... ja mitään tekemättömyydestä tekstiä nykästävä. Mutta sehän onnistuu kun pannaan onnistumaan.

Aikaseksi ei ole loppuviikolla saatu muuta kuin kuvia. Kameraa on ulkoilutettu urakalla ja siinä sivussa raitista ilmaa ovat saaneet myös koirat ja kaksilahkeiset. Jenni on ollut kuvauskaverina sen mitä on sattunut huvittamaan. Minä olen kuvannut ja kyykkinyt hangessa.  Tapsa on korjannut näpit jäässä TIO:a ja keffeli sentään, onnistunut saamaan siitä lämpiävän ajopelin. Tässä muuten kuva siitä kohdasta josta jotain erittäin tärkeää oli PAMahtanut taivaan turuille:

termostaattiveks.jpg

Noiden kahden putkenpään välissä pitäisi olla JOTAIN. Koska meillä asuu wannabe-automekaanikko, se JOKU on nyt korjattu ja kohdan pitäisi olla entistä osaa ehompi. Kahtellaan ja toivotaan!

Perjantaina töissä toteutin kauniin päivän kunniaksi kuvaussession. Kiersin työmaatani ulkoa aurinkoisessa pakkassäässä ja napsin rakennuksesta kuvia eestä, takkaa ja jopa yläpuoleltakin. Totuuden nimissä se kameran linssi suuntautui välillä vähän talosta ulospäinkin, mutta tuskin ketään närästää. Siinä kuvatessa sitä vasta tajuaa kuinka kauniissa ympäristössä työpaikka sijaitseekaan, vai mitä sanotte?

sairaalaedesta160109.jpg
Tämmönen on minun sorvaamo sinertävässä pakkassäässä.

ilta_merelle.jpg
Terveyskeskuksen vuodeosastojen takana avautuu meri.

merelleaamulla160109.jpg
Zoomataanpa sitä merta vähän lähemmäksi.

kirkko_iltasemmalla2.jpg
Meidän kerroksen päätyikkunasta näkyy Raahen kirkko.

leilanikkunaa160109.jpg
Ja työkaverin ikkunassa on ihania jääkukkia.

Katoppas kun tulee tekstille mittaa vaikkei mitään kirjotakkaan. Tämähän on helppoa kuin heinänteko!

Koirakuvaus meni tänään lähinnä uusiin putkiin totutteluksi ja suurin osa kuvista olikin tasoltaan luokkaa "juu-ei näin". Yritys hyvä kymmenen ja löytyi sieltä seasta jokunen ihan kuvan näköinenkin. Löytää se sokea kanakin jyvän jos tarpeeksi hakee. Todistettu on!

Ensin kuvausvuorossa olivat Ella, Femma ja Esko. Ne juoksi eessuntaas. Ellalla ja Femmalla oli yleensä juoksemisessaan joku päämäärä, mutta Esko hyppeli vain louskuttamassa leukojaan. Yhtäkkiä se kiinnostui Ellan takalistosta liian kanssa ja sisälle tultuamme sain todeta, että Ellan osalta on Pakkasrallit rallateltu. Sillä alkoi juoksu. Jos vanhat merkit pitävät kutinsa, Femman juoksu alkaa muutaman päivän sisällä ja se siitä tosesta rallipuolikkaasta. Niin taas tuuri kohdillaan, ettei mitään määrää!

smIMG_1269.jpg

smIMG_1374.jpg

smIMG_1375.jpg

Kakkosvuoroon pääsivät meidän Wanhukset. Ajatuksena oli ottaa niistä kivoja ja seesteisiä kuvia, joista huokuisi Wanhojen koirien älykkyys ja elämänkokemus. Kilinvillat! Titus melkein 14vee ja Ringa kesällä 12vee eivät taida sammaloitua vielä vähään aikaan...

