Suunnattoman paljon minua ärsyttäneessä mainoksessa leikittin kielellämme näin: "Kun sanan "valta" perään kirjoittaa sanan "valta" se näyttää valtavalta." Minä olen leikkinyt sanoilla myyrä ja työ ja tuota leikkiä on tulkittu miten kukakin sen haluaa tehdä. Olen saanut kuulla ja huomata mitä erilaisimpia tulkintoja ja välillä saanut aika hyviä naurujakin.

Sanojen myyrä ja työ peräkkäisestä järjestyksestä muodostuu joko positiivinen tai (melkolailla) negatiivinen sävy. Olen nyt oppinut että myyräntyöllä ja työmyyrällä ON eroa, tosin kumpikin on varmaan aika paljon ahkeruutta ja työtä vaativaa. Luulisin. Toinen yleensä rakentaa ja toinen rikkoo, ellei nyt sitten myyräntyö kohdistu jonkun positiivisen asian edistämiseen. Aika usein vain positiivisessa hengessä tehty myyräntyö kohtaa giljotiinin, joka leikkii noilla valta-aiheisilla teemoilla. Ympyrä sulkeutuu vaikka väkisin.

No olipa miten oli, mulle ojennettiin viime viikolla tällainen vuodeksi eteenpäin:

myyra.jpg

Melkoista ahkeruutta ja myyräilyä on esittänyt rotujärjestö, olkoon tässä tapauksessa vaikka Suomen Korvakoirat ry (myöhemmin SKK ry), joka on evännyt rodun parissa toimivan harrastusryhmittymän, olkoon vaikka Korvakoirat Kykenee (myöhemmin KK), nettisivulinkin sivuiltaan. SKK ry kertoi eväämisen syyksi sen, ettei kyseinen ryhmittymä ole rekisteröity yhdistys. He olivat selvittäneet tämän aivan PRH:sta ja saaneet sieltä jopa päivämääriä tietojensa tueksi. Ihailtavaa taustatietojen kaivamista, mutta ilmeisesti tärkeämpiä töitä toimihenkilöillä ei ole kuin selvittää edes joku syy, jolla linkityksen voi evätä. Ihan vinkiksi vaan, siellä on parhaillaankin linkki sellaiseen ryhmittymään joka ei ole rekisteröity yhdistys tai ylipäätänsä mikään yhdistykseen viittaavakaan. Etsivä löytää ;-)

Korvakoirat Kykenee rekisteröityminen on parhaillaan virallisella taholla käsiteltävänä ja se ennemmin tai myöhemmin tulee saamaan nimensä perään kruununjalokivet eli kirjaimet R ja Y. Jalokivien käyttämiseen nimen perässä oli kuitenkin PRH:n virkailijan siunaus, sillä tuo kruunaaminen olisi kuitenkin tulossa. Tämä nyt sinällään on loppujen lopuksi aika merkityksetön kruununjalokivi, sillä Suomessa ei ole rekisteröintipakkoa. Yhdistys voi toimia myös rekisteröimättömänä.

Vastikään KK:n edustaja lisäsi SKK ry:n keskustelupalstan menovinkkeihin tiedotteen tulevasta koulutusviikonlopusta, joka varmasti Suomen Korvakoirat ry:n jäseniä olisi kiinnostanut ja hyödyttänyt riippumatta siitä ovatko he edes jäseniä KK:ssa. Keskustelupalstan menovinkit on alaotsikoinnissa kuvattu niin, että kyseisellä palstalla voi vapaasti ilmoittaa korvakoiraharrastajia kiinnostavista ja heitä hyödyttävistä tapahtumista. Siellä on mätsäreitä, luentoja, näyttelyitä, koulutusviikonloppuja jne jne eri puolilta Suomea. Simppeliä ja kaikkia palvelevaa, eikö totta? Niinhän sitä luulisi. KK:n ilmoitus kyseiseltä palstalta poistettiin ja SKK ry:n vastineessa eväämisen syy ilmoitettiin näin:

Olemme myös poistaneet keskustelupalstalta laittamasi KK yhdistyksen ilmoituksen maksullisista koulutuksista. Keskustelupalsta on tarkoitettu SKK ry:n jäsenten keskusteluille ja menovinkeille, ei varojen hankintaan muille yhdistyksille. Korvakoirat Kykenee yhdistyshän ei ole Suomen Korvakoirat ry:n alainen, vaan täysin itsenäinen, itselleen varoja hankkiva yhdistys. Ilmoittelu yhdistyksen tulee tehdä omilla nettisivuillaan tai esimerkiksi Koirat.com:ssa tai muussa vastaavassa. Keskustelupalstalle laittamassasi ilmoituksessa KK yhdistys antaa lisäksi itsestään harhaanjohtavan kuvan (Yhdistyksen nimeksi merkitty Korvakoirat Kykenee ry). IKIOMA KOMMENTTINI: .... ai kuinka rikollista, suorastaan vilpillistä ja tahallisesti harhaan johtavaa, sellaistahan ei saisi tehdä.. hyihyi!

Tarkastellaanpas nyt asiaa ja mietitään hetki. Kurkkaus Suomen Korvakoirat ry:n keskustelupalstan menovinkkeihin avaa ensimmäiselle sivulle 25 eri tapahtumaa. Niistä YKSI on SKK ry:n järjestämä tapahtuma. Ilmeisesti kaikki muut 24 muuta järjestävää tahoa Outokummun kennelseurasta aina yksityisiin koirapalveluja tuottaviin yrityksiin saakka ovat SKK ry:n alaisia ja niiden kaikkien kruununjalokivien tarkastus on tehty PRH:sta. On myös varmaan selvitetty tapahtumia järjestävien yhdistyksien talousarviot, että varmasti on jokaisen tapahtuman budjetti balanssissa (tai mielellään jopa pakkasella) ilman että järjestävä taho saisi siitä pikkuisen toiminta-avustusta. On siellä jollakin ollut AIKAA! Ihailen suorastaan tuollaista paneutumista asioiden selville ottamiseen. Ehdotan SKK ry:lle perustettavaksi palkintoa "vuoden myyrä".

Tämähän on suorastaan ratkiriemukasta! Eläköön yhdistystoiminta!

Miten se menikään... kun sanan "valta" perään laittaa "valta", se näyttää VALTAVALTA? On se hienoa tuo valta!

* * *

*MUOKS klo 13:04*  olen lisännyt muutaman SKK är yyn:n viittauksen perään nuo valitettavasti kirjoittamisen riemun sokaistamana unohtuneet ärrät ja yyt.