Jos herää perjantaina klo 6.30 ja menee seuraavan kerran oikeasti nukkumaan sunnuntaina klo 01.50, niin onko kyse itsetuhoisesta käytöksestä, idiotismista vai molemmista yhdessä ja erikseen? Molemmat vastaukset ovat varmasti oikein, mutta tuon kaiken taustalla on Tampereen koiranäyttely ja kimppamatkailu kolmella autolastillisella akkoja ja koiria. Mukana oli kookien lisäksi sappe-tuppoa, valkkaria, huskia, bööderköllietä ja rihveliä. Turha ei reissu ollut ja p*skastakaan ei voi puhua vaikka tehtyä tulikin.

Matkamme alkoi lauantain puolella puoli kahdelta. Ei silti oltu yhtään liian aikaisin näyttelypaikalla, vaan ehdittiin juuri ennen kamalaa ruuhkaa rokotustarkastuksen läpi.

Cardituomarina oli Ray Greer Uudesta Seelannista. Ihan uusi tuttavuus minulle, mutta positiivinen oli kokemus. Tutki koirat tarkoin, ystävällisesti ja oli kohtelias koiran esittäjille ja kehäsihteereilleen. Kummasti sitä sellaistakin asiaa tulee tarkasteltua.

Isomettäläisiä oli 47 ilmoitetusta cardista peräti 9. Jopas jottain! Tuplankin piti tulla Helsingistä, mutta valitettavasti Tuupelolla kävi uupelo ja meni polvi pipiksi juuri ennen näyttelyä. Kiva kuitenkin, että Tuplan taustajoukot tulivat kannustamaan meitä muita!

Vätys (Cat-Man-Doo) aloitti porukasta ensimmäisenä ja minä sain kunnian voittaa nämä arpajaiset. Mielellään kyllä voitinkin, sillä se jätkä osaa esiintyä. Kirjaimellisesti luonnonlahjakkuus tuossa hommassa kun ei harjoittele keekoilua muualla kuin Arkalan metsissä. Hyvä on valmennuskeino! Vättylä sai ERI:n ja sijoittui junnu-ukoissa toiseksi.

Avoimissa uroksissa viipelsin Woodyn (My Woodchuck) perässä. Siinä koirassa kyllä yhdistyy vanhempiensa vilkkauselementit. Huoh! Ellan vipinä ja Jannun härkäpäisyys saavat aikaan aika hauskan esitettävän. Woodyllekin ERI ja luokassa sijoitus toiseksi.

Valioukoissa Hanna & Unto (Kiwi Inchworm) ravasivat hienosti ERI:n. Unton arvostelukin oli ihan Unton näköinen. Hyvähyvä!

Junnunartuissa meitä olikin melko pitkä rivi mettänpeikkoja. Cat-sisaruksista paikalla olivat Kiiwi (Catchword), Tuisku (Catkin), Tove (Catowice) ja Katti (Catwalk) sekä nuoremmasta sarjasta Rinja (My Trilogy). Katti, Kiiwi ja Tuisku saivat erinomaiset ja vielä vauvamaisemmat Tove ja Rinja EH:t. Junnunartuissa oli 10 koiraa ja voiton vei meidän Katti. Kiiwi tuli kolmanneksi ja Tuisku viidenneksi.

Kattin arvostelu: "Excellent overall in type. Very good head & ear properties. Very good neck carriage & front angulations. Very good topline & tailset. Excellent movement."


EVVK tätä mutruhuulta. Se ois paljon mielummin vaikkapa... (kuvat AnneH & TF)

Nuorissa ja avoimissa ei meiltä edustusta ollutkaan, mutta Trinan (Dorodna Celinka) & minun vuoro koitti valioluokassa. Trinahan on siitä kelmi koira, että se aina taatusti onnistuu pudottamaan karvansa juuri ennen näyttelyä. Poikkeusta ei tapahtunut nytkään - eipä tietenkään! No karvattomanakin se sai ERI:n ja voitti luokkansa. Eipäs valiteta.