smIMG_1557.jpg

smIMG_1560.jpg

smIMG_1578.jpg

Lopulta hieman kierrosten laskettua, Jennin avustuksella, saatiin kyyneleet silmiin tuova kuva meidän Wanhoista. Tästä pitää tehdä suurennos, juliste, seinämaalaus, tienvarsimainos tai jotain:

RingaTitus170109.jpg

Siinä Wanhoja kuvatessa Jenni kuuli kummaa pauketta ja lähti tietenkin katsomaan mikä moisen äänen aiheuttaa. Kohta nurkan takaa kuului huuto: "äääääitiiiiiiii Fyyyyyyra on tullu TAAS hulluksi". Tämmönen näky mua odotti:

smIMG_1716.jpg
Meidän Jenni käyttää 130 cm vaatteita...

Kappas vain! On Fyran päiväpomppujen aika. Vielä se ei ole tuon lauta-aidan yli tullut, mutta korkealla se käy. Hauskemmaksi asian tekee se, että se hyppää ilmaan aidan takana, ei sitä vasten. Pamahdus tulee vasta kun Fyra kiepauttaa itsensä ja potkaisee takajaloillaan lautoihin. Aidan takana on meidän "pikkutarha" ja mokoma näköeste on rakennettu Jannun ulkoilun rauhoittamiseksi. Ei tartte poikien kattella toisiaan verkon silmistä kun on tuo näkemäeste välissä. Fyra on sitä mieltä, että viis laudoista kun aidan toiselle puolelle voi katsella tälleenkin. Kaheli...

Kolmas satsi kuvattavia oli Katti ja Luva. Jenni kieltäytyi pihalle lähdöstä. Päivän raitisilmakiintiö oli kuulemma täys ja aamulla taivaskanavilta tallennettu Shrek3 veti puoleensa (on muuten hauska hulluttelu aikuistenkin katsoa). Saatto tuo tietenkin olla syynä myös se, että Jenni oli tälle päivää nähnyt jo idioottikoiria riittävästi.

Katista tuli useampi nätti pääkuva ja Luvasta... noh, sen jos saa kuvattua kaikki neljä jalkaa maassa, voi kyllä sanoa ikuistaneensa ohikiitävän hetken.

smIMG_1905.jpg

smIMG_2131.jpg

smIMG_2103.jpg

smIMG_2114.jpg

smIMG_2075.jpg

smIMG_2123.jpg
Prrrrrr - takasi!

Joo-oo, ei käy aika pitkäksi noiden kahden kanssa ja jos ei noiden katselu hymyilytä niin suosittelen kääntymään jonkun kivan setän tai tätin puoleen ja kertomaan mikä mieltä painaa.

Iltapäivän kääntyessä jo kohti vaaleanpunaista auringonlaskua, käytiin Misiun kanssa talsimassa tuo Eskon, Ellan ja Femman sekoittama pelto ympäri ja kotiin palattuamme päästin sen takapihalle irti. Huomasin vasta kuvia kamerasta purkaessani, että Misiun selkälinja ON oikeasti suoristunut ja takajalkojen liikerata pidentynyt. Tämä käy ilmi juoksukuvasta ja sen löydettyäni tulin hyvin HYVIN iloiseksi.

smIMG_2197_misiu.jpg
Laukka jo melkein entisellään.

smIMG_2190_misiu.jpg
Asennehan on ollut koko ajan kohdillaan.

Kaikki tämänpäiväiset kuvat löytyvät PhotoBucketista, johon voit oikoa TÄSTÄ linkistä.

Tälle iltaa edessä on enää saunominen ja kiukaan päällä kuumennetut makkarat. Huomasin tuolta jääkaapista, että ei aivan pelkällä peruskärkkärillä tänään mennäkkään kun oli ryynäreitäkin ostettu. Tuleekohan sieltä tänään jotain kivaa leffaa? Lumessa möyrimisen jälkeen sauna, ruoka ja Tokmannilta löytyneeseen tassunkuvin koristettuun "Cat Club"-vilttiin kääriytyminen kuulostaa epätavallisen houkuttelevalta.