moIMG_0232.jpg

Eikö näytä jo melkein kesältä? No kuvillahan voi huijata aika lailla, mutta kyllä nuo aurinkoiset paikat jo alkaa kevättä leikkimään. Varjoisissa paikoissa Femma näytti täysin saman metsälenkin aikana tältä:

moIMG_0696.jpg

Aivan samana päivänä (25.4.) nuo kuvat on otettu, mutta tätä tämä kevät on. Lumi on tiukassa siellä mihin aurinko ei pääse lämpöään puskemaan.

Femma ja Jannu kävivät heittämässä jo talviturkit vesileikkien osalta. Femma kasteli vain tassujaan, mutta Jannu sinnikkäänä sissinä otti jo tuntumaa uintiliikkeisiin. Kuvien perusteella voisi sanoa, että vesi ei ollut aivan lämpimimmästä päästä:

moIMG_0952.jpg

moIMG_0958.jpg

Kuvasin lenkillä aivan liikaa kuvia. Osan niistä pienensin photobuckettiin, mutta ei tuommosta määrää jaksa kokonaisuudessaan läpi käydä. Ehkä joskus sitten paremmalla ajalla. Säilyyhän ne tuolla ulkoisella asemalla jos ei ukkonen levyaseman sisuksia räjäytä ;-)

Kaks ja puoli tuntia me viihdyttiin Femman ja Jannun kans montulla. Isällä ja tyttärellä oli tosi hauskaa. Sukuvika se on kun suksi luistaa liian kovaa. Hermolepoa tuommoisen kaksikon tarkkailu.

moIMG_0769.jpg

Tänä keväänä on tullut tarkkailtua luontoa myös Jennin kanssa. Ollaan tehty "joutsenlenkki", pongattu västäräkki ja kaivettu pihalle melkoiset kuivatuskanavat.

Perjantaina piti myöhästyä tunnilla töistä kun matkan varrella pellolla ruokaili noin 50 joutsenta + muutama hanhi. Oli pakko palata kotiin ja hakea kamera. Ilma oli pilvinen ja kaikkea muuta kuin kuvaamiselle suotuisa. Pellolla oli vettä kuin pienessä järvessä, mutta onneks on kumpparit hankittuna.

Joutsenia240409A.jpg

Joutsenia240409F.jpg

Sunnuntainen joutsenlenkki meinasi mennä ihan pieleen. Lähtiissä ajettiin tuon "joutsenpellon" ohi ja nähtiin vilaukselta ne 40+ tuolloin paikalla ollutta joutsenta. Ajatus oli katsella niitä tarkemmin kun tullaan meren rannasta pois. No merellä pongattiin lähietäisyydeltä vain yksi kyhmyjoutsenpariskunta ja takaisin tullessa pellolla ei ollut enää ensimmäistäkään lintua, ei edes niitä lokkeja.

Nähtiin me kuitenkin jotakin parituntisen luontoretkemme aikana:

joIMG_1087.jpg
Västäräkistä vähäsen...

joIMG_1123.jpg
Joutsenpariskunta aivan Raahen keskustan tuntumassa

joIMG_1159.jpg
Hullu lokki hyökkäilemässä joutsenien kimppuun

joIMG_1147.jpg
Ilmahyökkäys?

Yksi kevään merkki on myös Jennin synttärit. Ne oli oikeasti lauantaina, jolloin neiti 7vee sai meiltä lahjaksi kännykän ja sunnuntaina se vekotin oli jo "arestissa". Tuli ilmeisesti tarpeeseen tämä lahjus.

Kaverisynttäreitä vietettiin meillä tiistaina. Kovasti jännitti pilaako sade Jennin kekkerit, jotka oli rakenneltu pihateeman ympärille. Eihän se keli mikään täydellinen ollut, mutta sadetta ei illalla enää niskaan saatu. Ohjelmassa oli poniratsastusta, koira-ajelua, makkaran grillausta, ongintaa ja Ringa-koiran paapomista. Ilmeisen onnistuneet juhlat ja ainakin erilaiset missä lapset olivat olleet. Mie kiitän koko sydämestäni Salli-ponin taustatiimiä, naapuria ja mezzotien väkeä näistä kekkereistä. Jennikin varmaan nyt kiittäisi, mutta kun on eskarissa naamiaisissa jotka kestää läpi yön. Nytkö ne yöjuoksut jo alkaa?

jsIMG_1674.jpg
Sankari, Salli, avustajat ja fanilauma.

jsIMG_1723.jpg
Jos tää ois nanosekunninkaan myynnissä, meillä ei ois kaupanteon jälkeen enää "room for the pony".

jsIMG_1708.jpg
Naapurin Viski harjotteli tätä hommaa edellisiltana max 5 min ja siitäkin oli taitavana 4 min 59 sek. Niin kauan kesti koulutus :D

jsIMG_1760.jpg
Fyran koulutus kesti askeleen verran enemmän, mutta 2 sekunnin treenin jälkeen sekin oli täysinoppinut kärryveturi. On se vaan helppoa kun koirilla ei kilahtele!