 19,44 sekä 19,34
  • pujottelu: 3,10 sekä 3,12
  • rata 2: 34,03 sekä 32,31

Tällä kerralla selvisi tiettyjä paikkoja joista voisi vielä aikoja nipistellä. Mulle selvisi myös konkreettisesti se, kuinka paljon mä säästän aikaa noilla juoksukontakteilla. Verratkaas huviksenne Femman ja Konnan aikoja kakkosradalta. Voin sanoa ettei Konnakaan hidastellu, mutta mutta...

Koirat oli aivan kisafiilareissa. Niille sai hienosti otettua kisamaisia kontakteja ja pujollevientejä sopivissa kierrosluvuissa. Ihana treeni! Lisää - kiitos ja nam!

Tiistaina lopeteltiin pentuagikurssi ja kyllä on jo ikävä noihin treeneihin. Katti tosin oli nyt viime kerralla pikkusen keskittymiskyvytön. Liekö tekee juoksua. Onhan ikä jo sopiva. Katti onnistui myös karkaamaan keinulle ja sen vuoksi saadaankin nyt sitten opiskella keinu alusta saakka. Penteleen pentele! Voisi tuo pentu joskus tulla varovaiseksi muutenkin kuin iskemällä ensin päätään mäntyyn ja oppimalla vasta sitten. Videomateriaaliakin tuolta kerralta on kun ehdin ne Vimeoon tunkea. Palaan asialle siis ;-)

Nyt saunaan!