Tänään treenasin 5 koiraa maneesilla. Eilisestä happihyppelystä taisi olla apua kun jopa jaksoin sen treenisession aika hyvin. Mukana oli Femma, Fyra, Konna, Katti ja Luva. Ohjelmassa oli pujon omatoimista hakemista (Fy&Fe&Ko), takaaleikkauksia (Fy&Fe&Ko&Ka), viime viikonlopun kolmosten A-radan alkuosasta muokattua kieputusta (Fy&Fe&Ko) ja aidan perustreeniä (kaikki).

Konnalla tein pujolla ihan extreme-pujonaloituksia. On se kone! Fyralla ja Femmalla jatkoin siitä mihin torstaina Tupoksella jäätiin. Kuudella kepillä otin niillä aloituksen hakemista. Fyra harjoitteli myös sitä huonompaa puoltamme ja Femmalla otin namikupin avulla sivuttaisirtoamista. Mielestäni sain aika hyvin onnistuneet treenit tästä asiasta. Ollaan ehkä nyt pikku askel lähempänä sitä tavoitetta itsenäisestä pujosta. Tästä se lähtee.

1238354693_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä treenissä väänsin väkisin takaaleikkauksia melkein jokaiseen mahdolliseen kohtaan. Kuten viime torstainakin, mulle oli aika vaikeaa olla ajamatta koiran päälle. Vaikein paikka oli tuo neloshyppy Fyran kanssa ja seiskahyppy Femman ja Konnan kanssa. (Joo-oo, väänsin siihenkin takaaleikkauksen ihan harjoituksen vuoksi ja lähetin siitä  sitten pussinsuuta hakemaan. ) Femman kohdalla ongelman muodosti aivan vain oma hätäilyni. Kun maltoin, koirakin teki. Pussin haki hienosti. Konnalla taas ensimmäinen kerta meni hienosti, mutta seuraavilla kerroilla se neropatti alkoi ennakoimaan pussia ja yritti oikoa jos ei ollut tarkkana. Fyran neloshypyn ongelmat olivat samoja kuin Tupoksella torstaina. Kesti tovin, että se tajusi kääntää itsensä hypyllä oikeaan suuntaan. Se on vähän toispuoleinen näissä notkeusasioissa, myönnetään... jankutin jankutin ja jankutin ja KAS! Sieltä ne alkoi käännöksetkin toimimaan. Jatkoin sen kanssa samalla linjalla vielä kolmella irrallisella hypyllä ja tein vastaavia kääntymisiä molempiin suuntiin. Alkoi toimia! Ans kattoo, toimiiko tuo asia ensi kerrallakin vai oliko tämä vain tällainen "tänään osataan ja huomenna unohdetaan" -asia.

1238354716_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä kurvelo oli viime viikonlopun kolmosten radan alusta mukaeltu juttu. Femma teki tämän nyt täysin oikein samalla ohjaussuunnitelmalla kuin viime viikonloppunakin meillä oli. Nyt ilmeisesti sain sen paremmin kropalla ohjattua nelosputken oikeaan päähän. Vitosen vein eka versiossa sylkkärillä. Koska eka suoritus meni niin hyvin, piti minun tietenkin kokeilla toisenlaista ohjaustapaa ja nyt lähetinkin Femman kutoshypyltä hakemaan itse putken suuta ja siirryin putken toisen suuaukon kautta kirittämään sitä maaliin. Tämäkin sujui hienosti. Oli itse hakenut putkensuuta määrätietoisesti. Hyvä Femma! Jospa ne nollakulman putket alkavat nyt mennä kääpiön osaamislistalle.

Fyra oli ensimmäisellä kiekalla kuutamolla ja niin taisin olla minäkin. Sävelet oli vähän epäsoinnussa. Väännettiin yrityksen ja erehdyksen kautta ja kun koko kurvi oli näin menty läpi, päätin onnistua ja kas kas - kun niin päättää, myös onnistuu. Fyra osasi koko mutkan.

