Olen kai täällä blogissanikin ihmetellyt kahden lapun perusteella samankokoisen BOT-koltun kokoeroa. Päällekäin asetettuna noissa malleissa kaula-aukot asettuvat jotenkin erilailla ja se vaikuttaa istuvuuteen.

2130760.jpg
Nämä on kokolapun mukaan samaa kokoa.

2130761.jpg
Heikko kuvaviritelmä kaula-aukkojen eroista.

Misiun versiossa 48-senttisestä BOT-takista (sininen) on edessä "kiristysnauhat", jotka eivät oikeastaan mitään kiristä, kunhan ovat koristeena.  Kaula-aukko laskeutuu kuitenkin hienosti ja selkäosa on täydellisen muotoinen Misun kurveihin.

Kaverilta ostamassani mustassa BOT:ssa ei ole noita nauhoja ja pääaukko ei laskeudu Misiun päälle laitettuna niin alas ja istuvasti kuin tuossa toisessa ja näin ollen selkäpituudesta huolimatta musta jää nimenomaan Misiun (ja Kattin) päällä pituudeltaan vajaaksi. Musta kuitenkin istui mitoiltaan Ellalle ja Femmalle, mutta ongelmaksi muodostui helmat, joihin pikku-akat kompastuivat.

Tarvittiin linnanjuhlat, neula, lankaa, tarranauhaa ja pikkuisen heijastintarraa koristeeksi. Syntyi tällaista jälkeä:

2130247.jpg

Ja se istuu nyt Femman päälle näin:

2130250.jpg

Ja liikkuminen onnistuu ILMAN kompastelua. Nyt se ON hyvä! Tarranauhan voi tarvittaessa poistaa kokonaan tai säätää koirakohtaisesti. Seuraavan kerran kun otan ompelukoneen esille, kiinnitän nuo nauhat kunnolla. Käsinompelutaitoihini en pidemmän kaavan mukaisesti kamalasti luota ;-)