Paras narttu -luokassa Pirjo esitti Trinan neljänneksi ja voiton vei... huh huh... MEIDÄN KATTI! Jo toistamiseen me tarjoiltiin CACIBia selän taakse kun ikää ei ole vielä semmosiin palkintoihin edes likikään tarpeeksi. Hauska koira tuo Katti kun osallistuu näin tosissaan tähän mun penninvenytysprojektiin. Se on nyt käynyt kaksi junnuluokan näyttelyä ja saanut sertit molemmista. Johan on helppoa!

ROP-kehässä voiton vei voitokas valiouros ja tuomarin mukaan Kattin ainokainen "vika" oli se, että se oli vielä nuori. Jep, saa ja tuleekin olla. Tuomari tosin olis tahtonu viedä Kattin mukanaan. Eipäs annettu. Ois tullu sillon kyselemään kun ne Luvan kanssa tuhos tuon eteisen. Silloin ois voinu lähtäkki ;-)

Kasvattajaluokka kasattiin nyt hiven erilaisesta poppoosta kuin aikaisemmin. Mukana olivat Woody, Trina, Kiiwi ja Katti. Trikkiryhmällä siis mentiin ja voitettiin kasvattajaluokat. Molemmat esitetyt ryhmät sai kunniapalkinnot ja meidän tie jatkui illalla isoon kehään. Illalla tosiaan... siirsivät kasvattajaluokat kaikkein viimeisimmäksi ryhmäkilpailuksi ja voi mahoton sitä odottamista!

Kasvattajaluokan arvostelu: "Overall strong similarity between the 4. Very good characteristics: topline, croup & tailset ALL very good. They excel in good movement."

Iltapäivällä oli Luvan näyttelydebyytin vuoro. Melkein veti kiireeksi ehtiä sinne cardikehältä, mutta onneksi pitivät tauon ja aloittivat vasta aikataulun mukaisesti. Schappepentuja oli 4 (2+2) ja Luva veti niistä pisimmän korren ja oli ROP-pentu. Se käyttäytyi moitteettomasti, liikkui hienosti ja heilutteli häntäänsä tuomarin sitä tutkiessa. Eipä silti, ei se vielä ikinä mitään tai ketään ole pelännytkään, joten ei tullut yllätyksenä tuo reippaus. Yllätys oli lähinnä se, kuinka taitavasti se esiintyi. Lahjattomat treenaa...

Luvan arvostelu: "Harmoniska proportioner. Feminint huvud med plan skallparti. Kraftiga käkar. Vida näs sporrar. Runda, mörka ögon. Högt ansatta öron. Bra hals. Stram rygg. Lätt välvning över länden. Bra benstomme. Låga hasor. Lätt sluttande kors. Hon bär svansen väl, arbetande i rörelse. Fjädrande rörelse. Lovande valp."

Iso kiitos kaikille kimppareissulaisille, kasvatinomistajille ja Tampereella kannustaneille. Kiva oli nähdä, mutta kyllä tommoset pitkät näyttelyreissut on mukavuudestaan huolimatta raskaita. Ei oikeasti ollut tervejärkisten hommaa tuo reissu, mutta tehty on. Josko ensi vuonna muistaisi olla viisaampi?

No, Jenni on ainakin ylpee koiriensa menestyksestä. Se on ehkä se suurin hupi tässä asiassa. Mä mietin viitsinkö lähteä tuon Kattin kanssa kiusimaan sertintarpeessa olevia vai näytelläänkö me tänä vuonna säästöliekillä edelleen. Ans kattoo nyt. Aika näyttää. Mä tiedän, että ainakin yksi ystävä vastustaa tätä säästöliekkiajatusta voimakkaasti. Terkkuja sinne ;-)


Kaverit eli toverit


Mä osaan!