Konna oli tällä kiekalla nyt aivan suvereeni. Kisoissahan se puikkasi kakkosputken tehtyään takas putkeen ja hyllytti suorituksensa. Nyt jäin odottelemaan sitä kutakuinkin tuohon putken ja kolmosaidan välissä olevan tähden paikalle ja annoin Konnan hommata käännöksen ihan itse. WAU! Sehän toimi. Kieputtelin Konnaa aikani noilla esteillä sinne sun tänne ja sitten aloin kokeilla. Otin saman radan niin, että jätin Konnan lähtöön ja siirryin sitä odottamaan tuohon nelosputken vieressä olevan tähden paikalle. Konna osasi! Lopulta kokeilin ohjata tuon alun nelosputken takaa ja KAS - sekin onnistui. Me muutetaan Konnan kanssa ison veden taakse harrastamaan sitä gambler-akiliitoa. Semmosta jossa pitää ohjata esteitä jostain kauempaa tietyltä alueelta. Nih! Passikin on molemmilla voimassa, joten jos meitä ei vähään aikaan nähdä niin lähettäkää postikortti osotteella Jossu&Konna, Poste Restante, Amerikka.

Konna kieppui noilla esteillä vielä kiekan jos toisenkin. Tein sillä kaikkea hullua. Ajatus oli saada sille paljon onnistuneita hyppyjä ja epäonnistuneista hypyistä sille tehtiin vähän numeroa. Eipä niitä nyt kovin montaa tullutkaan. Konna oli nyt aika tarkka koivistaan. Hyvä niin!

Katti harjoitteli kolmella aidalla ihan pieniä perusjuttuja. Takaakiertoja, takaaleikkauksia, irtoamisia jne. Kivasti oli Katti kuulolla ja palo aidoille mukavaa. Rukkanen oli palkkana ja se saikin aika lailla kyytiä. Lopuksi otettiin Kattilla muutama keinu K-Mamman ollessa apuna laudan kanssa ja innokkaita suorituksia Katti teki. Alastulon kakskakkoset on kyllä selkäytimeen sille nakutettu. Aika hauska!

Luva sai mennä suoraa putkea eestaas ja kun vauhti ja varmuus kohtasivat, pantiin putkea loivalle mutkallekin. Ei ongelmia. Luva menee kyllä kun ei älyä pelätä. Matalalla hypyllä tein vielä kahdeksikkoa ja takaakiertoja. Viimeisenä harjoituksena otin vauhdikkaita suoria lähestymisiä aidalle ja oli kiva huomata, että Luva oikeasti katsoi sitä aitaa mihin oli menossa. Sain ottaa siitä sivusuunnassa jopa etäisyyttäkin. Aika hyvin koiralta, joka teki tätä vasta toisen kerran eläessään. Hyvä siitä tulee, nih! Niin on päätetty!

- - -

Puhelinlangat lauloi tänään kivoja uutisia yhdistysrintamalta. Rottiksilla oli mennyt vuosikokouksessa läpi uusi tiukennettu Pevisa. Mekin oltiin kokouksessa mukana valtakirjoilla kun asia oli näin tärkeä. Nyt ei enää tarvitse jännittää tämän asian tiimoilta.

Siitä myyräntyöstä mä en vieläkään voi oikein kommentoida tarkemmin. Sori vaan ;-) Se kättä pidempi puuttuu edelleen meidän katon alta, mutta eiköhän tämä tästä vielä iloksi muutu.

Huomenna on Ellan fysioterapia Oulussa. Pitää rientää Akuuttiin heti töiden jälkeen, melkeinpä suoraan sieltä. Jokaisen sentin arvoista tämä lysti kyllä on. Tänään Ella kävi tassuttelemassa jo yli 300m lenkin ja palasi kotiin hyvävoimaisena. Pieniä on nämä matkat ihmis- ja koirakunnalle, mutta suuria harppauksia meidän omalle pienelle maailmallemme.

JK ja PEEÄS: Yöpakkasista huolimatta se h*lv*tti on edelleen sulana ja itsesuojeluvaistoni on edelleen tallessa, vaikka kuinka muut ovat toisaalla koittaneet toista väittää. Terkkuja vain ;-)